Голяма част от специализираните търговци, а да не говорим за чуждестранните сайтове за продажби предлагат голям избор от готови системи за видеонаблюдение на много изгодни цени, с което привличат огромен брой купувачи. Видеонаблюдението е най-масово използваният днес метод за охрана на частна и обществена собственост и всеки иска да разполага с подобна апаратура, но гаранция ли е наличието на една предварително окомплектована система за високото качество на наблюдението?

Защо готовите системи не са правилното решение?

готови системи за видеонаблюдениеДа инсталираш у дома, в офиса или в търговския обект предварително окомплектована апаратура за наблюдение е лесно само на теория. Разбира се, закупуването на отделни компоненти, от които да се сглоби система за наблюдение е още по-неудачно решение, особено ако не сте специалист и смятате тепърва да се учите.

Готовите системи са добро решение единствено, когато комплектът отговаря изцяло на вашите нужди. Тук нямаме предвид единствено моделът на камерите и техническите им характеристики. Да, те трябва да отговарят на вашите цели, но и съдържанието на комплекта трябва да е такова, че всеки компонент в него да съответства на работата на останалите, а камерите да покриват възможно най-голям периметър от охраняваната зона. Ако искате бутафорно наблюдение, то готовите системи са излишен разход за вас.

Единственото вярно решение при готовите сетове за видеонаблюдение, и за да бъде цената наистина изгодна е комплектът да ви бъде предложен от специалист, запознат с условията при които ще се извършва наблюдението. Допълнителен плюс е ако отново професионалист се заеме с монтажа и настройката на системата. Ако решите да действате на принципа ‘’Направи си сам’’, рискувате в най-добрия случай да постигнете много ниско качество на наблюдението, а в най-лошия – да повредите част или цялата апаратура.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Една, предварително окомплектована система може напълно да изпълни своето предназначение, но може и да ви излезе солено, в случай, че не отговаря на спецификата на наблюдавания обект, а няма на кого да я препродадете. Когато пазарувате от случайни търговци рискувате също да получите готова система, коренно различаваща се от посоченото на сайта, а шансът да върнете стоката и да си получите парите обратно е минимален.

Кои са най-често възникващите проблеми с готовите комплекти?

Ето и част от проблемите, възникващи при готовитете системи за видеонаблюдение на ниски цени, според специалистите:

  1. Липсва персонализация. Универсален продукт, който да може да работи еднакво ефективно при различни условия почти няма, а при видеотехниката това е още повече валидно. Всеки обект (помещение или открита площ) има своите особености, а това изисква много внимателен подбор на вида техника, броя на камерите, тип на свърване, начин на записване, капацитет на видеозаписващото устройство и т.н.
  2. Ниско качество на техниката. Готовите видео сетове се предлагат на ниски цени най-вече, защото качеството на апаратурата е ниско. Дори апаратурата да заработи след монтажа, никой не може да ви гарантира колко дълго ще трае това и как тя ще изпълнява своето предназначение. Тук обикновено идва деликатният момент, в който евтиното ни излиза твърде скъпо.
  3. Най-често собствениците, закупили готова окомплектовка се оплакват от липса на запис или от много лошо качество на записаното изображение. Картината, заснета от камерите е практически неизползваема както при директно наблюдение, така и при преглед на записите. Когато заснетото изображение премигва, трепери и дори липсва, можем смело да заявим, че имате напълно неефективно видеонаблюдение и, че изгодният комплект се е оказал пълна загуба на средства.