Алармен мулти-абонаментСистемите за сигурност Ajax наскоро бяха надградени с функция за няколко абонамента. Сега един хъб на Ajax може да бъде наблюдаван от няколко компании. Тази функция е разработена, за да отговори на нуждите на клиенти с множество географски разпръснати обекти, каквито са националните търговски вериги. Например фирма с 12 обекта, разположени в 5 града.

Мултиабонаментът помага на техните отдели за корпоративна сигурност да наблюдават ефективно работата на доставчиците на услуги: компании за инсталиране на системи за сигурност и наблюдение. Всяко съоръжение е свързано с най-близкия център за наблюдение.

За охраната са ангажирани общо четири компании за наблюдение, двама изпълнители за монтаж и поддръжка на охранителната техника и отдел за корпоративна сигурност, който е наясно какво се случва във всички обекти. Благодарение на мулти-абонамента, събитията за защита и алармите се предават едновременно до всички получатели. Всеки изпълнител изпълнява ефективно своята функция, без загуба на време и ненужна комуникация.

Как работи мултиабонаментът?

Мулти-абонаментът се реализира благодарение на Ajax Cloud. Облачният сървър получава аларми и събития от системите за сигурност на Ajax, като едновременно ги предава на адресатите: софтуер за наблюдение и мобилни приложения на потребителите.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Ajax Cloud може да предава събития към всеки софтуер за мониторинг и контрол. Благодарение на помощната програма Translator, системните събития и аларми на Ajax могат да бъдат преобразувани в кодове на събития на протоколите Contact ID, SIA DC-09, Manitou, SBN, Sentinel, Kronos, MASterMind.

От разработката могат да се възползват: Търговски вериги, хотелски и туристически бизнес обекти, вериги кафенета и ресторанти, вериги бензиностанции, вилни селища, жилищни комплекси, производствени предприятия, агрохолдинги и др.