Поставяне на камери за видеонаблюдение

Монтаж на камери за видеонаблюдениеV MAXProtect е с дългогодишен опит в монтаж и поддръжка на системи за сигурност. Особено важна част от дейността на фирмата е професионалното поставяне на камери за видеонаблюдение, които от десетилетия са предпочитани като единствена алтернатива за проследяване и контролиране на събитията в обекта. Те заслужават допълнителното ни внимание, тъй като присъствието на тези устройства само по себе си, не гарантира проявата на всичките им работни функции. Тя се задейства едва след построяването на видеозаписваща система – проектирането й изисква професионални умения и опит. Правилният монтаж на камери е част от нея – това е дейност, която извършваме съобразно всички особености на теренът, както и на самите записващи устройства.

От екипът ни можете да получите цялостно изградена и високоефективна системи за видеонаблюдение. Процедурата извършваме в няколко последователни стъпки, еднакво значими за крайният успех. Първоначалният преглед на характеристиките на обекта, които са строго индивидуални, е задължителен за избор на подходящи съоръжения. Той е последван от създаване на план за проектиране на бъдещата система.

Същинският монтаж на камери за видеонаблюдение е свързан с поставяне на още много допълнителни прибори, които в крайна сметка се оказва, че поддържат основни функции. Свързването им се извършва внимателно и прецизно, съобразно размерът на площта и всички останали особености на теренът. Последващата поддръжка по време на експлоатация е изключително важна за дългогодишна работа на системата – ние осигуряваме и нея!

Защо ви е система за видеозапис

монтаж на камери за видеонаблюдениеВидеокамерите заемат все по-голяма част от охраната на външни и вътрешни обекти. Записването на събития е еднакво необходимо и ефективно и при двете – възможността за преглед на всички преминаващи дава изключително предимство при защитата на определено пространство. Извършеният от нас монтаж видеонаблюдение е изключително подходящ и широко приложим за:

 • Частен дом
 • Търговски обект
 • Увеселително заведение  –  бар, ресторант, кафене и др.
 • Голям търговски обект – мол, търговски и хотелски комплекс
 • Бизнес и административна сграда
 • Паркинги, складове, цехове
 • Училища, болници, детски градини, спортни площадки и др.

Записите от видеокамерите ще подпомогнат опазването на собствеността, но и контролът върху наетият в търговски обект персонал – продължителността на работното време и ефективността на работата могат да се проследят само по този начин. Ползите от добре изградената конфигурация за видеозапис са значителни. Те осигуряват:

 

 • Рязко ограничаване на нападения и кражби
 • Видимите устройства разколебават и плашат нарушителите
 • Опцията за разглеждане на кадри в реално време осигурява светкавична идентификация на нападателите и бързото им откриване
 • Нулев риск от конфликти и кражби от страна на служители в работно време
 • Възможност за непрекъснат контрол от всяка точка на света, чрез свръхмодерните мобилни приложения

Интелигентно инсталираната система за видеозапис изисква точна преценка не само за използваните камери, но и за адаптацията им към особеностите на терена. Тя е продукт на опит, рутина и достатъчно технологични познания, с каквито могат да се похвалят нашите експерти. Те съчетават тези качества с остра интуиция, която им помага да проектират и предоставят на клиентите ни най-качественото наблюдение за техният обект. Знаем, че то винаги е синоним на безопасност и сигурност.

Част от нашите доволни клиенти

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):

  Предимствата на професионално проектираните и внедрени охранителни системи

  Конфигурацията от видеокамери е охранителната структура с най-различимо качество на изграждане. Висококачественият монтаж на видеонаблюдение  разгръща всички функции на записващите съоръжения и осигурява желаният краен резултат – проследимост и контрол.

  Освен това, такава услуга спестява изключително много финансови средства. Затова, наемането на доказана охранителна фирма е решение, което може би изглежда скъпо, но се отплаща десетократно в бъдеще. Не бива да се забравя, че добре адаптираната система от записващи устройства работи в продължение на години.

  Тя се различава според физическите си параметри, но и с функционални особености. Детайлите се разграничават и управляват най-ефективно при професионален преглед. Подборът, проектирането и инсталирането на камерите са дейности, чието самостоятелно извършване  рискува качествата на скъпите високотехнологични устройства, а те могат да предложат наистина много. Професионалната услуга е препоръчвана от всички специалисти.

  Оборудването като основна част от системата

  монтаж на камери

  Времето е важен фактор при защитата на всички обекти. Неумелите стъпки при монтаж на видео камери и прилежащите им аксесоари забавят операцията, освен че рискуват функционалността на заснемащите прибори. Експертите от фирмата ни работят експедитивно, защото познават отлично компонентите на всеки модел записващо съоръжение. Монтажът ще приключи в рамките на часове и ще остави идеално работещи заснемащи устройства.

  Най-актуалните охранителни видеокамери дължат голяма част от функционалността си на набор от изключително важни технически компоненти. Добър пример и видеорекордерът: дори моделите с най-високите технически показатели са напълно неизползваеми, ако не са обвързани със съвместим и висококачествен модел видеорекордер.

  Окабеляването също е основен етап от изграждането на видео охранителна мрежа. Всяко видеонаблюдение изисква монтаж със захранващи кабели, които се различават по материал, размер, качество и функционалност, като трябва да са съвместими с корпусът на заснемащият прибор.

  Най-разумното решение е професионален избор на кабелни съоръжения, което се извършва за минути от експерт с познания. Той ще определи правилният види и модел кабел спрямо параметрите на камерата, а и на обекта – при външен монтаж, атмосферните условия, а понякога и преминаващи лица, ще оказват задължително влияние върху окабеляването.

  Разположение в ключови точки

  Мястото за инсталация е от основно значение за ползата от една система за наблюдение. Понякога само две устройства, монтирани на подходящото място, са достатъчни за ефективен запис на всички случайни и влизащи в обекта минувачи.  Тази е причината, заради която професионалният монтаж е дейност, извършвана не преди подробен преглед на терена.

  Най- уязвимите за нападение зони и входно-изходните области се маркират като “горещи точки“, за които е и основното предназначение на видео камерите. Те обаче се поставят и в други зони – колкото по-голям периметър покрият, толкова по-минимален е шансът за непозволено влизане в обекта.

  Стратегически монтираните и правилно окомплектовани охранителни системи за гаранция за ефективност и дългосрочна експлоатация. Професионалната помощ спестява бъдещи разходи за подмяна на ключови елементи от конфигурацията – когато са неправилно свързани или инсталирани в неподходящи зони, те се увреждат (дали от човешко въздействие, или от климатични условия) и скоро се предизвиква необходимост от ремонт.

  Доверявайки се на екипът ни, вие получавате един отлично замислен и изпълнен за висококачествено видеонаблюдение монтаж с цена, която далеч надхвърля очакванията  ви за изгодна сума. Професионалното поставяне на камери за видеозапис е сложна и отговорна задача – разчитайте на опитни специалисти, вместо да търсите оторизиран сервиз за ремонт и подмяна на компоненти.

  От монтажа на камерите за видеонаблюдение зависи в най-голяма степен ефективността на вашата охранителна система. Ето защо основна дейност на нашата компания е изграждането на различни по мащаб и сложност конфигурации, на базата на предварително изготвен от фирмата ни проект.

  Монтажните ни екипи имат не само отлични експертни познания и богат опит, но и съвременно професионално оборудване, с помощта на което монтажите се извършват по най-бързия и качествен начин. Монтажът се извършва след първоначален оглед на обекта, за да бъдат набелязани точките на наблюдение, така че с по-малък брой камери да се покрие максимален периметър от охраняваната площ.

  ✅ Заслужава ли си да се инсталира безжична система за видеонаблюдение, която е по-удобна, тъй като няма окабеляване❓

  Безжичните системи за видеонаблюдение също се нуждаят от захранващ проводник – само видеосигналът се предава безжично, но не и захранването. От безжична система за наблюдение има смисъл само ако липсва друга възможност, иначе е твърде скъпо. Плюсовете на безжичното видеонаблюдение са в по-лесната и бърза инсталация, тъй като не е нужен кабел за видео предаване. Сред минусите можем да изтъкнем: висока цена, нестабилна работа (проблеми с предаването на изображението), уязвимост на вмешателства (не само вие можете да виждате картината от камерите), възможност да се заглуши обхвата на предаване, което ще ви остави без изображение.

  ✅ Какво се взема предвид при проектиране на система за видеонаблюдение❓

  Проектът на система за видеонаблюдение се създава с активното участие на клиента, който дава своето мнение по следните въпроси: къде да бъдат инсталирани камерите (на открито или в помещение), кой тип камери да се използват (цветни или черно-бели), ще се използва ли нощно наблюдение, нужно ли е камерите да записват и звук, къде ще бъде инсталирано DVR устройството, колко време ще се съхраняват записите, достъп до системата – през интернет или локална мрежа и др.

  ✅ Какво е термокожух (херметическа кутия) и защо е нужен на някои камери❓

  Термокожухът има за цел да предпази видеокамерата и допълнителното оборудване от дъжд, сняг, прах, а през зимата от ниски температури. Видеокамерите на повечето производители работят в диапазон от -10 до + 40 ° С, докато вграденият в термокожуха нагревател се включва автоматично при ниски температури. Слънцезащитната козирка на термичния корпус предотвратява навлизането на пряка слънчева светлина в обектива на видеокамерата, и също така предпазва самата камера от прегряване, ако е инсталирана на открито.