Почти няма обществена или бизнес сграда, която да не използва някакъв вид система за контрол за достъп. Тенденцията постепенно се пренася и в големите жилищни сгради, като не е странно присъствието им и в голям брой частни домове. Причината за този феномен е високата ефективност на системите за контролиран достъп и все по-достъпната им цена. Голямата конкуренция на пазара на охранителна техника доведе до предлагане на не лоши бюджетни решения за малки бизнес и жилищни помещения.

Как да изберем конкретен тип система за контрол на достъп?

система за контрол на достъпВидът на системата за контрол на достъпа и по-конкретно нейния принцип на работа е лесно да се избере спрямо предназначението на обекта и неговите нужди. Трудната част идва, когато трябва да се избере определен модел, марка, технология или допълнителни компоненти, поради което консултацията със специалист по охранителни системи е крайно наложителна. Това, че един модел система върши добра работа в обекта на конкуренцията, не означава, че тя ще бъде максимално ефективна и при вас.

Като принцип на действие, системите за контрол на достъп предлагат голям брой възможности. Това може да бъде една автоматизирана паркинг бариера, с която да ограничите или проследявате автомобилите, влизащи на вашата територия или пък биометрични терминали, които да отчитат преминаването на вашите служители през различни обособени зони и дори да регистрират техния престой на работното им място.

Най-масово използваните системи за контрол са електронните заключвания за входни врати. Те са и най-достъпни като цена, поради което навлизат все по-осезаемо в нашето ежедневие. Дори строените през социализма жилищни блокове решават да направят ъпгрейд на заключващата система за входната врата на сградата, използвайки подобни решения. Електронните заключвания с чип за асансьор също са технология, която ще срещаме все по-често в жилищните сгради. В административните и обществени обекти такива се използват отдавна.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Инсталиране

Ако при избора на система за контрол на достъпа можете да си позволите да пропуснете професионалната консултация, то при нейното инсталиране това е немислимо. Подводните камъни и рисковете от грешки при непрофесионален монтаж, свързване и настройки са толкова много, че рискувате не само да осуетите правилната работа на системата, но и да я повредите фатално.

Най-често допусканите грешки при инсталиране се наблюдават при окабеляването и свързването на захранването. Дори грешки при избора на кабелите могат да се отразят негативно на качеството на работа на охранителната система, затова поверете цялата задача – от избора на модел до неговото внедряване в обекта на добра професионална фирма.