Предвид разнообразието от нискобюджетни решения, все повече хора решават да използват скрити камери за дома. Причините да се използва шпионска техника са няколко и все основателни, но остава въпросът, доколко това е законно? Практиката да се наблюдават лица без тяхното знание, с цел да бъдат уличени в нарушение е все по-масова, въпреки законовите и етичните норми. Тук ще разгледаме някои аспекти, свързани със скритото видеонаблюдение.

Доколко заснетото може да ви бъде от полза?

скрити камери за домаПоставяйки шпионска камера в своето жилище, вие вероятно целите да проверите лоялността на човек от своето обкръжение. Това може да бъде брачен партньор, детето ви или човек, когото сте наели за определена работа. Единственото, което можете да постигнете чрез скрито наблюдение е да получите информация. Тази информация, обаче няма да може да ви послужи пред органите на реда или в съда, тъй като е придобита по незаконен начин.

Дори да разполагате с детайлни кадри, показващи извършване на закононарушение, те няма да имат тежестта на улика, тъй като са снети без съдебна заповед. Такава могат да придобият единствено органите на реда в процес на разследване. Частни лица могат да използват шпионска апаратура само за лични цели, което в повечето случаи е напълно достатъчно.

Кога е разумно да използваме скрити камери?

Причината да се използват скрити камери за дома най-често се дължи на недоверието в конкретни лица. Това са предимно служители, наети да изпълняват определени задачи – гледане на малки деца, обгрижване на възрастни хора, почистване, ремонтни дейности и т.н. Това, което трябва да имате предвид е вероятността да бъдете подведени под отговорност, в случай че наблюдаваното лице изрази ясно несъгласието си с вашите действия. В този случай законът е на негова страна.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Как да действаме?

За да избегнете неприятни срещи със закона е необходимо да укриете добре камерата, така че наблюдаваното лице (лица) да няма и най-малка представа, че е обект на скрито наблюдение. В случай, че разполагате със запис, доказващ неправомерни действия, можете да го използвате единствено в качеството си на частно лице, но не и като ответник в съдебно производство или жалбоподател. Препоръчваме да използвате прецизна техника, осигуряваща добро изображение. В интернет сайтовете можете да намерите много добри скрити камери за дома, които са на достъпни цени и лесни за използване.