ajax systems

След период на бърза международна експанзия, следващата стъпка за Ajax Systems бе да пусне по-дълбоки корени на всеки пазар и да придобие по-голяма устойчивост. Производителят на безжично оборудване за системи за сигурност ще продължи да разширява гамата си от продукти и техните възможности, като отговаря на местните заявки. Опциите за управление на интелигентния дом и сценариите за автоматизация ще бъдат важен акцент през следващите години.

Безжично оборудване за охрана

Създадена през 2011 г. в Киев, Украйна, Ajax Systems произвежда безжично оборудване за сигурност за крайни потребители и малки и средни предприятия. Ajax е цялостна екосистема – нейните устройства са готови за работа, веднага щом бъдат извадени от кутията.

Разработени са 24 устройства за защита на жилищни и търговски имоти от незаконно проникване, пожар и наводнения, както и набор от модули за автоматизация. Потребителите ги третират като джаджи, които правят домовете им по-умни.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Според Ajax нейните безжични системи са по-лесни за поддръжка, конфигуриране и наблюдение за инсталаторите, както и за охранителните компании. Системите са устойчиви на фалшиви аларми – редовно се актуализират по въздуха и могат лесно да бъдат разширени, за да покрият помещения с всякакъв размер.

Системи за сигурност, базирани на IoT

„Нашият IoT продуктов подход към системите за сигурност, „gadget –like” индустриален дизайн и удобни за потребителя интерфейси разстроиха пазара през 2016 г.“, казва Валентин Хриценко, главен маркетинг директор в Ajax Systems. „След като получи световно признание на пазара на системи за сигурност, компанията ни нарасна 80 пъти.”

Днес базираните на IoT системи за сигурност Ajax защитават повече от 200 000 души в 80 страни по света от взлом, пожари, течове и други заплахи. „Нашата мисия е да прекроим възможностите за сигурност и да ги превърнем в общ атрибут на всяко домакинство“, казва Хриценко.

Ajax smart technology

Ajax smart technologyИнтелигентната технология на Ajax включва комбинация от надежден хардуер и интелигентен софтуер. Собственият двупосочен радиопротокол на Jeweler позволява поставяне на устройства на разстояние до 2000 метра от хъба в открито пространство. Системата е криптирана, устойчива на заглушаване и копиране на код.

Ajax детекторите разполагат с алгоритми за предотвратяване на фалшиви аларми: Haze Flow, ZOE, LISA, SmartDetect. Хъбовете работят на операционна система Malevich OS в реално време, която обработва командите и изпраща алармите. Услугата Ajax Cloud помага да се контролира системата от всяка точка на света с помощта на собствени приложения.

Лесна и безпроблемна инсталация

Лесната инсталация улеснява въвеждането на Ajax в експлоатация. Компанията твърди, че 67% от потребителите на Ajax купуват допълнителни устройства за сигурност през първите шест месеца, а средната системна конфигурация се състои от девет елемента. „Ние се фокусираме предимно върху жилищния, малкия и средния бизнес“, казва Хриценко. „В жилищния сегмент Ajax покрива нуждите от откриване на взлом, предотвратяване на пожари и наводнения.

Устройствата Ajax са визуално привлекателни, за да паснат безпроблемно на всеки дом и бизнес интериор. За малкия и средния бизнес Ajax предлага мащабируемост на системата, гъвкаво управление на администраторските права, информативни известия, професионален софтуер за поддръжка, както и интегриране на потоци от охранителни камери за централизирано наблюдение.

Подход, насочен към големите пазари

Безжични системи за сигурностПодходът на Ajax Systems към пазара е двупластов. От една страна, компанията развива стратегически партньорства с местните дистрибутори на професионално оборудване за сигурност във всяка страна. От дистрибуторите оборудването на Ajax отива към инсталаторите, системните интегратори, охранителните компании и т.н.

Същевременно, Ajax се стреми да изгради разпознаваемост на марката и да актуализира концепцията за сигурност, като я вплете в ежедневието на широката аудитория. „Ние разбираме добре техните нужди от сигурност“, казва Хриценко. Както при всяка нова технология, има крива на приемане както от B2B, така и от B2C клиенти.

Безжични системи за сигурност

„На професионалния пазар новите продукти често се срещат с разбираемо подозрение“, казва Хриценко. Въпреки това, изцяло погрешно е схващането, че удобното за потребителя оборудване е или трудно за персонализиране, или ненадеждно.

Не е вярно, казва той. След тестване в пет акредитирани лаборатории, устройствата на Ajax успешно спечелиха сертификат от степен 2 за съответствие с изискванията на международния стандарт EN50131-1:2006. Степен 2 е най-високата степен на надеждност, която безжичната система за сигурност може да получи.