охранителни камери цениПризнаваме, че цените на качествената охранителна техника не са по джоба на масовия потребител, но решавайки да закупите охранителни камери на твърде ниски цени, вие слагате началото на едно безкрайно ходене по мъките, което в крайна сметка ще ви струва много по-скъпо. Като оставим настрана факта, че основната цел – охраната няма да бъде постигната, ще се наложи да се срещнете отблизо със следните три варианта:

Вариант №1: DOA

Заделяте един скромен бюджет, насочвате се към първия сайт за групово пазаруване (обикновено чуждестранен) и купувате най-евтината готова система за видеонаблюдение. Това, което е много вероятно да се случи при този сценарий е да получите апаратура, която е напълно неспособна да функционира, т.е. DOA (Dead On Arival).Проблемът може да е само при един компонент от системата, но предвид важността на всеки отделен детайл, в крайна сметка ще имате неработеща видеоохрана и пари, хвърлени на вятъра.

Вариант №2: губите гаранционни права

При покупката на каквато и да е техника, правата на потребителя са защитени от гаранцията, дадена от производител/търговец. Когато решите да закупите готова система с охранителни камери на ниски цени, вие автоматично губите потребителски права, защото в общия случай пазарувате от неизвестен (нелицензиран) търговец, който дори не знаете къде се намира. При този вариант ще се наложи да поправяте за собствена сметка неработещи камери, видеорекордер, BNC конектори или други консумативи… и отново евтиното ще ви струва много по-скъпо.

Вариант №3: Монтажни грешки

Евтиното видеонаблюдение е неефективно или напълно липсващо видеонаблюдение и това правило се потвърждава с всяка следваща грешка, която ще допуснете в желанието си да икономисате пари. Освен, че сте закупили евтина (разбирай некачествена) охранителна система, вие смятате, че сте напълно квалифицирани да я монтирате и настроите лично.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Дори да следвате инструкциите, дадени от производителя или да изгледате куп туториали в интернет, вие отново ще допуснете някои фатални грешки, които ще компрометират работата на и без това некачествената система. Вероятността, поради непознаване на методиката на работа да счупите някой от конекторите, включени в комплекта, да свържете погрешно захранването или да изпуснете някоя от камерите е голяма. Избирайки да се оборудвате с охранителни камери на твърде ниски цени, вероятно ще срещнете и други проблеми, за които не успяхме да ви подготвим в този кратък материал.