PTZ ZOOM камери

устойчива ptz камера

Видеонаблюдението е един от най-използваните съвременни начини за охрана. Наблюдението, проследяването и контролът върху всяко действие в обект предоставя огромни предимства и така желаното усещане за сигурност. Видеокамерите се настаняват все по-категорично във всички аспекти на съвременният живот, осигурявайки постоянна и качествена защита на различните обекти. Присъствието им ограничава почти напълно необходимостта от физическа охрана и е нова стъпка в прогресът на охранителната система.

Системите за видеонаблюдение се различават по огромен брой характеристики. Устройството на техниката, начинът й на действие и методите за управлението й са основните, а огромното разнообразие от модели през последните години дава възможност всеки частен имот или фирмен обект да се сдобие с най-подходящата система за своите нужди. В зависимост от целите на видеоохранителната система, апаратурата и особено моделът видеокамери се подбират изключително внимателно. Обикновено това се случва след консултация със специалист.

Какво представлява една ZOOM камера?

PTZ камери за видеонаблюдение съчетават три основни качества –  Pan, Tilt, Zoom осигурява запис по време на ротация около две оси, едновременно с оптическо увеличаване на изображението. Pan обозначава умение за завъртане на 360˚ хоризонтално, а Tilt – вертикална ротация на 90˚. Тази конструкция разширява изключително обхватът на дейност, и е най-удачното решение за наблюдение върху широк периметър.

Функцията Zoom допълва предимствата с прекрасно качество на картината при запис. Тя предоставя възможност за оптическо увеличение на наблюдаван обект цели 12 пъти от реалният му размер. Всяка PTZ камера е високофункционална, което я превръща в идеалното решение за наблюдение и защита на жилищни кооперации, административни и офис сгради, фирмени обекти, заведения, както и производствени цехове, заводи и складове. Отлично разпознаване на лица, детайлна картина на всяко движение – модерната PTZ камера с цена, приемлива за високият си клас, осигурява тези и още редица предимства при работа.

Защо да изберете V-MAX Protect?

pan tilt камера

Качественото функциониране на система за видеонаблюдение изисква не само апаратура, изработена според съвременните стандарти, но и правилен монтаж и въвеждане в експлоатация. Професионално проектираната и изградена система осигурява100% ефективност и дълъг експлоатационен живот на всеки компонент от оборудването. Тя е разумна дългогодишна инвестиция, която ще възвърне двойно вложените в изграждането й средства.

Нашата фирма е способна да осигури първокласен монтаж и отлична функционалност на система за видеонаблюдение с PTZ/ZOOM камери. Избирайки нас, избирате възможността да виждате и контролирате всички съществени моменти от живота.

Част от нашите доволни клиенти

  Вашето име (задължително):

  Вашият телефон (задължително):

  Запитване (задължително):

   

  Как да направите по-ефективна своята система за наблюдение

  Системата за видеоохрана винаги може да повиши ефективността си. Това е почти задължително действие за всеки обект, още повече ако основните контролин функции в него са поети от вече остарелите аналогови камери. Те се отличават със значително по-ниска резолюция, яснота на изображението, и много по.нисък брой работни опции.

  Подмяната на аналоговите устройства с цифрови се налага от промените и повишената динамика в съвременният свят. Ротиращите PTZ записващи устройства са оптималният избор на камери. Те са решение за всяка “гореща точка“ и зона с висока нужда от охрана, тъй като широкият периметър на обхват и ясното изображение не могат да пропуснат и най-дребните детайли в цялостната картина.

  Какво е предимството на този тип цифрови камери?

  ptz камера dahua

  Актуалните разработки на Pan, Tilt, Zoom камерите надвишават останалите записващи устройства с огромен брой характеристики. Те се причисляват към модерните “интелигентни” устройства, които отговарят на най-строгите изисквания при наблюдение.

  Придвижване по хоризонтала и вертикала с паралелно заснемане, съчетано с до 12 пъти увеличение размерите на обект, тези съоръжения способстват за ограничаване броят на охранителните камери в значителна цифра. Само единична камера от този модел обхваща периметър, за чието наблюдение са необходими поне  3 камери от по-старите версии. Основните предимства на една ZOOM камера са много и сериозни.

  Детектор за движение и висока резолюция на изображение

  Видеокамерите модел Pan, Tilt, Zoom са проектирани с вграден детектор за движение. Той отговаря за задействане на системата в режим ‘’запис’’ при регистрация на двигателна активност в конкретния обект. Интелигентната функция спестява значително пространство за запис – устройствата не записват постоянно, а само при индикация за нередност. Огромно предимство е бързият преглед на необходимите кадри, а съсредоточено наблюдение на празни файлове, за да не се пропусне важно събитие – това забавяне “краде” от времето на охранителите и предоставя сигурна преднина на нарушители.

  Най-новите разработки от този тип осигуряват възможност за преглед на изключително дребни елементи, които се отличават с перфектна яснота и детайлност. Те са прекрасно средство за отличаване на особени белези в лица, регистриране на почит незабележими предмети, и проследяване всяко движение на наблюдаваният субект. Предоставят интелигентен начин да разполагате с данни на автомобили и друг тип важна информация.

  Направи запитване

  Искате интелигентно решение за видеонаблюдение с PTZ/ZOOM камери?

  Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

  Направи запитване

  Какви технически характеристики притежава една PTZ камера

  PTZ камерите изненадват с технически капацитет и възможности, дължащи се на модерните технологии на работа. Прекрасен пример е един от най-новите модели камери от този тип – моторизираните IP системи. С тях ще получите много повече сигурност и ефективен контрол, отколкото предполагате изобщо.

  • Денонощно наблюдение – вградени в камерите IR светодиоди осигуряват непрекъснато видеонаблюдение и възможност за запис с невероятно качество;
  • Външен монтаж – устойчивите материали и конструкция позволяват външен монтаж на открито и периметрово наблюдение на обширни открити площи. Съвременните ZOOM камери работят отлично при огромни температурни амплитуди – от -30˚ до +60˚С;
  • Аудиозапис – най-новите модели са оборудвани с вграден микрофон, който може да извърши не само видео-, но и звуков запис с отлично качество. Модерната опция е изключително ефективна при разкриване на нарушители и дори предотвратяване на престъпни действия. Аудиосензорът задейства системата дори при липсваща двигателна активност на човек или обект, която да активира камерата;
  • Слот за Micro SD карта памет и безплатен софтуер за запис – памет с капацитет до 64GB ограничава необходимост на допълнително записващо устройство. Само тази камера е напълно достатъчна, а прегледът на записите е много по-бърз и удобен;
  • Възможност за наблюдение през мобилен телефон – PTZ устройството разполага с опция за дистанционно наблюдение. Единствената необходимост за целта е функциониращ с Android или Windows Phone апарат, и инсталация на специално приложение;

  Скъпо ли е закупуването и инсталирането на няколко видео камери

  Модерните PTZ камери са с цени, достъпни за възможностите на всеки малък и среден бизнес. При различните модели се наблюдава разлики в цифрите, съобразно техническите им показатели и функции. Те са напълно адекватни, а самите продукти представляват необходимост, защото пазарът почти не предлага други модели с техният работен капацитет и функция за контрол от разстояние. Няма значение къде сте – можете да наблюдавате имота или фирменият си обект от всяка точка на света!

  Оскъпените камери от този модели не са излишна покупка, а необходима и разумна инвестиция, която се изплаща в кратки срокове. Липсата на защита би предизвикала много повече загуба на финансов ресурс, и това е факт, доказан от специалисти в сферата.

  Не е задължително да пострадате от случайни нарушители, тъй като често не те са най-големият ви враг. Ако клиентите или служители ви ощетяват, присвоявайки или повреждайки фирмената собственост и активи, както и с недостатъчно ефективна работа, то PTZ устройствата могат да сведат загубите до минимални размери, а зловредните действия – пресечени в зародиш. Това не е по силите на физически охранители и не може да се постигне без присъствие на качествена видеоохрана в даден обект.

  Цената за монтаж също е необходимо вложение. Професионалното му качество е задължително за бъдещата функционалност на камерите. При намерение за изграждане на ефективна система за наблюдение и контрол, особено в по-голям по площ бизнес обект, задачата задължително трябва да се предостави на квалифицирани специалисти. По-скромните търговски обекти с единична камера – напротив, биха могли да се оборудват самостоятелно от собственик или друго частно лице. Многокомпонентната система обаче е задача за висока професионална компетентност.

  Откъде да закупите нужната техника

  Интернет търговията вече е почти всемогъща, но тя просто не ви е нужна, когато можете да се сдобиете с високофункционална и евтина система за видеонаблюдение от PTZ камери, още сега. Фирма V-MAX Protect работи за сигурността ви и затова ви съветва към критичност и безкомпромисност при избор на апаратура. По- нискокачествените системи, при определена усложнена ситуация, придобиват облик абсолютно неефективен товар, и излишно похарчени средства. Необходимо ви е отлично качество на наблюдение, детайлност и яснота, придружени от модерни технологии за засичане, и дълготрайна експлоатация . Ние можем да ви осигурим продукти с всички тези предимства, и то на изгодни цени.

  Принудени сте да се доверите на фирмата, която ще изгражда системата за виедонаблюдение. Специалистите най-добре знаят броят камери и точната локация при монтаж, на коя марка да заложат, за да ви осигурят услуга с дългосрочна и безпроблемна работа. Настройките на всяко отделно устройство се правят спрямо особеностите и нуждите на обекта, а това изисква висока компетентност, с каквато едва ли разполагате.

  При изграждането на системи за видеонаблюдение, нашата компания нерядко използва високотехнологичните AHD PTZ камери с висока разделителна способност. Pan/Tilt/Zoom камерите имат множество функции, позволяващи покриване на най-голям периметър от охраняваната площ. Такава камера е способна да заснема панорамни изображения, чрез завъртане в кръг около вертикална ос.

  Tilt функцията осигурява наклон на камерата във вертикална равнина, докато функция Zoom дава възможност за многократно увеличаване (приближаване) на видео изображението. За да гарантираме пред своите клиенти ефективност на тяхната система за видеонаблюдение, ние не само използваме най-добрите технологии и продукти, налични на пазара, но и изграждаме всяка система съобразно установените стандарти. PTZ камерите имат специфични изисквания относно монтаж и настройка, с които монтажните ни екипи се съобразяват напълно.

  ✅ PTZ камерите най-доброто решение за видеонаблюдение ли са❓

  PTZ камерата е чудесно допълнение към всяка система за видеонаблюдение, но тя също не е съвършено решение. Pan Tilt, Zoom функцията не решава всички проблеми с видеонаблюдението. Тя е полезна само при наличие на оператор, който да наблюдава и коригира движението според моментните нужди. Някои инсталации настройват PTZ камерата да преминава автоматично напред и назад, но това не помага особено при събитие, случващо се извън зрителното поле на камерата.

  ✅ За какви цели са най-подходящи тези камери❓

  Камерите с функция панорама, наклон и увеличаване (PTZ), ви позволяват да наблюдавате по-големи участъци, които биха изисквали множество фиксирани камери. Придвижвайки се за да заснемат съмнителни действия или зони с интензивно присъствие, PTZ камерите предлагат по-висока сигурност на видеонаблюдението, като в същото време минимизират инсталацията.

  ✅ По-изгодно решение ли са PTZ камерите❓

  Много хора смятат, че могат да спестят пари с PTZ камерата, защото тя покрива по-голяма площ на наблюдение, но истината е, че този модел обикновено струва около 3 – 4 пъти повече от камера с фиксиран обектив. Освен това, заради подвижните им части, PTZ камерите се нуждаят от по-честа поддръжка, без да имат същия работен живот като тези с фиксиран обектив. Нашата компания ще ви предложи максимално изгодна цена.