Ако стопанисвате бизнес обект или сте домоуправител на жилищен блок/кооперация е съвсем логично в даден момент да прибегнете до внедряване на система за контрол на достъп за входни врати. Отдавна отмина времето на тежките катинари и безброй механични ключалки – те затрудняват повече редовите ползватели, отколкото крадците. Високотехнологичните заключвания за входни врати имат редица предимства, на които ще обърнем специално внимание в настоящия материал.

Защо да изберем система за контрол на достъпа за входната врата?

контролиран достъп за входни вратиФакт е, че сградите, в които има изградена система за контрол на достъп се радват на повишено ниво на сигурност и защита срещу неправомерно проникване, вандализъм и кражби. Независимо дали става въпрос за жилищни сгради или бизнес обекти, нуждата от максимално надеждна охранителна система е налице. Аргументите в полза на системите за контрол на достъп за входни врати са:

Максимално прецизен пропускателен режим

Обектите, използващи обикновени механични ключалки няма как да контролират лицата, влизащи в сградата. Всеки може да открадне или направи дубликат на ключа, а понякога това дори не е нужно. Механичните ключалки се повреждат лесно и с минимални усилия, крадците могат да елиминират един такъв заключващ механизъм за секунди.

При модерните системи за контрол на достъпа това не е възможно. В паметта на системата се запазват данните за всички лица с право на достъп и е максимално лесно да се проследи кой собственик на електронен ключ (пропуск) е преминал през охраняваната зона – в случая входната врата и кога. Издаването на нови пропуски и изтриването на откраднати/изгубени такива се извършва за броени минути, без да се налага смяна на ключалката.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Повишаване ефективността на служителите

Данните показват, че производствени предприятия, офис и административни сгради, които са въвели в експлоатация прецизна система за контрол на достъп за входни врати са повишили значително продуктивността на своите служители. Една такава система има функцията да контролира работното време, регистрирайки престоя на на всеки члена на персонала на работното му място.

Системата е чудесно средство не само за ограничаване достъпа на външни лица до вътрешността на сградата, но и за менажиране на работните процеси. Софтуерът, с който е оборудвано всяко устройство може да събира данни за преминаването на всеки отделен служител през входно/изходната точка и по този начин да проследи времето, прекарано на работното място, регистрирайки закъснения, отсъствия и извънредни трудови часове, на базата на които да се формира точно и справедливо заплащане на трудовите възнаграждения.