системи за видео наблюдениеНуждата от надеждна и ефективна защита на частната и обществена собственост доведе до невероятно осъвременяване на повечето системи за видеонаблюдение. Дори аналоговите CCTV камери претърпяха такава метаморфоза, че успяха да се доближат като възможности и качество на изображението до най-модерните решения – цифровите HD камери.

По отношение на възможностите, пазарът предлага огромно разнообразие от готови системи за видеонаблюдение на достъпни цени, позволяващи да се намери най-удачното индивидуално решение за всеки отделен обект. Цените на дори по-сложните многокомпонентни системи се понижиха дотолкова, че вече не представлява особен финансов проблем тяхното използване в по-големи стопански и търговски обекти.

Какви системи за видеоохрана можем да използваме днес?

Възможностите по отношение на охраната с камери за видеонаблюдение са наистина огромни. Дори остарелите вече (морално и технологично) аналогови системи могат да претърпят ъпдейт, който да подобри съществено качеството на изображението. Вече е възможна подмяна на камерите, като се запази наличната инфраструктура (окабеляване и захранване), което е много по-изгодно като цена и в същото време позволява да се изгради много по-качествена защита и контрол в разглежданите обекти.

Едни от най-модерните и функционални решения за видео защита са

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

HD видеокамери

Камерите, предлагащи изображение във формат High Definition и Full High Definition са едни от най-съвършените решения за видеонаблюдение. В зависимост от модела, могат да се използват на открито или в затворени помещения, като могат да предоставят отлично качество на изображението както през светлата, така и през тъмната част на денонощието. Моделите, предназначени за външен монтаж разполагат с устойчив на влага корпус, който в някои случаи може да притежава и вандалоустойчивост.

IP камери

Съвременните IP (Internet Protocol) системи за видеонаблюдение дават възможност за наблюдение през мобилен телефон или друго Android устройство. Това не е единственото им предимство, но то е едно от най-съществените за собствениците на обекти с особена важност. Едни от най-добрите решения, по отношение на IP камерите са PTZ моделите, позволяващи наблюдение на широк периметър чрез движение по хоризонтална и вертикална ос, както и голямо оптическо увеличение на конкретни кадри. Също могат да се използват на открито и използват micro SD карти за съхранение на записите, вместо видеорекордер.