Записващи устройства – NVR, Tribrid, Hybrid, DVR видеорекордери

VR (Digital Video Recorder) е обозначението на записващото устройство, без което вашата видеоохранителна система няма възможност за изпълнение на основните си функции. Отсъствието му отнема умението за осъществяване пълен контрол и максимална защита на вашия дом, бизнес или недвижима собственост.

Актуалният DVR механизъм представлява записващо устройство за камери, което едновременно възпроизвеждат видео и аудио сигнал върху цифров носител. Като такъв най-често се използва твърд диск – HDD (Hard Disk Drive). Записът е незаменима част от системата за видео охрана. Записващите рекордери съхраняват информацията, заснета от камерите. Качествената им изработка определя полезността на записаният материал, което зависи и от качеството на изображение.

Видеорекордери е другото им наименование. Те се разграничават в отделни категории, според броят поддържани видеоканали. Сред моделите се различават устройства с 4, 8, 16 и 32 поддържани канала. Променената първа буква на обозначението с N описва устройства с различни функции и предимства.

NVR вариантите се отличават от всички DVR устройства по няколко съществени признака:

dvr рекордер

 • Свързване –  NVR устройството работи чрез интернет връзка. То не се нуждае от обемистото окабеляване, необходимо на дигиталните модели.
 • ДВР рекордерите са съвместими с HD и аналогови камери, с които се сработват чрез окабеляване
 • Дигиталният видеорекордер осигурява разглеждане на записи без видео връзка.
 • ДВР рекордерите се захранват с електрически ток чрез батерии. Това предимство означава активна видеовръзка дори и при прекъсване на електрическото захранване.
 • Регистраторите DVR са с цени, по-изгодни за масовият потребител.

Network Video Recorder е изцяло изписаното име на IP мрежови записващи уреди, известни още като рекордери. По-усъвършенствана видеоохрана, те предоставят наблюдение на събития в реално време или на запис през лично мобилно устройство.

Безжичният начин на свързване дава възможност за отдалечено наблюдение и контрол върху събитията в дом, офис, открити площи. Подобрената конструкция осигурява по-качествен контрол на работните процеси във фирмата ви.

NVR рекордерите

nvr рекордер

IP камерите функционират извън системата на дигиталните видеорегистратори, които се съвместяват успешно с аналоговите видеокамери –  присъствието им изисква инсталация на NVR устройствата. Те приемат обемния трафик от високофункционалните безжични камери, изграждайки единна мрежа с тях, като осъществяват връзка с LAN суич.

За разлика от стандартното DVR устройство, NVR моделите:

 • Работят единствено с IP модели, опериращи през интернет връзка. Други модели рядко могат да бъдат комбинирани с NVR механизмите. Те са строго селективни спрямо изборът на камери;
 • Окабеляването почти изцяло остава в миналото – мрежово свързаните видеокамери изискват по-малко или никакво окабеляване. Това предимство предоставя много по-голямо удобство при монтаж и изграждане на система за видеонаблюдение.
 • Класическият ДВР рекордер не позволява дистанционно преглеждане на гледате записи. По-новият модел регистратор осигурява преглед от неограничено разстояние – монитор, телевизионен екран или мобилен телефон показва всички подробности, които желаете да видите, ако имате достатъчно силна интернет връзка.
 • Мрежовите устройства не функционират без интернет връзка! Този факт е важен, преди да пристъпите към избор на система за видеонаблюдение.

Някои от тези модели захранват прилежащите им камери чрез вграден PoE протокол. Такова решение намалява значителен процент разходи, иначе вложени в осигуряване на отделен захранващ блок за записващите устройства.

Tribrid записващи устройства

Видео рекордерите с наименование Tribrid са съвместими както с аналоговите модели, така и с IP мрежови разработки. Те изпълняват стандартната функция по прием на аудио и видео сигнал, като осигуряват няколко режима на запис – постоянен, при детекция за движение, както и след включване на аларма.

Tribrid dvr устройство

Моделът осигурява възможност за удобно преглеждане на събитията/записите през мобилен телефон, осигурявайки достъп на над 120 дистанционни потребителя. Trybrid рекордерите на нашата фирма са сред най-качествените разработки на пазара. Погрижили сме се да подберем модели, които биха осигурили видеоохрана с най-висока степен на осигурят висока степен на ефективност.

Между двата типа разработки има сходни черти, но и съществени разлики:

 • Hybrid устройствата не са съвместими с HD-CVI видеокамерите, а Trybrid -да;
 • Системата Trybrid работи чрез определен брой канали, които позволяват използване на три различни типа видеокамери;
 • Лесно ъпгрейдване на системата за видеонаблюдение. При желание за обновяване на системата, заменяйки аналоговите с IP камери, няма да бъде необходимо да заменяте записващото устройство;
 • Гледане на събития в реално време;

Trybrid е система от най-ново поколение. Специалистите очакват скоро тя да измести напълно моделите Hybrid. Присъствието й в дома, офиса или заведението ви се препоръчва от най-висок клас специалисти. Освен възможност за инсталация на най-модерните видеокамери, този видеорекордер предоставя удобство при управление.

Hybrid рекордери

Видеорекордерите от типа Hybrid записват кадри от аналогови и IP видеокамери. Тя е по-стар вариант от Trybrid устройствата, като също се отличава с редица предимства, макар и не така многобройни като тях. Ето ги и тях:

Hybrid dvr рекордер

 • Hybrid предоставя съчетан аналогов и IP видеосигнал, което означава, че рекордерът разполага с 8 използваеми канала, вместо обявените 4. Те са 4 аналогови и 4 IP канала – извор на възможности за качествено видеонаблюдение;
 • Ъпгрейдването може да наложи смяна на окабеляването за цялата система за видеонаблюдение, например при преминаване от аналогови към IP видеокамери;.
 • Записващите Hybrid устройства са напълно адаптирани за директно преминаване от аналогови към IP модели. Те обаче  не могат да осигурят наблюдение и запис в реално време, което ги прави по-малко функционални от видеорекордери Trybrid;

Като лидер в сферата на проектирането и изграждането на системи за видеонаблюдение, видеозаписващите устройства са наш основен приоритет. Ние използваме ежедневно видеорекордери от типа Hybrid и можем да предоставим гаранции за отличното пресъздаване и детайлно наблюдение на лица. Този тип устройства използват няколко режима на запис – постоянен, при детекция на движение или пред и след алармен сигнал.

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):

   

  Как да повишите капацитета на записващото устройство?

  dvr видеорекордер

  Съобразно особеностите на вашият, вие можете да повишите капацитета на работа на използваният ДВР за видеонаблюдение, за да осигурите съхранение на по-обемен запис. Целта не е трудно постижима, ако замените остарелите камери с по-модерни и функционални продукти – тогава можете да си позволите ограничаване на бройката им. Моделите PTZ, покриващи широк периметър на наблюдение, са отлично и разумно решение.

  Висококачествените цифрови камери осигуряват още едно изключително важно предимство – те разполагат с детектор за движение, звук или друга програма, сигнализираща опасност в реално време. Тези подобрения намаляват драстично обема на ‘’празните’’ записи. Камерите преминават в режим ‘’запис’’ само при определени обстоятелства, вместо да записват непрекъснато и да използват напразно капацитетът на устройствата, когато това не е практически необходимо.

  Кои са последните иновации при устройствата за запис?

  Най-модерните видеорекордери са адаптирани към цифровите системи за наблюдение и особено онлайн видеонаблюдението. Част от тях работят с вградена Linux технология. Тя се отличава с възможност за интелигентно търсене и бързо конфигуриране на засечените IP модели.

  Високотехнологичните видеорекордери  DVR  с цена, малко по-висока от стандартните модели, осигуряват уеб базиран потребителски интерфейс. Присъствието му позволява лесна инсталация, достъп и управление камери, както осъществявате на запис чрез интернет браузър. Рекордерите от този тип работят в отлична съвместимост с PTZ модели: те осигуряват пълен контрол върху тях при наклон, завъртане и приближение, а също и запис при регистрация на движение и алармиране през електронна поща.

  Мрежовите видеорекордери, съвместими с IP видеонаблюдение, както и мрежовите медийни плейъри (NMP), ориентирани към по-малките клиенти,  са два отделни сегмента. Данни от последните години посочват много скоростен темп на развитие. Нещо повече: очаква се продажбите на NVR устройства да нарастват прогресивно, със средногодишен темп от 55,7% – съвременният живот предизвиква огромно търсене на ефективна система за цифрово наблюдение.

  мрежов сървър

  Най-актуалните записващи устройства за камери са проектирани с 2 гнезда за дискове, с общ капацитет 4 TB и запис на видеосигнал от 1 до 8 камери в реално време. Модели от висок клас разполагат с 8 гнезда за твърди дискове, както и запис на висококачествен видеосигнал от 40 канала (40 IP камери).

  Модерните видеорегистратори надвишават рекордерите ДВР с цена, капацитет на работа и обхват. Trybrid притежава вграден софтуер и възможност за наблюдение на до 120 мрежови камери. Това е оптималният високофункицонален регистратор при наблюдение и охрана на големи пространства – обществени и административни сгради, паркове и големи промишлени предприятия.

  Изборът на подходящ видеорекордер е по-лесен с консултация от специалист в сферата, който да прецени особеностите на терена и изискванията на конкретния обект спрямо изградената система. Сгради и пространства под които денонощно наблюдение и с интензивен човекопоток например, винаги използват разработки с по-голям капацитет за съхранение на запис. V Max Protect е на ваше разположение винаги, когато имате нужда от експертно мнение и съвет относно окомплектоването на вашата видеоохранителна система.

  Видеорекордерът е част от почти всяка система за видеонаблюдение, затова в нашата дейност сме се погрижили да предложим оптимален избор от цифрови и аналогови устройства, с които системата ви да стане максимално функционална и ефективна. DVR (Digital Video Recorder) е най-широко разпространеният видеорекордер, предназначен да обработва видеосигнала от камерите за наблюдение, да записва сигнала в устройство за съхранение (твърд диск, карта памет) и да позволява преглед на съхранените записи.

  Класификацията на записващите устройства се базира на няколко параметъра, включващи преди всичко броя на видео входовете (4, 8, 16, 32 – канални) и вида на свързаните камери за видеонаблюдение – AHD, IP, хибридни видео рекордери и т.н. Изборът на видеорекордер за система за видеонаблюдение следва да се направи прецизно, и тук идва ролята ни на специалист, който ще ви насочи към най-доброто за целите ви решение.

  ✅ В нашия обект вече е инсталирана цифрова система за видеонаблюдение, но времето за съхранение на видео архива е много кратко, какво може да се направи за увеличаване капацитета на архива❓

  Необходимо е да инсталирате допълнителни твърди дискове или да замените настоящите с нови с по-голям обем памет. Не забравяйте да проверите вида на твърдите дискове, инсталирани във вашата DVR система, както и максималния поддържан обем, преди да ги закупите. Най-често срещани са IDE и SATA устройствата, и по-рядко SCSI.

  ✅ Стойността на обслужването на видеорекордер е много висока. Може би поддръжката на цифров рекордер е още по-скъпа❓

  Основно предимство на цифровите записващи устройства е, че разходите за поддръжката им са изключително ниски. Записването се извършва на твърдия диск и това е един от най-надеждните електромеханични продукти на пазара с много висока средна продължителност на работа. Не се нуждае от рутинна поддръжка.

  ✅ Как да получа постоянно копие на видеозапис за свидетелски показания❓

  Най-лесният и надежден метод е да запишете видеозаписа на компактдиск, като свържете CDROM рекордер към видеорекордера или през компютър (обикновено). Заедно с видеото на компактдиска ще бъде записано и средство за преглед. Удостоверението гарантира, че записът не е бил подправен или повреден.

  Част от нашите доволни клиенти