Биометрични системи и терминали за контрол достъпа

биометрична система Биометрични системи за сигурност се използват в огромен брой сгради с повишени изисквания към контролно-пропускателният си режим. Те възпроизвеждат уникални биологични параметри, те са най-актуалните разработки в сферата на сигурността. Те са просто уникалната информация на вашето тяло. Макар, че до скоро се залагаше единствено на пропускателни терминали с вградени четци за карти , чипове или с опция за въвеждане на код, то днес ситуацията се е променила значително. През последните години са популяризирани системите за отчитане на биометрия, наричани интелигентни системи за сигурност. При тях, за основен идентификатор служат уникалните параметри на тялото. Биометричните данни не подлежат на фалшификация, промяна или кражба, които са сериозен риск за електронно програмираната информация в чип. Това предимство превръща тези устройства за саморегистрация, в едни от най-сигурните и ефективни системи за пропускателен режим. Те са най-предпочитаното средство за ограничаване достъпа на неоторизирани лица в сгради с повишена степен на защита. Биометрията е подходящ избор при изграждане на контролно-пропускателен пункт със засилен мониторинг в:

 • Лаборатории;
 • Болници;
 • Сгради, в които се съхранява секретна информация;
 • Бизнес и административни сгради;
 • Банки;
 • Жилищни сгради със строг пропускателен режим.

Спецификация и предимства

Фирмата ни предлага последен модел високофункционална биометрична брава и биометричен четец, които осъществяват идентификация чрез пръстов отпечатък и лицево разпознаване. Устройствата са високоскоростни и сканират индивидуалните черти и данни мигновено, което не само че не затруднява, но дори и улеснява преминаването на човекопоток към вътрешносградни зони. Както споменахме, този тип терминали са напълно неактивни при какъвто и да било опит за манипулация. В подобен случай, специалната система сигнализира опит за проникване на неоторизирано лице, активирайки специален заключващ механизъм. биометрикаНие предлагаме биометрични терминали със следните предимства:

 • Адаптивност към електронни и електромеханични брави;
 • Сканиране и идентифициране  на пръстов отпечатък за секунди;
 • Енергонезависима памет с голям капацитет;
 • Устойчивост на климатични и механични въздействия;
 • Звукова и светлинна индикация;
 • Терминали, активно работещи при изключително обширна температурна амплитуда;
 • Широко приложение: подходящ пропускателен механизъм за врати, гаражи, офиси, складове, сейфове, компютри и др., както и за контрол на алармени системи, отопление и други електрически уреди;

Фирмата ни предлага комплексна услуга по проектирането и практическият професионален монтаж на този тип устройства в най-подходящите точки. Последващата поддръжка и ремонт на биометричните четци също е грижа на екипът ни. Осигурявайки дългогодишната им експлоатация, ние осигуряваме и свръхефективна защита за вашият обект.

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):

  Защо да използвате този тип системи в своите сгради?

  четец за отпечатъциБиометричният механизъм за идентификация при достъп продължава тепърва да разгръща капацитетът си, който е слабо познат за повечето потребители в страната ни. Обектите, които са напълно наясно с функциите и преимуществата й, са сгради, поддържащи секретна документални или софутерни бази данни, които разчитат на свръхзащитата й.

  Големите бизнес корпорации влагат огромни средства за правилната защита на информационните си данни. Бизнес шпионажът е реалност, а не само екранен сюжет, и ежегодно той причинява значителни по размер финансови и морални щети на много институции в сферата на бизнеса и управлението на финанси. Именно това е причината за инвестиране на все по-голям бюджет, в името на абсолютната защитеност от проникване на външни неоторизирани лица в съответните зони.

  В наши дни, огромен процент от информационните ценности се съхранява върху електронен носител. Въпреки това, сградите със специфична дейност разполагат със специално проектирани зони, където е осигурен достъп единствено за малцина оторизирани служители. Проникването на други хора е строго забранено. Тези обекти извършват обезопасяването на секретните области и отказват право на достъп, само чрез контролно-пропускателни пунктове с биометрични терминали.

  Кои са най-предпочитаните биометрични системи у нас?

  колектор за отпечатъциБиометричен терминал с разпознаване на пръстов отпечатък е най-добре познат и разпространен на територията на България. Причината е, че скенерът за пръстови отпечатъци е с най-достъпните цени сред тези системи, като осигурява и достатъчно висока скорост, прецизност и степен на непробиваемост. Тези предимства им отреждат място в приложения с повишен обем на база данни, тъй като грешката при биометрична идентификация е почти нулева.

  Интересен факт е, че по-голяма част от системите за контролиран достъп по света също разчитат на предимствата на разчитане на кодът на пръстите. Те го предпочитат заради доказаните му качества – биометричният пръстов скенер отчита резултат за броени секунди, отнемайки минимално време на преминаващите. Актуалната статистика сочи, че потребителите също ги предпочитат в сравнение с другите, поради същите причини.

  Все по-широкото навлизане на биометрични системи за контрол на достъп в живота ни, повишава значително сигурността на хората, материалните ценности и интелектуалната собственост. Биометриката е само един компонент на системите за сигурност, който постепенно измества останалите технологии, спестявайки нуждата да се използват електронни устройства (карти и ключове) в качеството на идентификатори.

  Нашата компания има богат опит в изграждането системи за контрол на достъп, базирани на биометричните данни. Дейността ни позволява на обекти от различни сфери на икономиката и социалния живот да направят контрола над преминаването много по-прецизен, а същевременно и многократно по-бърз. Биометриката е технологията, която до момента е почти изцяло застрахована от фалшификации и манипулации, затова, ако вече сте я избрали, не се колебайте да се свържете с нас.

  Част от нашите доволни клиенти

  ✅ Кое прави биометричният терминал по-надеждно средство за контрол на достъпа❓

  Характерно за биометричните системи е, че осъществяват идентификация на база специфични характеристики, които са уникални при всеки индивид. Сред биологичните данни, използвани в биометричните системи за достъп влизат: пръстов отпечатък, ирисово изображение, гласово и лицево разпознаване. На практика тези персонални данни не могат да бъдат изгубени, откраднати или фалшифицирани, което прави методът най-надежден.

  ✅ Забавя ли се потокът от хора при този метод на сканиране❓

  Най-новите технологии при биометричните системи за контрол на достъпа използват високоскоростни сканиращи устройства, на които е нужна секунда, за да открият съответствие в базата данни на системата. Данните на всички лица с оторизиран достъп се пазят в системата, и когато не бъде намерено съответствие, достъпът се отказва – вратата или друго съоръжение остават затворени.

  ✅ Не е ли по-изгодно да закупим и монтираме сами брава с пръстов отпечатък❓

  Цената със сигурност ще бъде по-ниска, както и ефективността на заключващата система. Този вид охранителни системи изискват специална професионална квалификация, за да бъдат правилно монтирани и настроени за работа. Качеството на самите продукти е от огромно значение. Тези, предлагани на свободния пазар не покриват базовите изисквания за дълготрайна и безпроблемна работа.