DAHUA full HDПод влияние на бързо развиващата се в световен мащаб онлайн търговия през персонални компютри и мобилни устройства, магазините за търговия на дребно се оказаха изправени пред огромни предизвикателства. В условията на един силно конкурентен пазар, разширяването на клиентската база и запазването на лоялните клиенти става все по-важно и в същото време изключително трудно.

Подобряването на удовлетвореността на клиентите, максимизирането на продажбите спрямо броя на купувачите, осигуряването на безопасна среда и намаляването на ненужните загуби се превърнаха в основен фокус за собствениците на магазини за продажба дребно и големите търговски вериги.

Интелигентни решения за сигурност от Dahua

Dahua Technology, водещ световен доставчик на интелигентни продукти и решения за видеонаблюдение, стартира своята нова линия системи за наблюдение Dahua Retail Security Solution. Dahua Retail Security подобрява удовлетвореността на клиентите, повишава сигурността в търговските обекти и оптимизира бизнес резултатите, помагайки да се поддържа нисък процент на оперативните разходи (OPEX).

С интегриране на интелигентните системи за сигурност на китайската компания се повишава ефективността на операциите в магазините и се увеличават печалбите. Дахуа предлага едно унифицирано решение, което се персонализира лесно спрямо нуждите и изискванията на всеки отделен търговски обект.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Технически акценти при интелигентните камери за видеонаблюдение Dahua

Умните системи за видеонаблюдение на китайския технологичен гигант предлагат голям брой функции, подпомагащи както охраняването на търговските обекти, така и управлението на търговските операции. Сред интелигентните възможности на мрежовите камери Dahua са:

People Counting & Height Detection

3D камерите Dahua извършват преброяване на хора и детекция спрямо височина. Благодарение на високата си функционалност, системата изчислява трафика на входа на конкретния магазин и поддържа експортирането на ежедневни / месечни / годишни отчети, като предоставя изключително ценни данни, които могат да бъдат отправна точка за бъдещи бизнес решения.

POS (Point of Sales) интеграция

Видеопотокът и кореспондиращата с него POS (Point of Sales) функция могат да се изведат едновременно както в реално време, така и в режим на възпроизвеждане. Търсенето на текст се поддържа с цел извличане на конкретна поръчка и свързаните с нея видеозаписи.

Super WDR – широк динамичен обхват

Серията камери Dahua Ultra Smart предлагат до 140dB широк динамичен обхват, помагайки за получаване на кристално чисто изображение, дори при висок контраст и пряка слънчева светлина. По този начин се осигурява прецизен мониторинг на входните точки в търговските обекти, независимо от моментните условия – денем и нощем.

Heat Map – топлинна карта

Fisheye камерите Dahua притежават висока функционалност, изготвяйки топлинна карта за различните точки в магазините (сектори, щандове и др.), с което помагат на бизнеса да анализира и да се приспособи към трафика на клиентите. Камерите на Dahua тип рибешко око също така могат да заснемат изображения около пода в различните зони на магазина.

Corridor Mode – режим „коридор”

Режимът „коридор” е идеален за тесните участъци в магазините, в които става преминаването на клиентския поток. Този режим позволява с минимално използване на камерата, да се осигури мониторинг в конкретната зона.

Dewarping Modes – режим отстраняване на неизправности

Режимът за отстраняване на неизправности позволява на камерите тип рибешко око да покрият целия периметър в даден търговски обект. Една fisheye камера на Dahua има зрително поле, еквивалентно на 8 стандартни камери.

Област на приложение

Интелигентните функции Entrance Port, People counting &Height Detection в камери Dahua помагат на търговците на дребно да получат данни относно потока на клиентите, като им позволяват да управляват и работят в съответствие с предоставените от охранителната система данни, също както магазините за електронна търговия.

Умните системи на Dahua са с отлична приложимост в:

Отделните етажи на търговските центрове

Dahua TechnologyНаблюдението на отделните етажи в магазините е особено необходимо. Като централна точка, в която е концентриран клиентския трафик и продажбите, зоната около рафтовете се откроява с диференциран поток от посетители и изисква големи усилия при въвеждане на мерки за сигурност.

Покритието на видеонаблюдението допринася за намаляването на кражбите, защитавайки както собствеността на клиентите, така и стоките в търговските обекти, осигурявайки спокойна среда за пазаруване. В същото време данните за потока на посетителите помагат на търговците да разберат разпределението на клиентите в различните зони, така че да могат да удължат времето на техния престой, пренареждайки стоките и позиционирайки правилно самите рафтове.

Каси за разплащане

Касите за разплащане са друга критична точка, в която умните системи за видеонаблюдение на Dahua могат да бъдат много полезни. Именно касите са местата, на които възникват спорове между клиенти и касиери, както и опити за измама. Възпроизвеждането на видео, аудио и POS с висока разделителна способност, може да подобри идентифицирането на причините за голяма част от проблемите.

Складови помещения

Складовите помещения в търговските обекти могат да бъдат под 24-часово видеонаблюдение със Starlight камерите на Dahua. Тази серия камери се справят чудесно при всякакви условия на осветеност, осигурявайки денонощна защита от кражби чрез покриване на целия периметър от складовото помещение.

Офиси и канцеларии

Сценариите за прилагане на бизнес анализ Office DSS се използват главно за да помогнат на търговците да управляват своите магазини по-ефективно чрез предоставените от системата ценни данни. Office DSS извършва обработка на данни, с което намалява времето и разходите за труд, и разчита на визуализация на различни данни, за да се получи интуитивно разбиране за предходното и текущо състояние на магазина, както и за бъдещата му тенденция.

Отдалечен достъп

Чрез възможността за отдалечен достъп до системата за управление в Dahua DSS (Dahua Security Software), мениджърите могат да получават актуална информация за събитията в магазина и да имат непрекъснат достъп до видеопотока посредством мобилни устройства, дори когато са в командировка или извън работното си място.

Резюме

Интелигентните системи Dahua Retail Security Solution предоставят много по-подробна информация без слепи точки, гарантирайки безопасността на служители, клиенти и стоки в търговските обекти. Те също така помагат да се получат ценни статистически данни, на база на които да се вземат следващите бизнес решения.

Една такава система е икономична, приспособима и е функционална и е идеалното решение за собствениците на магазини за търговия на дребно и големите търговски вериги. Със своята мисия “По-безопасна среда, по-интелигентен начин на живот”, компанията Dahua Technology ще продължи да се фокусира върху “Иновации, качество и обслужване”, за да бъде полезна на своите партньори и клиенти по целия свят.