Системите за видеонаблюдение Dahua набират все по-голяма популярност у нас и в това няма нищо странно, тъй като базираната в Китай компания Dahua Technology Co. Ltd. се оказва втората с най-голям пазарен дял в световен мащаб в областта на видеонаблюдението. Сред разработките, които изстреляха на върха китайския производител на системи за видеонаблюдение е технологията HDCVI.

HDCVI (High Definition Composite Video Interface) е иновация, която може значително да подобри работата и качеството на изображението на стандартните CCTV аналогови камери. Като изобретател и собственик на патента, Dahua превърна тази технология в глобален стандарт, осигурявайки свободен достъп на трети страни, включително на своите конкуренти да използват HDCVI технологията.

Какви са свойствата на HD-CVI технологията?

видеонаблюдение dahua Основно свойство на HDCVI технологията е възможността трансфера на видео сигнал да се осъществява по коаксиален или UTP Cu кабел, като в същото време резолюцията на изображението е HD или Full HD. Промяната е огромна и при обектива на камерите за видеонаблюдение DAHUA. Второто поколение HDCVI камери на компанията използват моторициран варифокален обектив, позволяващ настройките за приближение и фокус вече да се извършват чрез менюто на рекордера, а не ръчно от страната на камерата.

Огромен плюс на разработките на китайския гигант в производството на системи за видеонаблюдение е възможността да се обнови остарялата аналогова система за видеонаблюдение с минимални средства. За да преминете към висока резолюция, вече не е необходимо да подменяте цялата налична система. Можете да закупите единствено HDCVI камери и съвместим видеорекордер, без да харчите излишно за нова кабелна инфраструктура.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Защо HDCVI технологията на Dahua е много по-изгодна?

Обновявайки старата аналогова система с новата технология за видеонаблюдение Dahua, можете да получите HD или Full HD резолюция, сходна с тази на IP камерите, но на много по-ниска цена. Освен разходите, които спестявате за изграждане на нови кабелни трасета, вие ще спестите и допълнителни средства, използвайки HDCVI камери на Dahua, вместо IP камери със същата резолюция, но много по-скъпи.

За сравнение ще посочим и разликата в цената на видеорекордерите. Цените на аналоговите устройства за запис и съхранение са почти еднакви с тези на хибридните DVR рекордери Dahua, способни да работят както с аналогови, така и с HD CVI камерите на компанията. Една елементарна справка може да покаже, че една система за видео наблюдение на Dahua, използваща камери с HD резолюция е с над 40% по-евтина от система със същите параметри, използваща IP камери.