Пълна автоматизация на дома

Нуждата от по-лесен и удобен достъп до домашните уреди с цел тяхното управление от дистанция повиши търсенето на услуги, свързани с пълна автоматизация на дома. Ние от V-max Protect сме надежден партньор, на когото можете смело да поверите всяка стъпка по изграждането на перфектно организиран, умен дом.

Услуги

автоматизация на домаПрофесионалните услуги, свързани с автоматизиране на процесите по командване на домашната и сградна инсталация варират спрямо площта и вида на жилището, както и според нуждите на отделния клиент. Ние не налагаме унифицирани услуги, а гъвкави решения, покриващи всички операции, протичащи ежедневно в модерния високотехнологичен дом.

Ключов момент от нашата работа е изготвянето на работен проект, базиран на работното задание, поставено от клиента. Подготовката изисква координация между всички разработчици на системата, както и подбора на техническите компоненти (централи и модули), отговорни за правилното ѝ функциониране.

Следва доставка на техническите части и монтаж, изпълнен на база вече готовия проект. Изграждането на Умен дом се случва по два начина – безжично и по кабел. И двата варианта имат своите предимства, затова изборът на метод на свързване се избира след задълбочен анализ на наличните условия и въз основа предпочитанията на клиента.

Направи запитване

Търсите ефективно решение за пълна автоматизация на вашия дом?

Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-подходящото решение!

Направи запитване
Автоматизацията на дома обикновено включва:

Координиране на системите за сигурност

Без значение какъв вид система за сигурност използвате за защита на дома си, тя подлежи на пълна автоматизация, така че да бъде контролирана и управлявана от дистанция посредством смартфон, таблет или компютър. Охранителната ви техника ще повиши значително своята ефективност с възможността за командване и получаване на известия на мобилно устройство в реално време.

Системите за сигурност, подлежащи на автоматизация са най-различни – СОТ, биометрична система за контрол на достъпа, видеодомофон, камери за видеонаблюдение, алармена инсталация, електромагнитна брава и т.н. С добавяне на подходящите детектори, се елиминира рискът от опасни инциденти като пожар, ВиК течове и изтичане на газ.

Осветление

автоматизация на осветлениетоАвтоматизацията на едно жилище почти винаги налага и интеграция на осветлението в интелигентната система. Това се прави по две причини – удобство и оптимизиране на разходите за електричество. Когато светлинната инсталация е програмирана за по-ефективна работа, осветлението в отделните помещения се включва и изключва при наличие на човешко присъствие.

Целта е да се осветят зоните на активност, а там, където няма такава, лампите да бъдат изключвани автоматично. Освен включване и изключване, е възможно и димиране на осветлението в дома. Само с натискането на един бутон силата на светлината може да се регулира съобразно моментните нужди.

Отопление и климатизация

автоматизация на отопление и климатизацияКакво би бил един умен дом, ако е невъзможно от всяка точка на света да се контролира температурата в неговите помещения. Едни от най-важните технически компоненти са контролерите за климатици, изпълняващи ролята на комуникационен мост, който свързва усъвършенствани VRF / Split климатични системи и системата iNELS.

Когато се свърже към терминалите на комуникационната линия за климатизация VRV / VRF, контролерът започва  да контролира и следи най-важните параметри на климатичната система. При надхвърляне на предварително програмирани температурни граници, отоплението се активира или деактивира. По желание климатикът може да се стартира в предварително зададен час или в произволен момент от мобилния телефон.

Ползи и предимства

ползи от автоматизацията на домаПолзите от автоматизиране на един дом са безспорни. Независимо дали ще се приложи кабелно свързване на системните модули или безжично, инсталацията се изпълнява в кратки срокове и без ненужни структурни промени на интериора. Всяка система подлежи на надграждане, което прави възможно добавянето на нови уреди и функции по всяко време.

Управлението на домашната техника може да се извършва по график с до 5 регулируеми времеви програми дневно. По желание на потребителя могат да се програмират различни сценарии на база ежедневните активности. По този начин с натискане на един единствен бутон, се активират множество команди едновременно, в зависимост от моментната ситуация и предпочитания.

Всеки проект, изпълнен от нашата компания включва избор и доставка на необходимите хардуерни и софтуерни продукти, както и последващата им професионална инсталация. В случай на технически проблеми и нужда от промяна на системата, екипите ни се отзовават незабавно. Вашият умен дом ще бъде не само изграден, но и поддържан от нас в изрядно работещо състояние.

Системите, позволяващи да се постигне пълна автоматизация на дома, са част от дейността на нашата фирма. На тяхното цялостно изграждане е посветена голяма част от работата на експертите, работещи в нашата компания. Все повече собственици на модерни жилища търсят нашите висококвалифицирани и компетентни услуги, които да им помогнат да автоматизират всеки процес по управление на домашните уреди и инсталации.

Професионалните ни услуги, свързани с автоматизиране на процесите по командване на домашната и сградна инсталация, се различават според площта и вида на жилището, както и спрямо нуждите на отделния клиент. Важен етап от автоматизирането на един дом е изготвянето на на работен проект, базиран на работното задание, поставено от клиента. Той е този, който, след консултация от наша страна, може да вземе компетентно решение кои процеси и системи да се изпълняват автоматично.