охранителни камери за домаСъвременният свят провокира необходимост от все по-интензивна и качествена защита на най-ценните ни принадлежности. Разбира се, домът винаги е основната структурна единица, която се стремим да защитим. Той е пространството, което обитаваме ние и най-близките ни хора, и където помещаваме огромен брой ценности и сантиментални спомени. Само спокойствието не е достатъчно. Апартаментът и вилата ни трябва да бъдат отлично обезопасени от нежелани набези.

Поставянето на охранителни камери за дома се възприема като все по-сериозна необходимост, придружаваща предпазните заключващи и алармени механизми. Модерната система за контрол на достъп се състои от тези няколко компонента, или конструкция от вградена алармена сигнализация в наблюдаващото устройство със записващи функции. Изолираната камера за видеонаблюдение е с информационна стойност, която няма никаква защитна стойност.

Къде трябва да се монтират

Най-подходящият тип видеонаблюдение за апартамент, вила или затворен комплекс обикновено се различава структурно, както и позиционно. Всеки терен се отличават със съвкупност от най-важни зони – т.нар. “горещи точки“, където е най-вероятен непредвиденият и нежелан пробив на заключващата система. Точно там специалистите по сигурност съветват поставяне на акцент, чрез инсталация на наблюдаващо устройство.

Така жилищната кооперация се възползва от услугите на аудиовидеодомофон, инсталиран пред блока, и понякога на безконтактни камери около междуетажните общи зони и в близост до вратата на апартамента. Живущите в модерни комплекси от затворен тип или големи вили, прибягват до монтиране на устройство над входната зона, гаражната врата и над всеки приземен прозорец, за по-голяма сигурност.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Все повече хора се интересуват и от инсталиране на камери в самия интериор, особено в домовете с висока посещаемост и помощен персонал. Има и потребители, които просто желаят да проверят етичността на съквартирантите или дори на членове на семейството си. Наблюдаващата камера е помощникът, който никога няма да ви изневери. Обикновено монтажът й се извършва на голяма височина или директно на тавана, за да се предотврати посегателство върху нея.

Как действат

Що се отнася до наблюдението и записването на преминаващи посетители, и на събития в близост до важните области на обекта ви, изборът от техника днес е огромен. Охранителна система обаче е нещо повече от наблюдаващо устройство. Функцията й е да записва, но и да охранява, което автоматично включва към конструкцията й освен записващо устройство, вградени сензори за движение и алармен датчик, който сигнализира при нерегламентирано преминаване на пространството.

Модерните видеодомофони и камери са дигитални. Безжичната конструкция обикновено се състои от обектив, вграден видеорекордер, microSD карта памет и енкодер, както и високоговорител, микрофон, температурен сензор и ярки LED диоди за перфектен нощен запис. Записаните изображения са с различна резолюция, в черно-бял и цветен вариант, а технологичните модели предлагат висока записваща скорост в секунда.

Съвременните предложения са проектирани да снимат чрез завъртане на обектива си в пълен оборот (360 гр.). Това предимство е допълнителен бонус към способността им да създават видеозапис в почти пълен мрак, заедно с ясно изобразяване на всички сенчести и неясни обекти.

Обективът е изключително важен, но още по-съществени са най-новите технологии, вградени в системите за наблюдение. HDCVI камерите например, каквито можете да закупите от фирма V MAXProtect, притежават вградени сензори за разпознаване на обекти, датчик за преброяване, визуализация на интензивните точки, проследяване на самотни и изоставени обекти, и детекция за нарушаване на периметър.

Сама по себе си, тя представлява интелигентна система за контрол на достъпа с възможност за монтиране във външни условия. Както всички модерни видеокамери, тази серия е с прахо- и водоустойчиви устройства, които са с капацитет на работа при много широки температурни амплитуди. Идея за домашно видеонаблюдение, което е доста функционална е скритата камера, монтирана в предмет или мебел.