Системи за видеонаблюдение се използват все по-често с цел контрол и наблюдение и за защита на наблюдавания обект. Масово си използват в целия свят не само за контрол на технологичния или производствен процес на служителите, но и за безопасност на клиентите. Видеонаблюдението предлага възможности за подобряване на качеството на обслужване. Наличието на камери въздейства психологически и намалява вероятността служители или клиенти да извършат посегателство, злоупотреба или кражба в обекта.

видео наблюдение в офисаМожем да представим примерна система за видеонаблюдение в офис с няколко помещения – поставяме дискретни куполни камери, в случай че има дежурно осветление с аварийно захранване и достатъчна осветеност за през тъмната част на денонощието можем да използваме камери без инфрачервено осветление. Поставяме камера на входа и приемната, наблюдаваща влизащите и излизащи обекти. В случай, че в едно от помещенията се извършват парични разплащания или се подписват важни документи ще поставим камера с висока разделителна способност и варифокален обектив, за да могат да се следят детайлно всички действия.

Паралелно може да се постави и друга камера, следяща останалия периметър на помещението, това вече е според изискванията на клиента и какво желае да наблюдава. Системите за видеонаблюдение позволяват отдалечено следене през локална мрежа и интернет и са подходящи за контрол от разстояние, което осигурява на работодателя или собственика на даден обект постоянна информация за случващите се събития и процеси в негово отсъствие. Могат да бъдат правени записи и да се съхраняват при наличие на компютър, самостоятелно записващо устройство (DVR, NVR или сървър). При възникнали недоразумения и спорове и конфликтни ситуации могат да бъдат прегледани записите и да се изяснят породили се спорове между членове от персонала или между клиенти и персонал.

Съвременните камери предлагат висока резолюция от Full HD нагоре и дават детайлен материал за различни възникнали ситуации.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ