домашно видеонаблюдение

Необходимо ли ни е домашно видеонаблюдение?

С камерите за видеонаблюдение сме свикнали отдавна, доколкото ги срещаме само на обществени места. Влизайки в магазин, учреждение или бизнес сграда, дори не е необходимо да четем предупредителните табели, указващи, че обектът се наблюдава с камери, за да сме сигурни, че това е така.

На пътя, на обществени места, като гари, метростанции, летища, паркове и спортни площадки – камерите за видеонаблюдение следят всяка наша стъпка. Дали, обаче сме склонни да ги пренесем и в дома си и няма ли в желанието си да си осигурим спокойствие да нарушим сами личното си пространство и това на своите близки?

Аргументи в полза на домашното видеонаблюдение:

Ако все още се колебаете дали да монтирате цифрови IP камери за наблюдение в дома си, ето няколко аргумента в тяхна полза:

  • Камерите отблъскват нарушителите

Крадците много рядко действат спонтанно. Те проучват задълбочено набелязаното жилище, преди да планират обира. Когато забележат, че едно жилище, било то къща или апартамент се охранява денонощно с камери за видеонаблюдение, те със сигурност ще го изключат от списъка си и ще се насочат към обект с по-ниско ниво на защитеност.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Контрол над наети лица

Много хора ползват услугите на външни хора в грижата за децата, домашните любимци, чистотата или за други домакински дейности. Домашен персонал ползват главно хората, които работят много, а това означава, че те прекарват много време извън дома си. Да допуснеш непознат у дома, сред любимите си хора и скъпи вещи е доста трудно решение, но много често – неизбежно. Една система за домашно видеонаблюдение респектира персонала и същевременно създава максимално спокойствие и сигурност у хората, които допускат външни лица в дома си.

  • Доказване на престъпление

Камерите за видеонаблюдение не само отблъскват нарушителите, но и могат да помогнат на органите на реда призалавянето на нарушителите. Когато домът се охранява от камери, заснемащи ясна и детайлна картина (включително нощем) и са монтирани така, че да покрият широк периметър от зоната, в която е извършено престъплението е много по-лесно да се идентифицират лица, номера на коли и конкретни движения.

  • Контрол над оставените у дома деца и възрастни хора

Болни възрастни хора и малки деца много рядко биват оставяни сами, но въпреки това, то понякога се налага. За да не се тревожите какво се случва в момента с хората, които сте оставили без контрол е добре да монтирате поне по една камера във всяко помещение в дома си. Чрез системите за наблюдение онлайн, можете да следите какво се случва с вашите близки на компютъра в офиса или на мобилния телефон, докато пътувате.

  • Защита на атомобила

Автокражбите са истински бич за съвременния човек. От тях се оказа, че не могат да ни спасят нито аларми, нито електронни заключвания, нито солидни застраховки. Един много сигурен метод е да наблюдаваме с видеокамера гаража или мястото, където е паркиран автомобилът, като допълнително удобство можем да си осигурим, ако записващото устройство се активира при движение и същевременно задейства алармата. Така няма да се налага да гледаме часове наред записа от камерите, за да видим нарушението и лицето на нарушителя.