Записващи устройства – NVR, Tribrid, Hybrid, DVR рекордери

DVR видеорекордери на топ цени – важна част от системата за видеонаблюдение

DVR (Digital Video Recorder) представлява цифрово записващо устройство, без което вашата видеоохранителна система не може да функционира и изпълнява своето преданзначение, а именно да ви позволи да осъществите пълен контрол и максимална защита на вашия дом, бизнес или недвижима собственост.

Съвременните DVR видеорекордери представляват устройства за запис и възпроизвеждане на видео и аудио сигнал върху цифров носител, което най-често е твърд диск (HDD – Hard Disk Drive). В зависимост броя на видеоканалите, които се поддържат от т.нар. видеорекордери, те се разделят на няколко различни класа, сред които различаваме модели с 4, 8, 16 и 32 поддържани канала.

Това, което отличава всички DVR/ДВР рекордери от NVR записващи усторойва е основно:dvr pinetron

 • Начинът на свързване – NVR видео рекордерите зависят главно от интернет връзката, поради което изискват по-малко окабеляване, за разлика дигиталните видеоустройства.
 • ДВР рекордерите са съвместими с HD и аналогови камера, свързани, чрез окабеляване.
 • С DVR записващо устройство не ви е необходима интернет връзка, за да наблюдавате заснетото от камерите.
 • DVR рекордерите, захранвани на батерии дават възможност да се запази видео връзката при прекъсване на електрическото захранване.

DVR (Digital Video Recorder) представлява цифрово записващо устройство, без което вашата система за видеонаблюдение не може да функционира и изпълнява своето предназначение, а именно да ви позволи да осъществите пълен контрол и максимална защита на вашия дом, бизнес или недвижима собственост.

NVR рекордери

nvr рекордерNVR (Network Video Recorder) – представляват IP мрежови записващи устройства (рекордери), без които една система за видеонаблюдение не би била ефективна при изпълнение на своето предназначение. Всяка система за наблюдение ви дава възможност да наблюдавате в реално време или на запис, случващото се във вашия дом, офис, открити площи или да наблюдавате своите служители на работното им място.

Какво е приложението на NVR рекордерите?

Когато се инсталират IP камери за наблюдение не можем да работим с обикновените DVR видеорекордери на ниска цена, които са съвместими само с аналоговите камери. В този случай се инсталират NVR рекордери, които приемат обемния трафик от високия клас камери, като се обединяват в единна мрежа с тях и се свързват с LAN суич. Някои мрежови рекордери позволяват и захранване на камерите, свързани към тях, чрез вграден PoE протокол, което спестява разходите около осигуряване на отделен захранващ блок за камерите.

Като разлика между DVR и NVR записващи устройства, освен тяхната цена можем да посочим:

 • Само IP камери, опериращи през интернет връзка могат да бъдат комбинирани NVR записващо устройство, което ги прави значително по-взискателни към избора на камери
 • Поради мрежовото свързване на камерите, системите, използващи NVR видеорекордер изискват по-малко окабеляване, което дава повече свобода при монтиране на камерите.
 • NVR видеорекордерът ви позволява да гледате записите дистанционно – на монитор, на телевизионен екран или дори през мобилен телефон, стига да разполагате с интернет връзка.
 • Мрежовите записващи устройства изискват наличие на интернет връзка, затова съобразете това изискване, когато избирате система за видеонаблюдение.

Tribrid записващи устройства

Записващите устройства или видео рекордерите, както са по-познати сред специалистите са важна част от системата за видео охрана. Те дават възможност да се запази информацията, заснета от камерите, като тяхното качество определя както капацитета на записания материал, така и качеството на изображението. Видео рекордерите, познати като Tribrid са съвместими както с аналоговите модели, така и с IP камерите за наблюдение.

Tribrid dvr устройствоTribrid устройствата за запис дават възможност за прием на аудио и видео сигнал и осигуряват няколко режима на запис – постоянен, при детекция за движение или след включване на аларма. Този тип устройства дават възможност за наблюдение през мобилен телефон осигурявайки достъп на над 120
дистанционни потребителя. Tribrid рекордерите, осигурени от V-MAX Protect се отличават с изключително качество, за да могат да осигурят висока степен на ефективност на вашата система.

Trybrid видеорекордерът е система от ново поколение, която се очаква да измести системата Hybrid. Като основни разлики между двата типа записващи устройства можем да посочим:

 • Съвместимост със HD-CVI видеокамерите, каквато Hybrid устройствата не притежават
 • Брой на каналите. Системата Trybrid разполага с определен брой канали, които позволяват да се използват три различни типа видеокамери.
 • Възможност за ъпгрейдване на системата за видеонаблюдение. Ако решите постепенно да обновите своята система, преминавайки от аналогови към IP камери няма да бъде необходимо да заменяте записващото устройство.

Hybrid записващи устройства

При системите за видеонаблюдение е важно не само качеството на използваните камери, но и това на записващите устройства, тъй като те позволяват да се проследи заснетото от монтираните в охранявания обект охранителни камери. Видеорекордерите от типа Hybrid позволяват запис от HD – CVI и IP камери за видеонаблюдение.

Устройствата от типа Hybrid са много сходни, но в същото време доста се отличават от Tribrid видеорекордерите. Основните разлики при двете устройства са:Hybrid dvr рекордер

 • Брой на каналите. При системата Hybrid имате възможност за получаване на аналогов и IP видеосигнал, което означава, че вашият устройство вместо обявените 4 разполага с 8 използваем
  и канала – 4 аналогови и 4 IP канала, което ви дава много повече възможности.
 • Може да се наложи да се смени окабеляването на цялата система за видеонаблюдение при ъпгрейдване,
  например при преминаване от аналогови към HDCVI или IP видеокамери.
 • При преминаване директно от аналогови към IP камери, записващите Hybrid устройства позволяват пълна съвместимост, но не могат да осигурят наблюдение и запис в реално време, което ги прави по-малко функционални от видеорекордерите от типа Tribrid.

V-MAX Protect е лидер в сферата на проектирането и изграждането на системи за видеонаблюдение, като видеозаписващите устройства са наш основен приоритет. Ние използваме ежедневно видеорекордери от типа Hybrid, като гарантираме на своите клиенти, че те дават отлична възможност за детайлно наблюдение на лица. Този тип устройства използват няколко режима на запис – постоянен, при детекция на движение или пред и след алармен запис.

Вашето име (задължително):

Вашият телефон (задължително):

Запитване (задължително):

 

Как да повишите капацитета на вашите записващи устройства?

dvr видеорекордерВ зависимост от особеностите и нуждите на своя обект, вие можете да повишите капацитета на работа на едно dvr устройство, като му позволите да съхранява по-голямо количество запис. На първо място това може да се случи, като замените остарелите камери с по-модерни и функционални, така че да намалите техния брой. Моделите от типа PTZ са отлично решение, тъй като покриват широк периметър на наблюдение.

По-качествените цифрови камери ви дават още едно важно предимство – те разполагат с детектор за движение, звук или друга програма, сигнализираща за опасност. Тези подобрения намаляват драстично обема на ‘’празните’’ записи, тъй като устройствата преминават в режим ‘’запис’’ само при определени обстоятелства, а не записват постоянно.

Кои са последните иновации при устройствата за запис?

Последните разработки при видеорекордерите са изцяло съобразени с цифровите системи за наблюдение и главно онлайн видеонаблюдението. Някои от устройствата използват вградена Linux технология, даваща възможност за интелигентно търсене и бързо конфигуриране на намерените IP камери.

При част от високотехнологичните dvr видеорекордери, предлагани на по-висока цена ще се възползвате от уеб базиран потребителски интерфейс, който ще ви помогне лесно да инсталирате, давате достъп и управлявате своите камери, както и да осъществявате запис чрез интернет браузър. Този тип рекордери осигуряват пълен контрол на PTZ камерите при наклон, завъртане и приближение, а също и запис при регистрация на движение и алармиране през електронна поща.

мрежов сървърМрежовите видеорекордери, съвместими със системите за ip видеонаблюдение, и мрежовите медийни плейъри (NMP), ориентирани към по-малките клиенти са два сегмента, при които се забелязва развитие с много бързи темпове. Продажбите на мрежови видеорекордери се очаква да нарастват със средногодишен темп от 55,7%, поради все по-голямото търсене на ефективна система за цифрово наблюдение.

Някои от последните модели записващи устройства са с 2 гнезда за дискове с общ капацитет 4 TB и запис на видеосигнал от 1 до 8 камери в реално време. Устройствата от по-висок клас разполагат с 8 гнезда за твърди дискове и запис на висококачествен видеосигнал от 40 канала(40 ip камери).

Най-новите модели видеорекордери позволяват чрез вграден софтуер да се наблюдават до 120 мрежови камери, което е оптимално решение при наблюдение и охрана на големи пространства – основно обществени сгради и паркове и големи промишлени предприятия.

Изборът на подходящ видеорекордер не би бил напълно правилен без консултация на специалист, който да прецени какви са изискванията на конкретния обект спрямо изградената система. Съвсем логично е в обекти, в които се извършва денонощно наблюдение и се наблюдава голямо движение на хора да се използват устройства с по-голям капацитет за съхранение на запис.

V-max Protect е на ваше разположение когато при нужда от експертно мнение и съвет, относно окомплектоването на вашата видеоохранителна система.

Част от нашите доволни клиенти

Записващи устройства
5 (100%) 1 оценки