бариера за паркинг

Бариера за паркинг е преградно съоръжение, използвано във вътрешносградни и външни входни зони с цел сигурност. Конструкцията й от масивна колона и прикрепено към нея рамо е ефективно преграждение, а подвижността й я превръща в едно от най-качествените решения за контрол над интензивни и големи човекопотоци и превозни средства.

Съвременната бариера е автоматизирана. Допълнителни предимства –  софтуерни изчислителни устройства, UPS захранване в случаи на прекъсване на достъпът до електрическа енергия, пружинни редуктори за леко плавно придвижване, детектори за присъствие и светлинна сигнализация, добавят всички необходими качества, за да я превърнат в функционална съвременна преграда.

Защо бариерата няма аналог сред преградите за входни зони

Автоматичното задвижване е първото забележимо предимство за бариерата с рамо. Повдигането и спускането на преградата се осъществява с дистанционно управление, при отчитане на оторизация/самоличност/платена такса и изключва необходимостта от присъствие на физическа охрана. Терминали и компоненти за идентификация извършват цялостната предохранителна дейност по допускане на посетител към обект.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Скоростта на повдигане:спускане е параметър, който определя предназначението й. По-дългите рамене са и по-масивна преграда, а времето от 3 до 6 сек. се приема като оптимално дори и за паркинги с интензивен трафик. Тя е изчислена заедно с лекото забавяне при старт и финал, включено с цел предпазване на механичните компоненти.

Солидна структура

Масивната конструкция е качеството, което превръща съоръжението в най-добрата защита за обекти с големи потоци от автомобили, каквито обикновено се наблюдават при паркинги на открити терени. Тя е от неръждаема стоманена сплав, подсилена със специално полимерно покритие, а някои модели разполагат и с гумени уплътнители по цялата площ на рамото. Металът е с висок рейтинг за прахо- и водоустойчивост, а силните ветрове и студът не предизвикват промени в материалът й.

Такава конструкция е достатъчно устойчива не само спрямо атмосферните условия, но и в евентуален сблъсък с превозно средство. Голямата товароносимост е източник на сигурност и най-търсеното качество при избор на преграда. Бариерите тип портал с метални рески са допълнително защитени и срещу преодоляване от човек.

Детектори и сигнални светлини

Предпазването на автомобилът също е предвидено чрез фотоклетки, които засичат препятствие (автомобил) и отправят сигнал към микропроцесорният блок, който управлява настройките и регулацията. Ярките цветове и светлинната сигнализация са сигнал към водачите, и осигуряват перфектна видимост от разстояние, включително в условия на гъста мъгла и облачност, и в нощните часове.

Бариерите са оцветени с полимерни светлоотразителни бои в яркочервен, бял, жълт и сив цвят. Ярко LED осветление е разположено по цялото продължение на рамото, а светлинни индикатори в няколко цвята сигнализират за режима на работа. Така видимостта е достатъчно ясна дори в описаните лоши условия, и за водачи на автомобили със слабокапацитетни фарове.

Интелигентно управление и контрол

Модерните бариери с двигател и микропроцесорен блок са програмируеми. Контролът се осъществява от софтуерно приложение зона за управление, която обикновено се намира в обектът, но може да се извършва и от изключително отдалечено разстояние.

Комбинацията от устойчива конструкция и възможност за мобилен контрол превръща паркинг механизмът в отлично охранително съоръжение от съвременен тип. То съчетава перфектно проектирани и синхронизирани софтуер и хардуер, които правят излишни множество охранителни компоненти.