PTZ ZOOM камери

устойчива ptz камера

Видеонаблюдението е един от най-използваните съвременни начини за охрана. Наблюдението, проследяването и контролът върху всяко действие в обект предоставя огромни предимства и така желаното усещане за сигурност. Видеокамерите се настаняват все по-категорично във всички аспекти на съвременният живот, осигурявайки постоянна и качествена защита на различните обекти. Присъствието им ограничава почти напълно необходимостта от физическа охрана и е нова стъпка в прогресът на охранителната система.

Системите за видеонаблюдение се различават по огромен брой характеристики. Устройството на техниката, начинът й на действие и методите за управлението й са основните, а огромното разнообразие от модели през последните години дава възможност всеки частен имот или фирмен обект да се сдобие с най-подходящата система за своите нужди. В зависимост от целите на видеоохранителната система, апаратурата и особено моделът видеокамери се подбират изключително внимателно. Обикновено това се случва след консултация със специалист.

Какво представлява една ZOOM камера?

PTZ камери за видеонаблюдение съчетават три основни качества –  Pan, Tilt, Zoom осигурява запис по време на ротация около две оси, едновременно с оптическо увеличаване на изображението. Pan обозначава умение за завъртане на 360˚ хоризонтално, а Tilt – вертикална ротация на 90˚. Тази конструкция разширява изключително обхватът на дейност, и е най-удачното решение за наблюдение върху широк периметър.

Функцията Zoom допълва предимствата с прекрасно качество на картината при запис. Тя предоставя възможност за оптическо увеличение на наблюдаван обект цели 12 пъти от реалният му размер. Всяка PTZ камера е високофункционална, което я превръща в идеалното решение за наблюдение и защита на жилищни кооперации, административни и офис сгради, фирмени обекти, заведения, както и производствени цехове, заводи и складове. Отлично разпознаване на лица, детайлна картина на всяко движение – модерната PTZ камера с цена, приемлива за високият си клас, осигурява тези и още редица предимства при работа.

Защо да изберете V-MAX Protect?

pan tilt камера

Качественото функциониране на система за видеонаблюдение изисква не само апаратура, изработена според съвременните стандарти, но и правилен монтаж и въвеждане в експлоатация. Професионално проектираната и изградена система осигурява100% ефективност и дълъг експлоатационен живот на всеки компонент от оборудването. Тя е разумна дългогодишна инвестиция, която ще възвърне двойно вложените в изграждането й средства.

Нашата фирма е способна да осигури първокласен монтаж и отлична функционалност на система за видеонаблюдение с PTZ/ZOOM камери. Избирайки нас, избирате възможността да виждате и контролирате всички съществени моменти от живота.

Част от нашите доволни клиенти


  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):

   

  Как да направите по-ефективна своята система за наблюдение

  Системата за видеоохрана винаги може да повиши ефективността си. Това е почти задължително действие за всеки обект, още повече ако основните контролин функции в него са поети от вече остарелите аналогови камери. Те се отличават със значително по-ниска резолюция, яснота на изображението, и много по.нисък брой работни опции.

  Подмяната на аналоговите устройства с цифрови се налага от промените и повишената динамика в съвременният свят. Ротиращите PTZ записващи устройства са оптималният избор на камери. Те са решение за всяка “гореща точка“ и зона с висока нужда от охрана, тъй като широкият периметър на обхват и ясното изображение не могат да пропуснат и най-дребните детайли в цялостната картина.

  Какво е предимството на този тип цифрови камери?

  ptz камера dahua

  Актуалните разработки на Pan, Tilt, Zoom камерите надвишават останалите записващи устройства с огромен брой характеристики. Те се причисляват към модерните “интелигентни” устройства, които отговарят на най-строгите изисквания при наблюдение.

  Придвижване по хоризонтала и вертикала с паралелно заснемане, съчетано с до 12 пъти увеличение размерите на обект, тези съоръжения способстват за ограничаване броят на охранителните камери в значителна цифра. Само единична камера от този модел обхваща периметър, за чието наблюдение са необходими поне  3 камери от по-старите версии. Основните предимства на една ZOOM камера са много и сериозни.

  Детектор за движение и висока резолюция на изображение

  Видеокамерите модел Pan, Tilt, Zoom са проектирани с вграден детектор за движение. Той отговаря за задействане на системата в режим ‘’запис’’ при регистрация на двигателна активност в конкретния обект. Интелигентната функция спестява значително пространство за запис – устройствата не записват постоянно, а само при индикация за нередност. Огромно предимство е бързият преглед на необходимите кадри, а съсредоточено наблюдение на празни файлове, за да не се пропусне важно събитие – това забавяне “краде” от времето на охранителите и предоставя сигурна преднина на нарушители.

  Най-новите разработки от този тип осигуряват възможност за преглед на изключително дребни елементи, които се отличават с перфектна яснота и детайлност. Те са прекрасно средство за отличаване на особени белези в лица, регистриране на почит незабележими предмети, и проследяване всяко движение на наблюдаваният субект. Предоставят интелигентен начин да разполагате с данни на автомобили и друг тип важна информация.

  Направи запитване

  Искате интелигентно решение за видеонаблюдение с PTZ/ZOOM камери?

  Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

  Направи запитване

  Какви технически характеристики притежава една PTZ камера

  PTZ камерите изненадват с технически капацитет и възможности, дължащи се на модерните технологии на работа. Прекрасен пример е един от най-новите модели камери от този тип – моторизираните IP системи. С тях ще получите много повече сигурност и ефективен контрол, отколкото предполагате изобщо.

  • Денонощно наблюдение – вградени в камерите IR светодиоди осигуряват непрекъснато видеонаблюдение и възможност за запис с невероятно качество;
  • Външен монтаж – устойчивите материали и конструкция позволяват външен монтаж на открито и периметрово наблюдение на обширни открити площи. Съвременните ZOOM камери работят отлично при огромни температурни амплитуди – от -30˚ до +60˚С;
  • Аудиозапис – най-новите модели са оборудвани с вграден микрофон, който може да извърши не само видео-, но и звуков запис с отлично качество. Модерната опция е изключително ефективна при разкриване на нарушители и дори предотвратяване на престъпни действия. Аудиосензорът задейства системата дори при липсваща двигателна активност на човек или обект, която да активира камерата;
  • Слот за Micro SD карта памет и безплатен софтуер за запис – памет с капацитет до 64GB ограничава необходимост на допълнително записващо устройство. Само тази камера е напълно достатъчна, а прегледът на записите е много по-бърз и удобен;
  • Възможност за наблюдение през мобилен телефон – PTZ устройството разполага с опция за дистанционно наблюдение. Единствената необходимост за целта е функциониращ с Android или Windows Phone апарат, и инсталация на специално приложение;

  Скъпо ли е закупуването и инсталирането на няколко видео камери

  Модерните PTZ камери са с цени, достъпни за възможностите на всеки малък и среден бизнес. При различните модели се наблюдава разлики в цифрите, съобразно техническите им показатели и функции. Те са напълно адекватни, а самите продукти представляват необходимост, защото пазарът почти не предлага други модели с техният работен капацитет и функция за контрол от разстояние. Няма значение къде сте – можете да наблюдавате имота или фирменият си обект от всяка точка на света!

  Оскъпените камери от този модели не са излишна покупка, а необходима и разумна инвестиция, която се изплаща в кратки срокове. Липсата на защита би предизвикала много повече загуба на финансов ресурс, и това е факт, доказан от специалисти в сферата.

  Не е задължително да пострадате от случайни нарушители, тъй като често не те са най-големият ви враг. Ако клиентите или служители ви ощетяват, присвоявайки или повреждайки фирмената собственост и активи, както и с недостатъчно ефективна работа, то PTZ устройствата могат да сведат загубите до минимални размери, а зловредните действия – пресечени в зародиш. Това не е по силите на физически охранители и не може да се постигне без присъствие на качествена видеоохрана в даден обект.

  Цената за монтаж също е необходимо вложение. Професионалното му качество е задължително за бъдещата функционалност на камерите. При намерение за изграждане на ефективна система за наблюдение и контрол, особено в по-голям по площ бизнес обект, задачата задължително трябва да се предостави на квалифицирани специалисти. По-скромните търговски обекти с единична камера – напротив, биха могли да се оборудват самостоятелно от собственик или друго частно лице. Многокомпонентната система обаче е задача за висока професионална компетентност.

  Откъде да закупите нужната техника

  Интернет търговията вече е почти всемогъща, но тя просто не ви е нужна, когато можете да се сдобиете с високофункционална и евтина система за видеонаблюдение от PTZ камери, още сега. Фирма V-MAX Protect работи за сигурността ви и затова ви съветва към критичност и безкомпромисност при избор на апаратура. По- нискокачествените системи, при определена усложнена ситуация, придобиват облик абсолютно неефективен товар, и излишно похарчени средства. Необходимо ви е отлично качество на наблюдение, детайлност и яснота, придружени от модерни технологии за засичане, и дълготрайна експлоатация . Ние можем да ви осигурим продукти с всички тези предимства, и то на изгодни цени.

  Принудени сте да се доверите на фирмата, която ще изгражда системата за виедонаблюдение. Специалистите най-добре знаят броят камери и точната локация при монтаж, на коя марка да заложат, за да ви осигурят услуга с дългосрочна и безпроблемна работа. Настройките на всяко отделно устройство се правят спрямо особеностите и нуждите на обекта, а това изисква висока компетентност, с каквато едва ли разполагате.

  ✅ PTZ камерите най-доброто решение за видеонаблюдение ли са❓

  PTZ камерата е чудесно допълнение към всяка система за видеонаблюдение, но тя също не е съвършено решение. Pan Tilt, Zoom функцията не решава всички проблеми с видеонаблюдението. Тя е полезна само при наличие на оператор, който да наблюдава и коригира движението според моментните нужди. Някои инсталации настройват PTZ камерата да преминава автоматично напред и назад, но това не помага особено при събитие, случващо се извън зрителното поле на камерата.

  ✅ За какви цели са най-подходящи тези камери❓

  Камерите с функция панорама, наклон и увеличаване (PTZ), ви позволяват да наблюдавате по-големи участъци, които биха изисквали множество фиксирани камери. Придвижвайки се за да заснемат съмнителни действия или зони с интензивно присъствие, PTZ камерите предлагат по-висока сигурност на видеонаблюдението, като в същото време минимизират инсталацията.

  ✅ По-изгодно решение ли са PTZ камерите❓

  Много хора смятат, че могат да спестят пари с PTZ камерата, защото тя покрива по-голяма площ на наблюдение, но истината е, че този модел обикновено струва около 3 – 4 пъти повече от камера с фиксиран обектив. Освен това, заради подвижните им части, PTZ камерите се нуждаят от по-честа поддръжка, без да имат същия работен живот като тези с фиксиран обектив. Нашата компания ще ви предложи максимално изгодна цена.