Системи за ограничаване на достъпа в жилищни блоковеВсе повече жилищни сгради използват определен тип системи за контрол на достъп и това е валидно не само за новопостроените модерни комплекси, но дори за отдавна съществуващи блокове и кооперации, където нуждата от допълнителна защита е крайно необходима. Това, което системите за контролиран достъп осигуряват е максимален контрол над потока от хора, влизащи и излизащи от сградата. Към момента, те са и най-ефективният метод за надеждна охрана.

Кои системи за контрол се използват в жилищните блокове?

Системите за контрол на достъпа, използвани в големите апартаментски комплекси са:

Електронни заключвания

Сред най-често използваните в жилищните сгради охранителни системи са електронните заключвания, монтирани на входната врата. Ограничавайки достъпа до вътрешността на сградата, обикновено останалите проблеми със защитата на личната собственост на живущите и общата сградна инсталация се решава от само себе си.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Обикновено на входовете се монтират електромагнитни брави, оборудвани с четец на чипове и карти, които са не само по-рентабилни като експлоатационен срок, в сравнение с механичните ключалки, но и позволяват много по-бърза реакция при откраднати/изгубени ключове или при нужда да се ограничи достъпът на лица, напуснали сградата, без да върнат поверения им ключ.

Електронни заключвания за асансьор

Основен проблем в големите жилищни блокове е поддръжката на асансьорните съоръжения. На практика се оказва, че всеки може да ползва безразборно асансьора, но когато се наложи ремонт или профилактика, средствата, необходими за операцията не могат да бъдат събрани. Най-ефективният начин към момента за обезпечаване плащането на входните такси от живущите в блока е ограничаване правото на длъжниците да използват асансьора.

С внедряването на електронно заключване с чип за асансьор е невероятно лесно да се забрани на определени обитатели на сградата да използват съоръжението. Без валиден ключ/чип е невъзможно не само да се активира асансьора, но и да се отвори неговата врата. Тази мярка сваля драстично и умишленото повреждане на сградната инсталация и ограничава възможностите за вандалски и хулигански прояви.

Домофонни системи

системи за контрол на достъп С една аудио или видеодомофонна система се осигурява не само максимално удобство за обитателите на един блок, но и висока степен на защита срещу неправомерно проникване в сградата. Този тип системи за контрол на достъпа са едни от най-достъпните като цена, включително най-модерната и качествена апаратура. С изграждането на съвременна домофонна централа, входната врата се контролира от собствениците на апартамент, като те са тези, които поемат отговорност за лицата, допуснати в сградата.