Алармена система AJAX

Не можете да купите алармена система за вашия дом или бизнес за 5 минути. Това не е редно. Ако държите на качеството, на първо място трябва да намерите надеждна фирма, която да ви я предложи. Въпреки това много хора все още избират грешния път. Те просто се обаждат на първата попаднала им фирма, предлагаща продукти в областта на сигурността, и питат дали могат да инсталират алармена система. Опитът показва, че тази практика е погрешна.

Кой е погрешният начин?

ajax алармиСвързвате се с представител на фирма, предлагаща решения за охрана, заявявайки, че искате инсталиране на алармен продукт, може би допълнен от една или две камери за наблюдение. Представителят ви посещава на място, отбелязва си какви са вашите желания и почти веднага ви предоставя ценова оферта.

Но това, което забравяте да попитате и това, което търговският представител не ви казва сам, е какъв продукт или марка всъщност ще купите. За клиента няма индикация какво точно ще получи в тази оферта и какви продукти ще се използват. Поради това няма да ви бъде предоставена прилична персонализирана система, която да отговори на всички ваши желания.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Какво представителят често не успява да направи, а трябва?

На първо място, търговският представител на компанията за охранителна техника трябва да ви каже, че има различни марки алармени системи и да ви изброи плюсовете и минусите на всяка от тях. 99% от купувачите дори не знаят коя марка алармена система са поръчали и каква ще им бъде инсталирана. Поради това те не са наясно с всички възможности, защото не знаят какво точно са поръчали.

Ако ги попитате: Какви продукти ще получат и на каква цена, те няма да могат да ви отговорят. Относно вида, марката и свойствата на продуктите се дискутира малко или изобщо не се говори. За да могат клиентите да направят реална оценка на предложената им оферта, те се нуждаят от изчерпателна информация. Такава предоставят добрите компании, занимаващи се с продажба и инсталация на алармени системи.

Каква аларма трябва да изберете?

аларма ajaxИмайте предвид, че голям процент от цената на алармата включва инсталация и поддръжка. Можете да си спестите разходите като закупите модерна алармена система AJAX, която бихте могли да инсталирате сами много лесно.

За нейното използване не са нужни поддръжка и периодични проверки, защото системата се проверява сама – не веднъж годишно, а на всеки 6 секунди. Откриването на изтощена батерия, например, се проверява няколко пъти на ден, а не веднъж годишно.

Алармените системи са разделени на определени класове. Можете да изберете системи от клас 1 или 2, но ако искате да застраховате изключително скъпо имущество, застрахователят може да ви задължи да имате инсталиран клас 3 или много по-висок. Системата AJAX е клас 2. Това е най-високият клас, който една безжична алармена система може да постигне.

За съжаление, този клас е дефиниран по времето, когато бяха налични само базирани на Wi-Fi безжични системи и все още можем да кажем, че тези Wi-Fi системи предлагат много по-ниско ниво на сигурност. Всъщност тези старомодни, работещи на базата на еднопосочна комуникация продукти не могат да комуникират помежду си, с други думи: са напълно безполезни.

Не се изкушавайте да купите базирана на Wi-Fi безжична алармена система – обхватът им е слаб, а сигналът ненадежден. Системата AJAX, от друга страна, има собствен разработен безжичен протокол, наречен Jeweller, който е икономичен. Батериите в детекторите издържат до 7 години, а самите те имат огромен обхват до 2000 метра в открито поле.

На практика това означава, че обезопасяването на градински навеси и гаражи не е проблем. А чрез AJAX Rex можете също да удължите сигнала до 5 пъти с 1800 метра. Това прави дори най-големите фабрики оптимално и напълно безжично защитени.

Ето защо, когато купувате алармена система, трябва да си отговорите на следните въпроси:

 • Какъв клас е продуктът, на който сте спрели избора си;
 • Колко ще струва общо системата през годините, през които се използва;
 • Какви възможности предлага алармата в момента и добавя ли производителят активно нови продукти, с които системата може да се надгради;
 • Лесна ли е инсталацията, за да не се ползват услугите на инсталатор;
 • Безжична ли е системата или се налага опъване на кабели;
 • За безжична система: Какъв е животът на батериите и колко струват;
 • В случай на безжична система: Какво е разстоянието, което детекторът може да преодолее;
 • За безжична система: Какво се случва, когато батерията се изтощи;
 • Къде отива сигналът за проникване с взлом – в контролен център, на вашия смартфон, или и двете;
 • Какво означава ранна детекция – нарушителят е в къщата или в двора;
 • Налични ли са изобщо външни детектори (AJAX има множество външни детектори);
 • В безжична система: Заглушава ли се безжичният сигнал и какво се случва, ако това се направи умишлено;
 • Дали детекторите реагират на присъстващите домашни любимци;
 • Налични ли са системни актуализации;
 • Могат ли към алармата да се свържат други продукти – детектори за дим, течове, осветление;
 • Какво се случва, ако връзката между детектор и разпределителното табло се изгуби или ако например целият интернет се загуби – ще бъдете ли информирани, ако не сте вкъщи.

Можете да дадете положителен отговор на всички горепосочени въпроси с алармена система AJAX. AJAX мисли за всичко. Благодарение на постоянната връзка от AJAX Hub към облака и вашия смартфон, свързан с облака чрез приложението AJAX, всичко се забелязва и предава на вас – потребителят.

Дори ако някой умишлено пречи на безжичната честота, на която работи системата, ще бъде съобщено незабавно. Някой умишлено изключва интернет връзката и всяка комуникация със защитения ви дом или бизнес е прекъсната? Облакът ще го забележи и ще докладва директно на мобилния ви телефон, за да можете да отидете и да видите какво се случва или незабавно да се обадите в полицията.