Причината да харесваме продуктите на компанията Dahua Technology е тяхната способност да предложат едно унифицирано решение за различен тип обекти. Използвайки най-новите технологии, компанията предлага системи за видеонаблюдение, които, независимо от начина, по който се използват дават винаги един и същи резултат – максимална защита, мониторинг и контрол в жилищни сгради, търговски обекти, частни имоти, производствени помещения и др.

Вече не е необходимо да подменяте наличната аналогова видеосистема

камери на дахуа

Решенията, които компании като Dahua предлагат дават възможност за обновяване на аналогови видеосистеми и подобряване на качеството на изображението, без за целта да е нужнa цялостна подмяна на действащата в момента система за видеонаблюдение. С помощта на специално разработен видео декодер, можете безпроблемно да мигрирате своята аналогова CCTV видеосистема към IP базирано видеонаблюдение.

Видеодекодери от този тип ви позволяват да спестите време, усилия и средства. Вместо да купувате и монтирате изцяло нова апаратура, можете просто да интегрирате декодера към наличната видео техника и по този начин да подобрите скоростта на системата, използвайки последната IP технология. Видеодекодерът ви позволява да се възползвате незабавно от ползите на мрежовото видеонаблюдение, като например: да разширите досега действащата платформа и да обновите наличната инфраструктура с мрежови камери, софтуер и устройства за запис и съхранение.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Принципът на действие при ъпгрейд на аналоговата система е следният: видеодекодерът се свързва към аналогова видеокамера, преобразувайки аналоговия видеосигнал в цифров поток, който впоследствие се изпраща към IP базирана мрежа – LAN, intranet или интернет. По този начин се получава цялостно преобразува наличната аналогова видеосистема в мрежова видеосистема, давайки възможност на потребителя да наблюдава на живо сигнала от камерите, използвайки Web браузер, софтуер за видеомениджмънт, както и всеки локален или дистанционен компютър или мрежа.

Перфектни решения за малки обекти

Компании като Dahua отделят специално внимание на по-малките по площ обекти, разработвайки иновативни решения под формата на готови комплекти, включващи камери, записващи устройства и софтуер за видеомениджмънт, в това число и голям брой мобилни приложения. Малките системи за видеонаблюдение са най-доброто решение за малкия бизнес. Те са подходящи за магазини, хотели, офиси или малки производствени предприятия.

Мрежови видеосистеми за всички промишлени отрасли

мрежови камери дахуаГолемите производствени предприятия и търговски обекти са местата, които, като че ли най-силно се нуждаят от добре функционираща система за видеонаблюдение. Dahua предлага пълната гама от решения и приложения за широк спектър от промишлени отрасли. Независимо дали имате нужда от няколко камери или от няколко хиляди, системите на водещия производител са лесни за инсталиране и могат още по-лесно да се адаптират към променящите се нужди на бизнеса.

Системите за видеонаблюдение от ново поколение поставят ново начало в охраняването на малки, големи и средни по големина и значение обекти. Използвайки модерни решения за видеонаблюдение, базирани на IP (Internet Protocol) технологията, в комбинация със софтуер и хардуер на едни от най-големите производители, ви позволяват персонализирани и специализирани решения, отговарящи на бизнес и оперативните нужди на голям брой обекти, независимо дали това са летища, банки, метростанции или малки магазини, хотели и увеселителни заведения.

Като водещ доставчик на решения за сигурност, Dahua предлага цялостни решения за различните индустрии и вертикални приложения, включително управление на трафика, правителствени съоръжения, търговия на дребно, банково и финансово управление и т.н. Приложения, като Face Recognition и LPR, включват не само камери, записващи устройства и VMS, но и отворени интерфейси за удобна интеграция от трети страни.

Лицево разпознаване като част от полезните функции на системите Dahua

Лицевото разпознаване е подходящо за голям брой приложения, но най-голяма полза от тази функция ще извлекат обектите, нуждаещи се от по-голяма сигурност, опростени бизнес операции и подобрени маркетингови услуги.

Когато става дума за сигурност, Face Recognition не само засилва контрола върху това кой влиза и излиза от специална зона или сграда, но в комбинация със система за контрол на достъпа, също така се гарантира, че влизането / излизането е ограничено само до оторизиран персонал. Когато се появи нежелано или неизвестно лице, системата може да изпрати аларма и да уведоми персонала, като помага на организациите да станат по-оперативно ефективни.

Разпознаването на лица също може да помогне на фирмите, нуждаещи се от бързи и надеждни методи за разпознаване и идентифициране на ключови клиенти или партньори. Това прави бизнес операциите по-гладки, тъй като технологиите на Dahua могат да предоставят на клиентите по-добро изживяване по време на престоя им в сградата, което на свой ред ще доведе до цялостно подобряване на бизнеса на съответната организация.

Автоматично разпознаване и действия

Dahua Face Recognition е базиран на алгоритъма Deep learning на Dahua. Той автоматично заснема лица в реално време, сравнява или добавя лица към предварително изготвен списък и след това предприема съответните действия, като генериране на сигнал, след като заснетото лице съответства на някое от лицата предварително въведени в базата данни.

Dahua Face Recognition предлага скорост на детекция до ≥98% и скорост на разпознаване ≥90%. Системите на Dahua, базирани на технологията лицево разпознаване са идеални както за частни имоти и производствени предприятия, така и за обекти с обществен достъп – метростанции, търговски комплекси, летища, курортни комплекси и за улиците на всички градове. Тази технология може да се интегрира към много от модерните решения за видеонаблюдение на Dahua Technology.

Инсталиране

Камерите за разпознаване на лица трябва да бъдат инсталирани в центъра на входната точка и пред точката на улавяне под ъгъл, както следва:

параметър
височина
хоризонтален
Камера

Препоръчителна стойност:
     2.25м

15

Препоръчителен диапазон:
2 м ~ 2.5 метра
4 м ~ 10м
0 ° ~ 30 °

Продуктите на марката, които можете да използвате с цел разпознаване на лица са:

Видеокамера DH-IPC-HF8231F

DH-IPC-HF8231F1/2.8” 2Megapixel progressive scan STARVIS™ CMOS

H.265 & H.264 triple-stream encoding

50/60fps@1080P(1920×1080)

WDR(140dB), day/night(ICR), 3DNR, AWB, AGC, BLC Supports face detection

DHI-IVS-F7500Видеорекордер DHI-IVS-F7500

Главен процесор: 2 * Xeon E5 2600 Series

Памет: 64 GB

HDD: 5 * 3T 3,5 инчов SATA твърд диск

Мрежова карта: 2x1000Mbps