системи за видеонаблюдение на жилищни входовеИнтегрирането на системи за наблюдение към определена площ не е приоритет единствено на административните, бизнес, търговски и индустриални сгради, които се нуждаят от повишена степен на защита. Все по-често, средностатистическите граждани се ориентират към монтаж на камери за видеонаблюдение при входните зони на жилищни кооперации и затворени комплекси, за да проследяват преминаващите лица и събитията в тези територии.

Вътрешносградните пространства на кооперации и комплекси стават все по-чест обект на проследяване, чрез устройства, монтирани в пространствата около асансьорна кабина, апартаменти, общи за кооперацията помещения и др. Инсталирането на видео система за охрана зависи изцяло от общото решение на обитателите в сградата, с изключение на зоните пред вратите на отделните обитатели, при които те могат да поставят устройства за проследяване по техен избор.

Изграждане на система за видеозапис и проследяване е процедура за квалифицирани професионалисти с опит в сферата на сигурността. Те ще препоръчат най-подходящият модел видеокамери за конкретният терен, свързвайки отделните устройства помежду им и с видео рекордери чрез окабеляване, и организирайки дистанционното им управление, програмиране и преглед, от специален команден център.

Камерите

Съвременните камери за видеонаблюдение се отличават с усъвършенствана структура, проектирана за излъчване на записи в реално време. Множество детектори  (за движение, локализиране на случаен обект и т.н.) осигуряват пълен контрол върху съответната площ.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Възможността на настройване и контрол чрез мобилно приложение позволява виртуален достъп до жилищните части около дома ви от всякаква дистанция, дори и от друг континент. Видеоохранителните прибори се класифицират в няколко групи, сред които се откриват функционални решения за външни входни пространства с нужда от засилена периметрова охрана, и закрити помещения.

Безжичните IP и PTZ модели

Специалистите в сферата изтъкват предимствата на независимите IP камери, инсталацията на които не изисква кабелна връзка. Свързването към софтуерна платформа за контрол се извършва чрез PoE кабел, а монтирането на самият прибор не е ограничено от физически бариери – то е възможно във всяка точка, определена като рискова.

IP устройствата заснемат двойно по-голяма площ, с до 16 пъти по-висока резолюция. Липсата на конвертиране осигурява кристалната яснота и на най-трудно забележими детайли по картината. Цветната картина е друго предимство на модерната охранителна камера, което предотвратява рискови ситуации на припознаване. Устойчивият на климатични условия корпус е функицонален дори и във външин зони.

PTZ камерите са друг изключително подходящ вариант за видеоохрана на входни жилищни зони. Pan-Tilt-Zoom устройството осъществява запис при движение, завъртайки се около две оси – 360˚-ова в хоризонтална и 90˚-ова във вертикална посока. Пропускането на детайли не е възможно с тази камера за заснемане и проследяване, а широокообхватната структура позволяват наблюдение на огромна площ само с един или два прибора. Заснетите обекти се увеличават до 12 пъти с опцията Zoom.

Този модел записващи прибори притежават иновативен датчик, който анализира ситуацията и умело регистрира рискова ситуация или нередност. Само в подобна ситуация, контролерът подава към лещите и обектива сигнал за готовност за заснемане. Сензорът е активен постоянно, и благодарение на него, PTZ приборите са едни от най-сигурните уреди за видеоохрана. Изображенията се разглеждат в реално време, а сред тях се намират само кадри, които действително заслужават вниманието ви.

Видеодомофони

Съвременният видеодомофон е перфектният заместник на камерата и е създаден специално за условията на входни пространства при жилищни, търговски, бизнес и всякакъв тип сгради. Черно-бял или цветен монитор, LED осветление и функция за разпознаване на лица предоставят оптимална степен на сигурност, която аудио връзката невинаги предоставя.

Заснемащият уред е вграден в корпуса и при съвременните разработки, той се отличава с високотехнологичен цифров обектив (CMOS/CCD матрица с широкоъгълен обхват). Инфрачервена подсветка от домофонът позволява ефективно заснемане и при пълна липса на светлина. Кадрите се съхраняват в SD карта и са достъпни за преглед по всяко време.

Модерният видеодомофон се обвързва лесно и с четящо устройство за идентификация, и с алармена система, а Wi-Fi връзката осигурява отдалеченото управление на настройките му. Така той се превръща в независима система за контрол на достъпа, чиито многоабонатни варианти са прекрасно решение за големи кооперации. Вандалоустойчивите и устойчиви към последствията от намокряне корпуси, са не по-малко ценни физически предимства.