Широкият спектър от системи за видеонаблюдение дава безброй възможности на съвременния човек – от защита на собствеността до шпионаж, целящ да разкрие и докаже неправомерно умишлено злодеяние. Предлаганите днес на пазара мини камери за наблюдение спадат към шпионските разработки и могат чудесно да покрият и двете цели – охрана и доказване на престъпно или злонамерено деяние. Тук ще се спрем именно на тях, като разгледаме целите, които покриват, как да изберем подходящия за целта модел и как да го използваме правилно.

Цел на мини видео камерата

Компактният размер на мини камерите има за цел да улесни тяхното скриване. Те могат да бъдат монтирани на стена или скрити в различни предмети, но основното им предназначение е да останат скрити за лицата, подлежащи на наблюдение. Малките охранителни камери могат да бъдат куполни или от типа булет, в зависимост от това, къде ще бъдат укрити или монтирани. За радост на хората, желаещи да използват малки шпионски джаджи, ще споменем, че съвременните модели предлагат отлично изображение и вървят с пълната техническа окомплектовка.

Целите, за които най-често се използват шпионските камери са именно – шпионаж. Те дават отлична възможност за скрито наблюдение и документиране на нарушения и нелоялно поведение. Използват се главно от работодатели за наблюдение на наети лица, като много често това са хора, допускани в дома, които трябва да се грижат за деца или възрастни болни хора. Не е рядкост и шпионажът с подобен вид техника на брачни партньори, като е спорно, доколко снетите по този начин доказателства могат да послужат при съдебни производства.

Избор на подходящ модел

скрита камера за наблюдениеАко сте решили да използвате мини камера за наблюдение е много важно да изберете модел, който отговаря на набелязаните цели. Повечето модерни шпионски камери са екипирани с всичко необходимо за техния монтаж и работа и разполагат с допълнителни опции като SD слот за карта памет, USB порт за свързване, както и с бутон за пускане/спиране на режим ‘’Запис’’.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

За да изберете правилната камера е необходимо да съобразите нейните възможности с целта на наблюдението. Така например, важно е да знаете какво ще наблюдавате – действия или хора, както и за какво ще я използвате – за да се предпазите от кражби или за да издевателствате над наблюдаваните лица. Предупреждаваме, че монтирането на скрити камери в съблекални, тоалетни или жилища, отдавани под наем, без знанието на обектите на наблюдение е не само неморално, но и незаконно.

Особено важно е да знаете какво ще бъде местоположението на камерата, а също и при какво ниво на осветеност ще работи. Времето през което ще наблюдавате също има отношение към избора на модел. Ако искате нощно видеонаблюдение, трябва да изберете модел със способност за нощно виждане. Важни фактори са също сензорите за активация при движение, размерът, записващите възможности, захранването и разбира се – бюджетът, който сте определили.

Направи запитване

Искате ефективно решение за видеонаблюдение с мини скрити камери?

Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

Направи запитване

Как да използваме малката камера?

Монтаж

Монтажът е първата стъпка преди мини камерите да влязат в употреба. Ако ги монтирате към стена ще трябва да използвате триподния клипс, включен в комплекта, докато при укриване в предмети ще се наложи да използвате специалната пластмасова торбичка, с която тези модели се предлагат. Следвайте инструкциите за монтаж, дадени от производителя, за да си гарантирате отлична работа на камерата.

Свърване към персонален компютър

Свървайки видеокамерата към компютъра, тя ще работи като web камера, позволявайки наблюдение в реално време от различно разстояние. За свързването към компютъра ви е нужна USB връзка.

Използвайте SD картата

Към повечето мини камери се предлага и micro SD карта, върху която може да се записва заснетият материал. Ако искате да ползвате записа като доказателство – възползвайте се от тази възможност.

Активиране на записването

Компактните шпионски камери имат бутон за активиране на режим ‘’Запис’’. Когато сте готови да започнете да заснемането, просто натиснете Power бутона. Имайте предвид, че при повторно натискане, камерата се изключва, затова проверете дали сте в режим на работа, в случай че липсва съответният индикатор.

Какви мини камери предлага пазарът?

Пазарът днес предлага огромен избор от мини камери за наблюдение. Те имат различен капацитет на работа, форма, опция за монтаж и цена, което дава възможност на всеки, желаещ да извърши скрито наблюдение, да го направи дори с минимални средства и усилия. Шпионските камери от ново поколение са изключително удобни и лесни за употреба – дори да не притежавате сериозни познания относно високите технологии, определено ще се справите с позиционирането и основните настройки на мини системата.

Ето какви модели мини-камери можете да закупите още днес онлайн или на място в специализираните магазини:

Способност за нощно виждане

По-голямата част от съвременните камери са оборудвани с IR сензори, осигуряващи нощно видеонаблюдение. Това е съществен плюс на модерните разработки, тъй като повечето престъпления се извършват през тъмната половина на денонощието. Ако търсите качество, изберете модел, който има автоматичен ‘’Ден и нощ’’ работен режим. Така няма да ви се налага да правите допълнителни настройки и можете да снимате в обект, в който не присъствате постоянно.

Аудио запис

Получаването на звук може да не е необходимо при стандартните видео камери, монтирани на видно място, но тази опция е особено необходима, когато използваме мини скрити камери. Неслучайно за тях се използва терминът ‘’Шпионски’’ – при шпионаж, записът на звук е не по-малко важен от заснетата картина, защото престъпните намерения често се изразяват вербално.

Лесно инсталиране

При избора на мини камера факторът, който обикновено накланя везните в полза на конкретен модел е възможността за инсталиране. Докато стандартните аналогови и цифрови камери налагат наемането на специалист, то шпионските устройства са разработени така, че всеки да може да ги позиционира на стратегическо място, свърже и контролира работните им функции. Предимство е също възможността за лесно преместване. Когато се налага да смените зоната на наблюдение, ще ви бъдат необходими броени минути.

Преглед на записите

Качествените разработки позволяват няколко възможности за преглед на заснетото от камерата. Можете да ги използвате директно със стандартен TV VCR / или RCA видео монитор, или пък да ги свържете към AV входа на телевизора или записващо устройство. За да свържете камерата към компютър или лаптоп, ще са ви необходими DVR карта или USB с АV вход, а за безжично видеонаблюдение е нужно просто да свържете камерата с AV предавател или модул.

Захранване

Плюс на миниатюрните шпионски камери е минималната консумация на енергия. Болшинството съвременни разработки работят на батерии, което позволява да се използват на места, където няма електрическо захранване, но по-професионалните модели се предлагат с 5 волтов адаптер за директно свързване към мрежата. Консумацията на прецизните устройства е едва 70 mA, като капацитетът на работния ток е 3.6 – 6V.

Цена

Днес всеки може да закупи и използва шпионска камера. Дори най-качествените мини камери се предлагат на достъпни цени. Една качествена мини камера ви дава възможност за наблюдение с отлично качество на изображението и ясен звук, като капацитетът на съхранение на записите е напълно достатъчен за шпионските нужди.

Какъв модел шпионска техника ще изберете зависи изцяло от вашите нужди и възможности. Най-добър избор на мини камери ще направите ако се консултирате със специалист, който на база условията и целите на наблюдението, ще ви препоръча подходящ модел, с който да можете да работите безпроблемно. Препоръчваме да заложите на изделията на утвърдени марки, защото това ви гарантира дългосрочната им и безпроблемна работа.