видеонаблюдение на домаВсе по-честа практика за средностатистическите граждани е осигуряването безопасността на личното пространство чрез видеонаблюдение на дома. Динамичният живот в големите градове, или поредица лични съображения, определят необходимостта от визуално проследяване не само на входните пространства на кооперация, но и на вътрешносградните пространства – апартаменти.

Докато при еднофамилните къщи и вили тази практика датира от десетилетия, в градските жилищните сгради тя се появи впоследствие, като резултат от зачестилите опити за неправомерно навлизане в лична собственост. Всеки средностатистически гражданин се ползва от правото да проследява непрекъснато събитията в около дома си, както и от модерни устройства за наблюдение в периметъра на жилището си.

Ползите от инсталация на видеонаблюдение

Визуалният контрол проследява влизащи и преминаващи в конкретна сграда лица, както и събитията в определен периметър от вътрешносградното пространство – междуетажни и стълбищни площи между отделните апартаменти. Наблюдението е възможно с помощта на видеокамери.

Съвременната видеокамера е усъвършенствано устройство за заснемане на събития и възпроизвеждането им като цветни изображения с ясна картина. Записаните кадри се съхраняват в хронологична последователност и са достъпни за преглед при всяка ситуация, която налага такова действие.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Модерните и качествени камери осигуряват пълен контрол върху точките на наблюдение. Той се постига благодарение на увеличеният обхват на наблюдаван периметър, мобилност и подобрена технология за заснемане и възпроизвеждане на кадри. Качественият материал на изработка, устойчив на атмосферни въздействия, също е от значение, тъй като предоставя възможност за възползване от техническите предимства на камерите в открити пространства.

Когато имаме желание за внедряване на видеонаблюдение в дома си, консултацията с професионалист е задължителна за правилно организиране и инсталиране на системата – процес, който е непостижим самостоятелно. Специалистите в сферата предоставят и данни за последните разработки в сферата, и относно най-подходящите за конкретните условия устройства. Те са ползотворни, само ако се подберат и инсталират правилно.

Типичен пример е сравнението между няколко разновидности на камера за наблюдение. Безжичните видеокамери са по-популярни пред аналоговите, не само заради липсата на аксесоари като кабели и конвертори на цифрови данни. Технологията на запис е с огромно значение за популярността им.

IP видеокамери – решение за еднофамилна къща и градски апартамент

Независимите IP устройства също разпространяват аудиовизуален сигнал в широк периметър, разрешавайки напълно неудобството с многобройните кабели. Окабеляването нерядко отслабва сигналът в крайната отдалечена точка, което се отразява върху качеството на изображение и съответно – на сигурността на съответната площ. Този модел работи с PoE кабел, и същевременно изключва всякакви неточности в изображението.

Картината също е с по-високо качество. Тя се дължи на високата резолюция, която представя до 16 пъти повече детайлност от аналогова камера, въпреки повишеният периметър на запис. Мобилността на камерите също не е пречка за детайлната картина. Благодарение на HDTV технология с ефект сканиране, заснети в движение кадри изглеждат изключително детайлни и ясни.

Модерните решения заснемат в движение и са прекрасно решение за ключовите точки: входна врата на вход/апартамент, вила и периметърът на дворно пространство. Огромното предимство е лесното интегриране към цялостна система за охрана, и с битови системи – отопление, вентилация и др.. Друга чудесна характеристика е възможността за контрол и преглед на кадрите в реално време, от разстояние.