PTZ ZOOM камери

устойчива ptz камераВидеонаблюдението е един от най-предпочитаните съвременни методи за охрана. Възможността да виждаш, проследяваш и контролираш всяко действие, случващо се в един обект дава огромни предимства и усещане за сигурност. Видеокамерите се настаняват трайно в съвременния живот, осигурявайки постоянна и качествена защита на различните обекти, свеждайки до минимум нуждата от наемане на жива охрана.

Системите за видеонаблюдение варират, като вид на апаратурата и принцип на работа, а огромното разнообразие от модели дава възможност на всеки потребител да избере най-подходящата система за своите нужди. В зависимост от целите на наблюдението, цялата апаратура и най-вече вида на камерите трябва да бъдат подбрани много внимателно – задължително след консултация със специалист.

Какво представлява една ZOOM камера?

PTZ камерите за видеонаблюдение са вероятно най-подходящите модели за обекти, в които се търси отлично качество на изображението. Познати още, като Pan, Tilt, Zoom, тези видеокамери имат едно огромно предимство – те покриват широк периметър от охраняваната зона, тъй като притежават способността да се въртят по 2 оси – Pan (хоризонтално) с възможност за завъртане на 360˚ и Tilt (вертикално) със завъртане на 90˚.

Zoom функцията на PTZ камерите е това, което ги прави още по-специални и ефективни, тъй като тази функция дава възможност за оптическо увеличение на наблюдаваните обекти до 12 пъти. Този вид камери са перфектното решение за охрана на жилищни сгради, търговски обекти, офис и административни сгради и производствени помещения. Разпознаване на лица, детайлно избражение на всяко движение – Zoom камерата ви гарантира всичко това на изгодна цена.

Защо да изберете V-MAX Protect?

pan tilt камераЗа да може да функционира перфектно една система за сигурност е важно не само качеството на апаратурата, но и начинът, по който тя ще бъде монтирана и пусната в експлоатация. Професионално проектираната и изградена система ви гарантира 100% ефективност и дълъг експлоатационен живот на всеки компонент от оборудването, а това означава и пълна възвръщаемост на направената от вас инвестиция.

V-MAX Protect ви дава пълна гаранция за отличната работа на вашата система за видеонаблюдение с PTZ/ZOOM камери, за да виждате и контролирате всичко, което е важно за вас.

Част от нашите доволни клиенти


Вашето име (задължително):

Вашият телефон (задължително):

Запитване (задължително):

 

Как да направите по-ефективна своята система за наблюдение?

Всяка система за видеонаблюдение може да стане много по-ефективна, особено ако използвате морално и технологично остарелите аналогови камери, предлагащи значително по-ниско качество на изображението и много по-малко работни опции.

Подменяйки аналоговите устройства с цифрови, вие обезателно трябва да заложите на съвременните ptz камери, които днес се предлагат на много изгодни цени. Тази подмяна е желателна, а в случаите, когато държите да наблюдавате широк периметър от охраняваната зона и то с отлично качество на изображението – задължителна.

Какво е предимството на този тип цифрови камери?

ptz камера dahuaПоследните модели Pan, Tilt, Zoom камери предлагат много повече работни характеристики от всички останали охранителни устройства.Те спадат към така наречените интелигентни устройства, тъй като са способни с лекота да отговорят на много от изискванията при наблюдение.

Благодарение на своята способност да се движат по хоризонтал и вертикал и най-вече да осигурят до 12 пъти увеличение на наблюдаваната зона, тези устройства позволяват да се намали броят на охранителните камери в едно помещение, тъй като едно от тези устройства спокойно покрива периметър, какъвто биха покрили най-малко 3 камери от по-старите версии. Нека разгледаме основните предимства на една zoom камера:

Разполагат с детектор за движение

Видеокамерите от типа Pan, Tilt, Zoom разполагат с детектор за движение, който задейства системата в режим ‘’запис’’, когато регистрира преместване на субекти в охранявания обект. Това спестява много място за запис, тъй като не се налага камерите да записват постоянно, а само при индикация за нередност. Допълнителен плюс е, че не се налага да се преглеждат часове празни файлове, в които не се случва нищо.

Перфектно качество на изображението

С помощта на по-новите модели PTZ  камери можете да наблюдавате дори дребни детайли с изключителна яснота и качество на изображението. Тези модели ви позволяват да различавате лица, да виждате дори много дребни предмети, да проследите всяко движение на наблюдавания субект и да разполагате с данни, като номера на коли и друга важна информация.

Направи запитване

Искате интелигентно решение за видеонаблюдение с PTZ/ZOOM камери?

Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

Направи запитване

Какви технически характеристики притежава една ptz камера?

Ако разгледаме техническите характеристики на съвременните ptz камери, определено ще останем смаяни от техните възможности, дължащи се на високотехнологичните разработки. Така например, един от най-новите модели камери от този тип – моторизираните IP системи предлагат:

  • Възможност за денонощно наблюдение. Благодарение на вградените в тях IR светодиоди, камерите осигуряват непрекъснато видеонаблюдение в обекта, в който са монтирани;
  • Подходящи за външен монтаж. С една такава камера можете да наблюдавате дори открити пространства, благодарение на възможността за монтиране извън закрити обекти. Качествените съвременни zoom камери работят безпроблемно при големи температурни амплитуди – от -30˚ до +60˚С;
  • Възможност за аудиозапис. Добрите устройства разполагат с вграден микрофон, с помощта на който може да се извърши не само видеозапис, но и звуков такъв и то с много добро качество. Тази опция помага много за разкриването на извършители и дори за предотвратяване на престъпления. Аудиосензорът позволява активиране на системата дори при липсваща активност, която да задейства камерите – движение на хора и обекти;
  • Слот за Micro SD карта памет и безплатен софтуер за запис. Капацитетът на паметта е до 64GB, което спестява нуждата от допълнително записващо устройство и дава възможност за по-бърз и удобен преглед на записите;
  • Възможност за наблюдение през мобилен телефон. PTZ системите от ново поколение дават възможност за дистанционно наблюдение на случващото се в обекта, като за целта е нужно само да разполагате с Android апарат или Windows Phone и да инсталирате подходящото приложение.

Скъпо ли е закупуването и инсталирането на няколко ptz видео камери?

Съвременните  ptz камери са на цени, които всеки успешен бизнес може да си позволи. Стойността на различните модели варира в зависимост от техните технически показатели и възможности, като цените се движат в диапазона от 400+ до 1100 лв. Това позволява на компании с различни финансови възможности да постигнат висока защита на фирмената собственост и да упражняват необходимия контрол над работния процес по всяко време и от всяко място.

Дори да се спрете на най-скъпата система, това е инвестиция, която се изплаща в кратки срокове, понижавайки драстично финансовите загуби, съпътстващи всеки незащитен бизнес. Ако вашите клиенти или служители ви ощетяват, присвоявайки или повреждайки фирмената собственост и активи, то тези загуби ще бъдат не само сведени до минимум, но самите нарушения ще бъдат прекъснати в зародиш. Наличието на качествена видеосистема в даден обект отказва нарушителите от реализиране на зловредните им намерения.

Цената, която ще заплатите за монтаж на всяка една zoom камера си заслужава напълно. Препоръката е винаги да се обръщате към специалист, когато целта е да се изгради ефективна система за наблюдение и контрол в един по-голям по площ бизнес имот. Когато става въпрос за малък търговски обект, нуждаещ се само от една ptz камера, любителското инсталиране и настройка са напълно допустими, но при изграждането на многокомпонентна система е задължително участието на професионален екип.

От къде да закупите нужната техника?

Днес, благодарение на необятната интернет търговия, всеки може да закупи евтина система за видеонаблюдение, в това число и камери от типа ptz. Ние от V-MAX Protect не ви съветваме да правите компромис с качеството на апаратурата, особено когато нейното предназначение е да пази вашата частна или фирмена собственост. Нискокачествените системи, особено тези, предлагани на изключително ниски цени няма да ви осигурят добро качество на наблюдение, а и периодът на тяхната експлоатация обикновено е незначителен.

Най-добрият вариант е да се доверите на фирмата изпълнител, която ще изгражда системата при избора на апаратура. Специалистите най-добре знаят, не само колко камери са нужни и къде трябва да бъдат монтирани, но и на коя марка да заложат, за да ви гарантират дългосрочна и безпроблемна работа на техниката. Настройките на всяко отделно устройство се правят спрямо особеностите и нуждите на обекта, а това изисква висока компетентност, с каквато едва ли разполагате.

PTZ камери
5 (100%) 2 оценки