Биометрични терминали за контрол достъпа

Защо биометричните системи са по-доброто решение?

биометрична система

Много сгради с особено предназначение и строг пропускателен режим залагат на биометрични системи за сигурност, базирани на последните разработки в областта на технологиите.

Макар, че до скоро се залагаше единствено на пропускателни терминали с вградени четци за карти , чипове или с опция за въвеждане на код, то днес ситуацията се е променила значително. Напоследък за най-сигурни са смятани т.нар. интелигентни системи за сигурност (включително биометрични брави), които отчитат нивото на достъп посредством биометричните данни на всеки преминаващ.

Биометричните данни не могат да бъдат фалшифицирани, подправени или откраднати, както това може да се случи с другите данни. Това прави биометричните терминали най-сигурните и ефективни системи за ограничаване достъпа на случайни хора в сгради, където това е нежелано, незаконно или дори опасно.

Те са изключително подходящи за осигуряване на строг пропускателен режим в:

 • Лаборатории;
 • Болници;
 • Сгради, в които се съхранява секретна информация;
 • Бизнес и административни сгради;
 • Банки;
 • Жилищни сгради със строг пропускателен режим.

Какви са техните специфики?

Ние ви предлагаме биометрични брави и четци от ново поколение, които извършват разпознаване на база
пръстов отпечатък и лицево разпознаване. Нашите високотехнологични системи осигуряват бързо сканиране и разпознаване, така че да не затрудняват придвижването и достъпа до различните части на сградата.

В същото време биометричните терминали, предоставени от нас действат, като сигурна защита при опит за манипулация, сигнализирайки за наличието на нежелан посетител чрез активиране на специален заключващ механизъм.

биометрикаНашите биометрични терминали за достъп осигуряват:

 • Лесна употреба и пълна съвместимост с електронни и електромеханични брави;
 • Разпознаване на пръстов отпечатък за минимално време;
 • Достатъчен капацитет на паметта според потребностите;
 • Подходящи за външен и вътрешен монтаж;
 • Звукова и светлинна индикация;
 • Енергозависима памет;
 • Широк диапазон на работна температура на терминалите;
 • Широк диапазон на употреба: за врати, гаражи, офиси, складове, сейфове, компютри и др., както и за контрол на алармени системи, отопление и други електрически уреди;

Освен отлично качество на терминалите, V-MAX Protect ви предлага също професионален монтаж, поддръжка и ремонт на предоставените биометрични системи като по този начин ви гарантира максимално ефективна защита и дългогодишна експлоатация на всяко съоръжение.

Вашето име (задължително):

Вашият телефон (задължително):

Запитване (задължително):

Защо да използвате този тип системи в своите сгради?четец за отпечатъци

Като част от системите за контрол на достъп, биометриката е все още нещо ново и сравнително непознато у нас. Ако тя е въведена в експлоатация и използвана ефективно на определени места, то това със сигурност са сградите, в които се съхранява ценна и секретна информация. Противно на схващането, ценна информация се съхранява не само в учрежденията, свързани с националната и вътрешна сигурност.

Защитата на информацията в големите бизнес корпорации е не по-малко необходим и важен фактор. Бизнес шпионажът нанася ежегодно огромни финансови и морални щети на много финансови и бизнес институции, което ги принуждава да отделят по-голям бюджет за осигуряване на 100% сигурност, че достъп до сградата имат само определени оторизирани лица.

Макар че по-голяма част от ценната информация днес се съхранява върху електронни носители, във всяка сграда, в която се извършава специфична дейност има обособени помещения, до които достъпът на случайни и недобронамерени лица е строго ограничен. Най-добрият начин да се извърши прецизно пропускане на лицата с оторизиран достъп до тях си остават системите за контрол на достъпа, използващи биометрично разпознаване.

Кои са най-предпочитаните биометрични системи у нас?

колектор за отпечатъциНай-масово използваните биометрични терминали в нашата страна са тези, използващи методите за идентификация на пръстовите отпечатъци.Четците на пръстови отпечатъци са значително по-достъпни като цени и в същото време предлагат достатъчно високи нива на производство, а това ги прави подходящи за приложения с голям обем на базата данни, при по-малък риск от грешки при биометрично разпознаване.

Почти половината от използваните биометрични системи в световен мащаб залагат именно на този метод на разпознаване, поради неговите доказани предимства. Този тип системи сканират бързо и удобно, а процесът по проверката не отнема излишно време на преминаващите. Последните проучвания показват, че потребителите ги приемат с отворени обятия, тъй като те осигуряват много по-бърза и лесна идентификация, в сравнение с останалите методи за контрол на достъпа в сгради със специален режим на преминаване.

Част от нашите доволни клиенти

Биометрични системи за контрол на достъп
4.3 (86.67%) 3 оценки