Контрол на достъп до асансьор чрез поставяне на чип

Фирма V MAXProtect е известна с оптималните си предложения по изграждане, поддръжка и монтаж на системи за сигурност. Екипът се заема с разработване на комплексна услуга, включваща всеки компонент от планиране, проектиране и техническо изпълнение – това включва механични компоненти, софтуерна програма и управлението им, както и поддръжка на време на работа. Избирайки нас, вие нямате нужда от допълнителна грижа за сигурността си.

Сред многобройните системи, които проектираме, инсталираме и поддържаме, са конфигурации за контрол на достъпа за асансьори, подходящи за административни, бизнес и офис сгради, търговски и развлекателни комплекси, учебни заведения и жилищни кооперации. Гъвкава форма на управление позволява лесно и удобно задвижване с помощта на контактен/безконтактен чип.
контрол на достъпа за асансьори

Асансьорът е вътрешносградна зона с често регистрирани “пробойни“ в сигурността, независимо дали става дума за жилищни или обществени сгради. Фирмата ни се заема с проектиране и изграждане на контрол на достъп за асансьори, който да предотврати този пропуск, осигурявайки оптимален процент сигурност във функционирането на системата. Тя се изгражда във всякакви вариации, в зависимост от особеностите на обекта:

 • Бизнес и офис сгради
 • Училища
 • Жилищни комплекси
 • Административни и публични институции
 • Сгради със специално предназначение
 • Болници и др.

Какви системи разработваме

Екипът ни осъществява изграждане на индивидуално проектиран контрол на асансьори. Процедурата е сложна и се извършва след първоначален оглед и регистриране особеностите на терен, при който се отчитат “горещите точки “, които е възможно да предизвикат пробиви в системата. Контрол на асансьори е нашата услуга за външно- и вътрешносградни зони, изградена с помощта на най-модерните компоненти. Тя предоставя много висока степен на защита от непозволен пропуск към области със специално предназначение.

Асансьорът може да се превърне в основна ограничителна зона за преминаване към пространствата на цялата сграда. Системата за контрол на достъп до асансьор възпрепятства както на неоторизирани, така и оторизирани лица за пропуск до определени зони. Тя предоставя максимално ограничаване на рискът от посегателство върху имущество, информационни компютърни данни и физическо нападение над обитателите.

Техническата база е най-сериозната причина за безкомпромисното качество на услугата. Екипът ни работи с най-съвременните механични компоненти и софутерно оборудване за заключващи системи за контрол. Така контролният режим за асансьори е сред най- качествените услуги сред конкурентите ни в сферата, които изграждаме чрез актуални и работещи методи в сферата на сигурността.

Асансьорът става един от центровете на сигурността в сграда, посредством ролята на механичните съоръжения, които го изграждат. Използват се електрически, електромеханични брави и магнити, насрещници и ключалки, които се задвижват чрез четец/скенер за чип или карта, биометрия, или PIN клавиатура. Изграждаме защита, еднакво безкомпромисна и непробиваема за всяко неоторизирано проникване в вътрешната част на сградата, отделене етаж или зона.

Механичните компоненти и софтуерни контролери носят най-качествените охранителни практики на световноизвестни производители на продукти за сигурност. Те осигуряват дългосрочна експлоатация на вградената система, която със сигурност ще бъде активна продължение на дълги години. Тази е причината гордо да заявим качествата й пред клиентите ни, които ще се сдобият с така мечтаното спокойствие във вътрешността на сградата.

Система за контролиран достъп с чип

Чип заключваща система е идеална конфигурация за контрол над асансьорна клетка. Изграденият контрол на достъпа асансьор е най-подходящият и разумен начин за професионален мониторинг върху преминаващи, както и въэрху всички процеси в кабината. Системата се състои от четец, вграден в предната част на асансьорното табло, окабеляване и контактни/безконтактни ключове за управление. Той е компактен, но доста стабилен, с перфектна конструкция и висока степен на удароустойчивост.
контрол на достъп за асансьориЧип системата е софтуерно програмирана за разчитане на идентификатори с уникален код. Капацитетът на стандартните устройства достига до 65 000 различни чипа. Всеки ключ представлява информационен “склад“, състоящ се от уникална парола, притежаваща собствено място в конфигурацията с база данни. Добавянето или премахване на потребители се случва за минути и е възможно по всяко време, при изгубен/откраднат чип.

Идентификаторът представлява миниатюрен предмет, обикновено с размери на автомобилна аларма. Корпусът му е пластмасов, а вътре в пластината, обичайно наподобяваща жетон, е вграден пасивен електронен код, без наличие на батерия или външни бутони. Той е достатъчно компактен и лек, за да се пренася с помощта на дистанционно.

Начин на употреба

Когато пристпъва в асансьорна кабина, посетителят насочва чипът към предната част на скенерът върху таблото, с или без директен контакт с него. При валиден код, светлинна сигнализация индикира активизиране на съоръжението, след което бутоните стават достъпни за избиране на етаж, и посетителят може да натисне необходимото копче. Процесът трябва да се извърши достатъчно бързо, обикновено за по-малко от минута, тъй като след изтичането на този период, бутоните отново се неактивни, за което свидетелства угасването на LED подсветката.

Ограничаване на посетителите до асансьор с чип е най-ефективната позната система за контролиране на достъп. Лесното и удобно управление на безконтактен/електронeн идентификатор е сред основните предимства от съответната система.

Програмирането на чиповете за пропуск също е безпроблемен и бърз процес, заедно с препрограмирането и изтриването им.Лица без оторизация за достъп биха могли да се възползват от функциите на асансьорната кабина, само чрез преотстъпен пропуск. Конфигурацията може да ограничи пропуск само до конкретни зони/етажи от сградата, които остават недостъпни за оторизирани и присъстващи посетители в сградата. Тя се управлява с дистанционно управление, мастер жетон или софтуерна команда от отдалечено разстояние.

Тя е удобно и ефективно решение както за жилищни кооперации, така и за сгради с висока степен на посещаемост и нужда от защита. Най-модерните разработки притежават памет за събития и съхраняват всички посещения в сградата.

Предимства

контрол на асансьори
Ограничаването на достъп до асансьор с чип е сравнително нова система за обезопасяване. При нея наблюдаваме заместване на механичните заключващи компоненти с електронно програмирани чипове – конфигурация от уникални данни, които се изтриват от база данни само с единично натискане на бутон. Програмирането и настройването на нов идентификатор се случва също толкова бързо и лесно. Екипът ни се заема както с активацията, така и с деактивацията на компонента.

Системата е предвидена за функциониране в рамките на една асансьорна клетка. Тя се проектира и изгражда според актуалните норми и изисквания за безопасност в закрити пространства, сред коитот е стандартът ISO 9001:2008. Предимствата й осигуряват освен дългосрочна експлоатация и ефективна защита на вътрешносградното съоръжение, също и повишена работна ефективност на служителите във фирмите, където тя присъства.

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):

  Защо да я въведете

  Асансьорът е съоръжение, създадено и предназначено с една основна цел: бърз и лесен достъп до етажи, зони и помещения от вътрешносградна площ. “Слабите звена“ в системата са определени от конструкцията й. Неправомерното проникване в обект оставя кабината свободна за достъп от всеки такъв посетител. Асансьорната кабина се оказва най-уязвимата зона от цялото вътрешносградно пространство, което причинява редица рискове, ако не се приложи адекватен контрол. Системата за контролиран достъп в тази зона се изгражда именно с такава цел.асансьор с чип

  При поставяне на чип на асансьор, специалистите изработват точно определен брой идентификационни пропуски, за избраните оторизирани лица за пропуск. Строгият мониторинг гарантира физическата цялост и функционалност на транспортното съоръжение, като целта е тя да не се превърне в жертва на вандалски действия.

  Нашите предложения

  Екипът ни проектира и изгражда индивидуални проекти за контролиран достъп до асансьорна кабина. Те се изготвят съобразно техническите параметри на кабината, са и изцяло съобразени с бюджетът на всеки клиент. Каталогът ни предлага завършени модели на контролен пункт с чип за скрит и открит монтаж, съобразно конкретните особености на обекта ви.

  Системата за скрит монтаж се доближава до физическите характеристики и функции на конфигурация с видимо разположени компоненти. Електронен RFID четец задвижва електрическа или електромеханична брава, насрещник, елекромагнит или друг вид електронно заключване. Активизирането от потребител се случва с помощта на индивидуален идентификатор – жетон, етикет, таг или карта с вграден чип. Контролирането от отдалечено разстояние връху конфигурацията е и нейно основно предимство.

  Основните компоненти на системата са:

  • Контролер
  • Захранване
  • Окабеляване

  чип система за асансьор

  Чип системите са с капацитет за разчитане на около хиляда индивидуални идентификатора, и позволяват промяна на предварително въведените данни за минути, чрез дистанционно прилагана софтуерна команда. Оторизацията или отнемането на право за преминаване не изисква присъствието на индивидуален чип или на съответният му собственик – то се случва чрез обработка на централната конфигурация с база данни.

  Модерна електронна заключваща система

  Чиповете функционират единствено чрез синхронизиране към някои от разнообразните типове електронни ключалки и брави. Устройството би могло да се обвърже и към входната домофонна система с електронно управление. По този начин, оторизираните посетители могат да задвижват и двете системи с един и същ контактен/безконтактен ключ.

  Регистрацията в списък с оторизирани лица за пропуск не изключва възможността за ограничен достъп до отделни етажи или отдели. Избирателният пропуск е другото основно предимство на контролиран пропуск за асансьор – той е изключително удобен начин за съхранение на сигурността. Така, пропуск до всички зони в сградата получават само определен процент посетители, макар и всички да притежават еднакъв ключ за входната зона.

  Асансьорната система за контрол на достъп е изградена от:

  • Електронна централа
  • Електронен четец и мастър ключ
  • Електронни ключове – броят се определя според броя на лицата с осигурен достъп

  Високофункционалните системи е характерен работен капацитет с около 1000 идентификатора, като системната им памет съхранява над 4000 събития. Данните се архивират в хронологичен ред и могат да бъдат представени винаги, заедно с дата и точен час на всяко отделно събитие.

  Екипът ни проектира, разработва и инсталира едни от най-качествените и ефективни асансьорни чип системи за територията на столицата. Боравим с последен модел софтуерни програми, удароустойчиви и многокомпонентни заключващи конфигурации. Съчетани правилно, те предотвратяват всеки опит за манипулация както от оторизирани, така и от неоторизирани лица.

  Електронните ни брави работят и чрез независим енергиен генератор. Прекъсването на електрическото подаване автоматично включва аварийно захранване, като конфигурацията продължава да функционира безпроблемно. Тя задава алармен сигнал при повреди и записва всички събития в енергийно независима база данни. Програмирането й се извършва и контролира с мастер ключ, което осигурява гъвкаво управление и пълен контрол върху събитията в кабината.

  Системите за контрол на достъпа за управление на асансьори гарантират, че само оторизирани лица имат достъп до контролирани етажи. За да може да се качи на желания етаж, потребителят трябва първо да премине проверка с помощта на безконтактна карта, пръстов отпечатък или код за достъп. По този начин се изпълнява втората функция на системата за сигурност в дадена сграда – посетителите, които имат право на достъп до сградата, могат да посещават само целеви етажи.

  Нашата компания предоставя високотехнологични разработки за контролирано използване на асансьори, отговарящи на нуждите на всеки отделен обект. Имаме ефективни решения за жилищни блокове, офис сгради, социални институции и обществено значими обекти. Дейността ни включва проектиране, изграждане, монтаж и поддръжка на системите за контрол на достъп за асансьори.

  Част от нашите доволни клиенти

  ✅ Възможно ли е такава система да се внедри в сгради с по-стари асансьорни съоръжения❓

  Услугите ни по изграждане на система за контрол на достъпа за асансьори са подходящи за всички видове асансьорни клетки, включително тези от най-стар тип. Системата представлява самостоятелна конфигурация от електронни компоненти, които комуникират помежду си. Управлението на асансьора с чип става посредством RFID четец, монтиран външно или в бутониерата на асансьора, като от вътрешната страна е монтиран контролерът, който управлява функциите на вратата и всички процеси в кабината.

  ✅ Как контролът на достъп за асансьори повишава сигурността❓

  Асансьорите се смятат за слабо звено в сигурността на една сграда, дори в обекти, които използват физическа охрана. С ограничаване правото на използване на асансьора, достъпът до различни точки в сградата е позволен само на определени лица. Освен това, системата събира и съхранява данни за всяко събитие, свързано с използване на асансьора, което прави възможно бързото разкриване на нарушения и идентифициране на извършителите.

  ✅ Сложен ли е процесът по оторизация и отнемане право на достъп❓

  Асансьорите, чиято работа е обвързана със система за контрол на достъп повишават не само сигурността в съответната сграда, но и улесняват работата по нейното управление. За разлика от механичните ключове, електронните се предоставят и отнемат много по-лесно, чрез промяна в базата данни. На опитния оператор за целта са нужни само няколко минути.