електронни брави с карти в хотелитеВсеки собственик на по-голям хотелски комплекс е осъзнал нуждата от използването на висок клас системи за сигурност, включително електронни брави с карти. Колкото по-висока е защитата на личните вещи на гостите, толкова по-голямо е тяхното доверие в конкретния обект. Клиентите рядко посещават повторно и препоръчват на свои познати хотели, в които собствеността им не е максимално защитена.

Кои са предимствата на електронното заключване?

Механичният ключ за отключване на хотелските стаи отдавна не е популярният избор. Бравите, управлявани с електронни карти стават все по-привлекателни за хотелиерите, не само заради възможността за повишаване мерките за сигурност, която дават, но и заради по-доброто съотношение между качество и цена при тях.

Картите са се доказали като надежден и ефективен метод за превенция на кражби в хотелите. Прякото им обвързване с компютърната система, позволява на служителите на хотела да наблюдават и сигнализират при опити за извършване на престъпления. Освен това, в случай че дадена карта бъде изгубена или открадната, тя бива своевременно деактивирана, като по този начин се ограничава достъпът до стаята.

Електронните ключови карти са сравнително нова разработка, но въпреки това са по-евтино решение за заключване на стаите в хотелите. С възможностите за деактивиране на карта в рискови ситуации, отпада нуждата да се сменя механизма за заключване. Това прави и поддръжката на заключващите системи в цялата сграда много по-евтина.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Не е проблем за една врата на хотелски апартамент да се програмират няколко ключа, което е значително по-изгодно от дублирането на металните ключове в ключарско ателие. Сигурността е повишена чрез блокиране на картите, използвани от предишни гости и програмирането на нови. Съхранението на електронните ключове е също значително по-удобно. Могат да се носят в джоб или портфейл.

Принцип на работа и свойства

Предназначението на хотелските електронни брави с карти е да може изцяло по електронен път да се осигури достъп до наетите стаи и отделните зони на хотелския комплекс. Благодарение на значително по-семплия дизайн, в сравнение с механичните ключалки, се постига значително удобство и за посетителите, и за самия хотел.

За хотелиерите електронното управление на вратите осигурява по-висока ефективност на мениджмънта. Става възможно да се следи броят на посетителите и да се предоставя достъп до отделни зони на комплекса (паркинги, фитнес зали, сауни, спа центрове), като по този начин се елиминира възможността за използването им от външни лица.

Освен удобството, картите осигуряват редица предимства по отношение на сигурността. В случай на неправомерно влизане в дадена стая, екипът на хотела може незабавно да направи справка за точния час на отключването. Служителите на комплексите – камериерки и чистачки, могат да бъдат също проверени, така че при нарушения от тяхна страна, хотелът да приложи вътрешните си разпоредби и да компенсира ощетените гости.

Когато вместо класическите метални ключове на гостите се раздават електронни карти, съвместими с хотелските брави, те получават максимално удобен достъп до всички съоръжения на комплекса. Съхранението на ключовете е изключително удобно, така че загубата на карта е почти невъзможна.

В случай че това все пак се случи, смяната на изгубеният електронен ключ с нов не представлява сериозен разход. По-ниска цена в комбинация с по-висока ефективност на мерките за сигурност – картите за момента нямат адекватна алтернатива.