Активна система за сигурност чрез защитна мъгла

Актуалните концепции за обезопасяване на пространства неслучайно са толкова актуални. Те са най-оптимизирани и представят възможно най-качествената защита, разработена като отговор на последните пробиви в системите за безопасност.

Кражбите с взлом и хулиганските прояви са достигнали определени размери, тъй като се извършват с  все по-качествени отключващи съоръжения. Промишленият и търговски сектор са обичайните потърпевши от шпионаж и саботаж. В това число се включва и интелектуалната собственост, посегателството над която пряко повлиява оцеляването на световните пазари.

V MaxProtect разполага с ефикасно решение за всякакъв тип нападения: защитна димна мъгла с различен обемен капацитет, предназначена за пространства с всякаква площ. Създадена за интегриране към наличната алармена система, тя предлага много изобретателен метод за бързо реагиране – плътните димни слоеве се появяват след сигнализацията за нередност и дочакват появата на физическите охранителни лица.

Димът се разстила в продължение на най-много минута, но високата му плътност прави видимостта невъзможна. Така нарушителите попадат в капан и не могат да реагират нито с нападение, нито с бягство, тъй като ориентацията им е силно затруднена. Това е и най-ефикасният метод за охрана на всички прилежащи към системата за сигурност зони и устройства.

защитна мъгла в офис

Области на приложение на димни системи

generator-magla

Димното разпръскване е толкова специално, защото засега е единствената охранителна система с безотказно действие против непозволено проникване. Тя е приложима в изключително разнообразни обекти с необходимост от защита.

 • Хипермаркет
 • Бижутерия
 • Магазин с промоционални оферти
 • Магазини за мобилни устройства, компютри и модерна електроника
 • Нощни питейни заведения
 • Игрални зали
 • Складове и индустриални предприятия
 • Аптеки
 • Оптики
 • Денонощни търговски обекти за тютюневи изделия и хранителни стоки
 • Бутици и спортни аутлети
 • Сървърни пространства
 • Автокъщи и бензиностанции
 • Промишлени съоръжения и техника
 • Обществени сгради с административни и бизнес функции

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):


  Тези системи се приспособяват бързо и лесно към всеки обект с нужда от охрана. Свързването става посредством специално разработен софтуер, с чиято помощ предварително се задават продължителността на димната завеса, както и определеният брой и времетраене на интервалите между две включени димни разпръсквания. Този тип система действа чрез интегриран таймер, който програмира и проследява времето за активация на мъглата.

  Димната мъгла е предназначена за разнообразни видове уреди. Тя функционира с устройство от 12 V за мобилни приложения, но и с помощта на съоръжения, пропускащи обем на дима от 300 до повече от 5000 m³ в минута. Капацитетът й предлага адекватна защита за обекти с почти всякаква площ – размерите се определят в съответствие с теренът, а плътността на мъглата винаги е изключително висока.

  Защитните димни завеси са разработени съобразно немски директиви и са сертифицирани според международните изисквания. Непрогледната мъгла е преминала през тестове, доказали напълно безвредното й влияние върху хранителни продукти, хора и домашни любимци. Качествата й са забелязани в изключително голям брой системи.

  ustroistvo-zashtitna-magla

  Активна защита от престъпници с дим

  Охраната чрез непрогледен дим е известна с постоянната си и пълна експлоатационна готовност, придружена от безостатъчен дим, както и с впечатляващ обем на разпръскваните пари. Тя е една от малкото системи, която предлага толкова действаща защита срещу незаконен достъп до обекти. При включване пълният капацитет на устройствата, видимостта се ограничава в периметър от едва 20-30 cm. Това предотвратява успехът при нападение, също както кражбата или саботажа.

  Рисковете от обир на ценности или индустриален шпионаж нараства все повече. Нейни потенциални жертви са обектите, занимаващи се с търговия на дребно, промишлени и търговските центрове, индустриалните обекти, складове или зони като сървърните помещения. Причинените щети могат да са далеч по-неприятни от кражбата на материални ценности. Присвояването на важно техническо оборудване или особено на интелектуална собственост би могло да е далеч по-фатално, понеже корпоративните ценности и идеи са истинското богатство на повечето високоразвити компании.

  Част от нашите доволни клиенти