Записваща камера с детектор на движение Dahua IPC-HDW1220SP-0208OB-S3Камерите за видеонаблюдение са основен компонент на системите за сигурност. Когато е качествен, видеозаписът осигурява точно пресъздаване на ситуации, чието регистриране е непосилно за физическият капацитет на наблюдение. Поради този факт, изборът на подходящите видеоустройства за запис, както и организирането и инсталацията на този тип системи, е професионална спецификация.

Dahua Technology е китайски производител на записващи устройства и аксесоари, и един от лидерите на световният пазар в сферата. Компанията предлага модернизирани устройства за организиране на видеонаблюдение, сред които се откриват най-актуални и адекватни решения за условията на всеки обект. Записваща камера с детектор на движение Dahua IPC-HDW1220SP-0208OB-S3 е подходящ пример за IP куполна камера, подходяща за вътрешен и външен монтаж, с възможност за наблюдение през мобилно устройство.

Детекция за движение – интелигентната помощ към ясно детайлно изображение

IP камерите предоставят предимствата на обвързване с мрежова компютърна конфигурация и моментална цифровизация и възпроизвеждане на изображение. Ясният детайлен образ на китайският модел е резултат от 3,6 мм. обектив, 1/2.9″ 2 CMOS сензор и 1080P разделителна способност. Камерата е с регулируема опция за промяна на резолюция, скорост и качество на запис, която е изключително предимство при наблюдение на обекти с интензивен човекопоток.

Скоростта на запис е оптималната за преглеждане на кадри в реално време. Камерата поддържа два независими видео потока, с 25 кадъра/секунда при различна честота на ефективни пиксели. Устройството разполага с 3D-DNR и BLC/HLC опции, за отстраняване на шум и цялостно подобряване на картината, предимно чрез компенсация на задно осветяване и баланс на бялата светлина.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Видеозапис с оптимално качество е факт и в тъмните часове от денонощието, благодарение на LED подсветка с капацитет до 30 м. 18 IR диоди осигуряват създаване на нощно изображение с висока ефективност, при пълна липса на околно осветяване, което превръща устройството в оптимален избор за периметрова охрана.

Записаните видеокадри могат да се регулират чрез завъртане на изображение 0° / 90° / 180° / 270° и 16x цифрово увеличение. Камерата притежава опция за преглед на записи непосредствено след заснемане, което позволява незабавна реакция в случай на необходимост.

Камера, която снима само когато е необходимо

Извън записващите функции, устройството разполага и с т.нар. “интелигентни” опции – изключително полезни функции в помощ на основните. Детекцията на движещи се обекти е функция на почти всички съвременни записващи устройства, благодарение на която устройството автоматично  идентифицира зоните с активност, където записът е с преимущество.

Моделът на Dahua е регистрира до 4 зони. Тази настройка може да се включва и изключва автоматично. По-усъвършенствана нейна разновидност е определяне на зони на интерес (ROI – Region of Interest), която концентрира капацитетът на камерата в ROI областите, като по този начин ограничава натоварването й.

Камерата има корпус от водоустойчив метал (IP67) и възможност за работа при температурна амплитуда -30°C до 60°C. Захранването се осъществява чрез единичен PoE (Power over Ethernet) кабел. Изключително подходяща  периметрова и вътрешна охрана на малки, средни и големи обекти, особено като част от система за видеонаблюдение.

Изключително предимство на моделът е възможността за проследяване на събитията и кадрите през мобилно приложение. Продуктът е адаптиран към Android, iOS и Windows Phone операционни системи, което позволява контрол от изключително отдалечени точки.