система за видеонаблюдениеВсяка IP (Internet Protocol) базирана система за видеонаблюдение е по-добро решение от аналоговите CCTV системи – дори от тези с най-големи възможности. Истината е, че цифровите системи изпревариха значително аналоговите в използването на нови разработки, а това оказва огромно влияние, когато нов клиент се колебае какво да избере.

Аналоговата видеосистема е по-достъпна като цена, но ако търсите качество и повече възможности за охрана и контрол в своя обект, цената не би трябвало да бъде основен фактор при избора. Решили сте да оборудвате свой бизнес обект с видеоохранителна техника? IP системите са по-добрият избор и тук ще разгледаме защо.

Възможност за надграждане

Всяка цифрова система за видеонаблюдение подлежи на ъпгрейд, а това е огромен плюс, особено ако и обекта претърпява развитие, например: разширявате площта, обособявате нови зони, нуждаещи се от наблюдение и т.н. Едно IP решение ви позволява да надграждате и дори да изградите изцяло нова система с минимум средства и усилия. Можете да променяте вида на камерите, стига да са съвместими с наличното NVR устройство.

Самите IP камери предлагат много по-високо качество на изображението. Дори най-добрата аналогова камера не може да ви предложи резолюцията, характерна за цифровите модели. Ако искате HD качество на картината, то забравете за CCTV базираните системи. Модерните IP технологии предлагат гъвкави решения, така че да покрият нуждите на всеки отделен обект. С тях можете да следите и контролирате работния процес в своето бизнес помещение, възползвайки се от функции, като:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • PTZ камерите от този тип извършват движение във всички посоки, покривайки огромен периметър. Освен това те могат да приближават и увеличават образа, позволявайки ви да видите дори дребни детайли.
  • Активиране при движение. Тази опция на вашата IP система за видеонаблюдение ви дава възможност да намалите значително количеството на видеозаписите. Когато камерата разполага със сензор за движение, тя се включва само при нужда. Това намалява значително времето за преглед на записите, особено при търсене на конкретни събития.
  • Предаване на аудиосигнал. Цифровите видеосистеми ви позволяват не само да виждате, но и да чувате, което може да ви спести сериозни главоболия при евентуални конфликти между клиенти и персонал във вашия търговски обект. По-модерните решения разполагат с опция за подаване на сигнал за нередност при преминаване на определена звукова бариера.
  • Интелигентен видеоанализ. Вашата цифрова система за видеонаблюдение може да ви предложи по-задълбочен контрол, отколкото сте предполагали. Модерните системи имат опция да ви показват кои са точките с повишено струпване на хора, да проследяват броя на лицата, преминали през една или няколко входно-изходни точки на дневна или месечна база и дори да следят температурата в помещенията, изпращайки сигнал при сериозно отклонение от предварително зададените параметри.

По-лесно изграждане на системата

Тъй като всяка IP система за видеонаблюдение е разчита на LAN и интернет мрежата за пренос и запис на сигнала, това прави свързването на отделните компоненти много по-лесно, бързо и изгодно. Имате възможност да икономисате средствата, необходими за изграждане на кабелна инфраструктура и в същото време да получите изключително детайлна картина и звук, които да преглеждате дори дистанционно. Дистанционният достъп за преглед на записите и управление на системата ви дава много по-голям контрол над обекта, а в повечето случаи това е основната идея.