RFID системи за контрол на достъп с четци за карти и чипове

RFID четецСъздаването на система за контрол на достъп, контролирана от четци за карти и чипове, е изключително ефективен начин за управление на посещенията в сграда, както и проследяване на работното време за фирмен и хоноруван персонал. Системата изгражда ефективен пропускателен режим чрез удобна и модерна безоконтактна радиочестотна технология.

Иновативната RFID система открива широко приложение в сгради със специален статут и необходимост от висока степен на защита. Функционирането им е свързано не само с наблюдение върху достъпа за неоторизирани и нежелани посетители, но също и за отчет на времето, което служителите са прекарали на работното си място.

Какви компоненти включват картовите системи?

Модерните RFID системи са комплексни конфигурации. Работата им е свързана с идентификация на оторизация, посредством RFID чип, карта, както и комбинация между двата компонента. Стандартната окомплектовка съдържа няколко основни елементи:

 • Софтуер
 • Картов четец
 • Чип карта или жетон, изработени по безконтактна технология
 • Контролер

Софтуерното програмиране е така настроено, че вграденият RFID четец изисква електронно модифицирани данни от преминаващите, които са интегрирани в безконтактните чипове. След записване на определената информация, тя постъпва за справка в контролер.

четец за RFID карти

Той регистрира валидността на идентификаторите, от която зависи и пропускът на посетители до ограничената зона/обект. Системата е особено ефективна за отчитане и контрол на работна дейност. Тя доказано повишава работоспособността и коректността на служителите, както и улеснява месечни и годишни отчети за работна дейност.

Синхронизираната към локалните условия система за контролиране на преминаване е основна причина за използването на услугите на специализиран екип в сферата на охраната. Професионалистите извършват първоначален оглед, след който се конкретизират параметрите на системата и начинът на инсталиране, което задължава към добра експертна преценка на обекта и спецификата му. Нашата фирма може да ви бъде полезна с всички дейности по проектиране, изграждане и монтаж, осигурявйки ви най-подходящата система с RFID чипове.

Безконтактните електронни модули, инсталирани в жетони, тагове, етикети или карти, предоставят ефективна защита и постоянно наблюдение. Те са еднакво ползотворна както при стандартен външен и вътрешен контролно-пропускателен пункт, така и с цел отчитане на работното време.

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):

  Защо системите с картово разпознаване са предпочитани у нас?

  rfid четец за картиЗащо модерните RFID карти и чипове са предпочитани дори и пред електронните ключове, и то в сгради със силно ограничен достъп и много висока степен на защита? Те са интелигентни – осигуряват секундна идентификация и пропуск на оторизирани лица.

  Освен това, такава конфигурация почти изключва необходимостта от физически охранители, които проверяват и проследяват преминаващите. Това я прави подходящо решени за големи бизнес, административни и офис институции, където такъв начин за контрол е единственият възможен за качествена охрана.

  Конфигурацията с RFID карта с магнит или чип е подходяща за съвместно използване с всякакъв тип контролно-пропускателни пунктове. Тя предоставя много по-подробна и задълбочена информация за практическата дейност на служителите в една компания. В нея е включен подробен списък с работни часове, за закъснения и допълнителни часове труд.

  Направи запитване

  Искате ефективно решение за контрол на достъпа чрез картови системи и RFID четци?

  Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

  Направи запитване

  Най-ефективното решение за контролиран достъп чрез картови системи и четци

  RFID системи за контрол на достъпRadio Frequency Identification е технология, която става изключително популярна. Това е така заради способността й да осигурява опитмална защита при съхранение на важна информация, която винаги е налична за представяне при инцидентни обстоятелства. Ръководните структури я използват, тъй като е особено ефективен метод за проследяване на човек, предмет или защитени данни.

  Тези системи за контрол на достъп вероятно ще запазят огромното си влияние, по няколко причини. Изгодната им цена ги поставя над най-модерните разработки в системите за контролиран пропуск. Не по-маловажно предимство е възможността за изключително строг мониторинг върху преминаващи лица, който позволява проследяване на всяко движение и събитие в периметъра на охраняваният обект.

  Какво представлява една система с карта или чип

  RFID система
  Radio Frequency IDentification e начин за идентифициране на радиочестотни данни. Радиовълната осъществява двупосочна комуникация между специален идентификатор (карта, чип, ключодържател и др.) и терминали – четци за карти или друга форма на пропуски.

  В тази система, идентификаторът представлява чип с уникален код и антена. Той е с миниатюрни размери, които в зависимост от предназначението му и поддържаният стандарт, съдържа запис на различни по обем данни. Антената е увеличена и обичайно се оформя като проводими линии върху подложка, а също и като бобина от проводник с визуалната форма на примка, рамка и т.н.

  Всяка безконтактна система от този тип работи чрез нужни предавател и приемник на електромагнитни вълни. Те обикновено са обединени в едно общо устройство, познато като четец. Той излъчва електромагнитни вълни към идентификатора. Антената ги приема, преобразувайки ги в електромеханично напрежение, което задвижва чипа, регистрира данните в него, и ги излъчва обратно към приемника. Както четците за чип, така и популярният четец за магнитни карти са еднакво често използвани в системи за контролиран достъп.

  Контролът на достъп, използващ картови системи и RFID четци, е доказал своята ефективност в осигуряването на максимален контрол над преминаващите в защитената територия и работните процеси. Изграждането на система, базирана на модерна безконтактна радиочестотна технология, е сложен процес, изискващ задълбочени познания и практически опит, с каквито разполагаме.

  На нашата компания може да разчита всяка бизнес структура и административно учреждение, решена да внедри картова система с четци на RIFD карти за управление на ежедневните процеси. Имаме пълния капацитет да предоставим на всеки свой клиент комплексна конфигурация от софтуерни и хардуерни компоненти, отговаряща на неговите конкретни нужди и бюджет.Освен инсталиране на модулите, от нас можете да очаквате също синхронизиране на системата към локалните условия.

  Част от нашите доволни клиенти

  ✅ За какъв тип обекти са подходящи❓

  Системите за достъп, базирани на RFID (Radio Frequency Identification) комуникация са подходящи за сгради с различно предназначение и капацитет на натоварване. Радио-честотната идентификация е по-стар метод, в сравнение с биометриката и други модерни технологии, но в никакъв случай по-малко ефективен. Те са използвани най-често в хотели, офиси и сгради със специален статут. Подходящи са също за СПА и фитнес центрове.

  ✅ Сложно и скъпо ли е изграждането на RFID системи за контрол на достъпа❓

  Сложността на една такава операция зависи основно от мащабите на обекта и броя/вида на картовите четци, които ще бъдат включени в конфигурацията. Поради тази причина не можем да предложим фиксирана цена, валидна за всички обекти, а изготвяме персонални оферти, след оглед на място и договорка за вида и мащабите на услугата. Като цяло цената на такава система е много по-ниска от тази на други разработки.

  ✅ Какви компоненти включва RFID системата❓

  Макар всеки продукт от въпросния вид да има индивидуални характеристики, една стандартна система с RFID карти включва следните компоненти: четящо устройство, контролер, електронен идентификатор и софтуер. Като електронен идентификатор се използват жетони, тагове, етикети или карти, изработени по безконтактна технология.