Днес всяка модерна жилищна, административна или търговска сграда използва специални заключващи системи за входни врати. Те са най-сигурното средство за ограничаване достъпа на външни лица до вътрешността на зданията, били те жилищни блокове и кооперации, офис сгради, търговски центрове или производствени предприятия. Те са единственото решение за защита на сгради, където липсва жива или друг вид охрана, а и много по-надеждно.

6 предимства на системите за заключване на входни врати

  1. Дълъг експлоатационен живот

заключваща системаМеханичните брави, представляващи брава с патрон, отключвани посредством физически ключ имат много кратък работен живот, спрямо електронните системи за заключване. Стандартните патрони разполагат с ограничен брой цикли на отключване и заключване, а в една натоварена сграда, където операцията се извършва десетки пъти в рамките на един час, животът на бравата се изчерпва много бързо. При електронните системи този проблем липсва, защото ключалката(четец) не е свързана с механизма на бравата и осигурява огромен брой използвания.

  1. Висока степен на защита срещу механично, електронно или електрическо въздействие

Механичните брави на входните врати на блокове и кооперации често биват умишлено повреждани с цел да се елиминира заключващия механизъм. Чрез пъхнати в процепа на ключалката предмети или лепила, бравата става практически неизползваема. При електронните системи това не може да се случи, тъй като четецът е единственият открит компонент на бравата. При по-качествените модели електронната ключалка (четец) е защитена срещу електроимпулсни, механични или електрически въздействия и дори срещу заливане с киселина. Възможно е единствено физическо отстраняване на четеца, но това не осигурява достъп до вътрешността на сградата.

  1. Уникалност на електронните ключове

Докато механичните ключалки налагат издаване на голям брой универсални ключове, които могат лесно да бъдат подправени и откраднати, то при заключващите системи за електронни врати това е напълно невъзможно. Всеки електронен ключ притежава уникален код, без никаква възможност за повтаряемост. Високата степен на кодиране дава възможност за бързо изтриване на изгубен или откраднат ключ и въвеждането на нов уникален ключ в базата данни.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  1. Възможност за отключване на повече от една врати

Връзките с метални ключове остават в миналото, защото при електронните системи за входни врати един ключ може да бъде програмиран така, че да отключва няколко различни врати, като освен входната, може да се отключва и вратата на асансьора, на гаража или други помещения в сградата.

  1. Достъп до информация за отделни събития

Всяка електронна заключваща система, притежава вградена памет, върху  която се пазят данните за всички събития. При нужда, от системата е възможно по всяко време да се поискат данни за злоупотреби или други инциденти, които се вземат на база персоналния код на всички ключове. При механичните ключалки няма как да се разбере с кой ключ и по кое време е отключена вратата, но при електронните това удобство е гарантирано.

  1. Възможност да се откаже достъп до входната врата на лица без тяхното съдействие

Трудно бихте могли да отнемете със сила механичния ключ на лице, на което желаете да отнемете правото на достъп до сградата, но с електронните ключалки това е повече от лесно. Системата позволява изтриване на ключ, дори и без неговото наличие. Нужен е само номера на конкретния чип, така че с помощта на мастер ключа да се изтрие или временно да се забрани работата въпросния ключ, докато всички останали ключове продължават да функционират нормално.