мини камери за наблюдениеСкрити камери за наблюдение се използват много по-често, отколкото си мислите. Много е вероятно да сте наблюдавани на работното си място, особено ако работите с ценни активи или в дома на своя работодател. Статистиката сочи, че болшинството бавачки, болногледачи, хигиенисти и градинари са под постоянно наблюдение, докато изпълняват служебните си задължения. Същото се отнася и за голяма част от клиентите на някои финансови институции.

Характерно за шпионските камери е, че остават замаскирани като различни предмети, докато заснемат видео от потенциално извършени нарушения. Дизайнът на шпионските джаджи е претърпял сериозно подобрение, така че никой не би могъл да предположи, че стенният часовник, крушката, настолният вентилатор или зарядното за телефон – все работещи уреди – са всъщност ефективно действащи скрити камери, които можете да поставите буквално навсякъде, за да защитите своя дом, близки и ценности.

Най-добрите скрити камери за наблюдение са тези, които функционират и като уредите, в които са вградени. Те, също така ви позволяват да изберете качеството на записа и могат да записват както постоянно, така и при регистриране на движение или при предварително програмиран от вас график за записване.

Най-голямото предимство на скритите камери е, че могат да послужат за повече от една цели. Можете да ги използвате за наблюдение на детегледачи или като домашни охранителни камери. Каквато и да е целта на наблюдението, важно е да намерите подходящ модел, отговарящ на вашите нужди. Например, IP камерите работят отлично като охранителни камери или за наблюдение на служители и малки деца, но за целта е необходимо да им осигурите Wi-Fi връзка.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Цена на скритите камери

Пазарът предлага както удобни бюджетни решения за извънредни ситуации, така и по-скъпи модели, които могат да се използват дългосрочно. Минимумът от изисквания при добрите шпионски камери е: записващо устройство (DVR), способност да записват цветно изображение, настройки на дата и час и постоянен запис или активиране на записването при детекция за движение. Всяка една от тези функции повишава цената на камерата, особено ако говорим за модел с високо качество на изображението, но ако искате да наблюдавате прецизно, то по-добре отделете малко по-голям бюджет.

Какъв модел шпионски камери за наблюдение да изберем?

С помощта на DVR (дигитален видео рекордер) устройството обикновено запазва изображението или информация към вътрешен хард диск. В случай, че използвате някои от модерните скрити камери, DRV устройството запазва записа директно върху SD или microSD карта памет, което ви дава най-удобният достъп до записите, като използвате компютър.

Цветните камери ви дават много по-детайлна картина, отколкото тези, предлагащи черно-бяло изображение. С тях можете много по-лесно да разпознаете хора по цвета на техните дрехи или косата. Опцията за настройка на дата и час пък ви позволяват много по-бързо да намерите запис от конкретно събитие, стига да знаете в кой времеви интервал се намира.

Важно е да вземете предвид и възможностите за запис. Повечето скрити камери могат да извършват постоянен запис, докато не ги изключите или картата памет се запълни. Препоръчваме ви да изберете модел, който записва при детекция за движение, за да спестите пространство в картата памет, а и за да не се налага да преглеждате записите с часове, за да видите определена активност.