Качествените охранителни камери се предлагат на цена, която все още не е по джоба на средностатистическия българин и това е причината нашите сънародници масово да купуват евтини разработки, предлагани в големите онлайн магазини за групово пазаруване. Използвайки евтина техника за видеонаблюдение, хората не осъзнават, че по този начин харчат много повече средства. Ако към момента на пазаруването сте похарчили малка сума за видеокамерата и придружаващите я компоненти, то бъдете сигурни, че в дългосрочен план цената ще нарасне многократно.

Защо все още не е възможно да открием качествена охранителна камера на ниска цена?

Охранителна камера ценаС напредъка на технологиите, камерите за видеонаблюдение стават все по-прецизни и придобиват все повече функции. Съвременните модели позволяват да фокусирате обекти и хора на разстояние от 1 до 3 км, а това означава, че за да се постигне такъв периметър на наблюдение, сензорът разполага с отлична оптика. Оптиката е най-ценното в една камера. Тя е плод на сериозни научни и технически разработки, които няма как да се окажат евтини като крайна цена. Срещу минимална сума можете да получите задоволително качество на изображението от близка дистанция, но не и висока резолюция при наблюдение на отдалечени обекти.

Другото, което оскъпява качествените камери е механиката в тях. Инфрачервените светодиоди, осигуряващи качество на изображението при пълен мрак е също разработка, в която са вложени не малко средства. Имайки предвид, че повечето престъпления стават през тъмната половина на денонощието е важно да разполагате с качествена техника, която в случай на нужда ще ви помогне да разкриете извършителите на престъплението. Дори само това ви дава достатъчно основания да вложите малко повече средства при закупуването на охранителни камери.

Механизмите и електрониката, отговорни за автоматичното фокусиране на камерите от типа ptz също са елементи, които, когато са с високо качество оскъпяват допълнително една видеосистема за охрана. Разбира се, можете да вземете евтин модел, който е с много по-кратък  работен живот, което означава, че двигателите, отговорни за движението на обективите ще се амортизират по-скоро, отколкото сте предполагали, особено ако монтирате техниката на открито или в помещения с висока влажност и неподходяща температура.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Защо евтините камери са по-лош вариант от липсващите такива?

Представете си, че сте монтирали охранителни камери, които сте закупили на ниска цена около дома си или в бизнес обекта, който ви носи основните средства за препитание. Предполага се, че и у дома и в бизнес помещението държите ценности, които бихте желали да опазите от крадците. В противен случай не бихте монтирали камери, нали?

Евтините решение при видеонаблюдението са по-лоши от напълно липсващо такова, защото техният софтуер не е защитен срещу хакерски атаки. Ако изобщо нямате система за видеонаблюдение, поне ще вземете някакви други мерки за защита на своята собственост, докато с монтирането на охранителни камери, вие сте спокойни, че сте направили необходимото, което всъщност не е така.

Когато вашите камери са уязвими срещу външно проникване, вие позволявате на крадците да управляват цялата ви видеосистема. Те могат да наблюдават заедно с вас охранявания обект, набелязвайки ценната плячка, след което да манипулират всяко отделно устройство, управлявайки както камерите, така и  видеорекордера. Когато установите престъплението, вие няма да можете да го докажете по никакъв начин, защото или камерите ще се окажат изключени по време на проникването или сигналът, пренесен до записващото устройство ще липсва напълно.