Австрийската компания PS GmbH тепърва ще навлиза на българския пазар. Причината? Към момента липсва друг производител на премиум клас заключващи механизми, който да предложи същата простота, ефективност и надеждност на заключването. Компанията е насочена изцяло към мебелната индустрия, разработвайки електромеханични ключалки за шкафове, каси и сейфове, чекмеджета, стъклени витрини, плъзгащи се и обикновени врати.

От нейната продукция могат да се възползват големи търговски обекти, офис и административни сгради, фитнес клубове, производствени предприятия и др. Тук ще ви представим в резюме някои от продуктите на австрийския технологичен гигант. Важно е да уточним, че всеки продукт се предлага с 5 години гаранция, а освен това е с компактен размер, така че да е в синхрон с дизайна на мебелите, без да го натоварва.

Разработките, които ще ви вземат ума включват:

TWO

twoTWO е невидима ключалка, с която едновременно се заключват два плъзгащи се модула. Монтира се от вътрешната и страничната част на стъклена врата, оставайки абсолютно незабележима от външната. И този модел е с изцяло автоматизирана работа. Ключалката се заключва автоматично, щом вратата бъде затворена. По този начин няма да се притеснявате дали сте заключили, или сте забравили да го направите.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Отключването се осъществява посредством RIFD чипови ключове и с карта, защото използван метод на управление тук отново е радиочестотната технология. В зависимост от технологията на използваното средство за отключване, обхватът на действие е различен. В случай че се използва радиочестота с обхват 125 kHz (EM4102 / EM4200), диапазонът на приемане на сигнала е съответно: до 30мм с ключ-карта и до 20мм с чип.

Ако бъде избрана честота 13.56 MHz (Mifare), обхватът е съответно: до 20 mm с ключ карта; до 10 мм с дебитна и кредитна карта Mifare; до 15 mm с чип-ключ. Налична е и функция за контрол на достъпа с програмираща карта.

Сред чудесните характеристики на този продукт, можем да изтъкнем още, че заключващият механизъм се захранва от батерия, което значително опростява и улеснява инсталацията. Батерията поддържа до 30 000 работни цикъла, като е налично и алармено известяване за слаба батерия. За програмиране на работните опции не е нужен компютър или софтуер. Системата позволява самостоятелно избиране на функциите.

За да изберете подходящия за вашите нужди модел, е необходимо да съобразите дебелината на вратата, която ще заключвате. Цифрите, посочени на различните модели ключалки указват разстоянието, сумирано от дебелината на вратата + разстоянието между двете плъзгащи се крила в мм. Начинът на монтиране върху стъкло и дърво също е различен. В единия случай се ползва самозалепваща лепенка, а в другия самонарезни винтове.

Монтажните елементи са добавени във всеки комплект.

BEETLE

beetleBeetle 3V е най-малката електрическа брава в света с размер едва 40 х 40 х 12 мм. Подходяща за витрини, шкафове, чекмеджета, плъзгащи се и стандартно отварящи се врати.  Бръмбърчето печели потребителите с компактния си и изчистен дизайн. Ключалката е със здрава метална обвивка от неръждаема стомана и оборудвана с малък, устойчив серво-мотор.

Механизмът предлага триизмерно отваряне. За различни приложения са налични няколко варианта на модела – Beetle 3V; 12V; SLAVE 0V; със заключваща част “latch74”. С възможност за монтиране на 90 °, “latch74” е подходящ за люлеещи се врати и чекмеджета. Интегрираният еджектор със сила от 5,4N отваря вратата автоматично веднага щом ключалката е отключена. Панти с опция за заключване могат да отменят тази функция.

Наличен е и още един вариант – Latch75 – външно заключващо устройство. То се използва както на плъзгащи се врати, така и от вътрешната страна на чекмеджета.Затворът има предварително определена точка на пречупване от 35 kg. Гъвкавият щифт позволява толеранс +/- 2 mm.

Padlock

PadlockPS GmbH създаде електомеханичен катинар, чийто дизайн можете да персонализирате. PAD е предназначен за заключване на мебелни компоненти и на всеки вид врата, но по-интересни при него са безкрайните възможности за промяна на дизайна. С него бихте могли да изненадате любим човек, а защо не и служителите си, добавяйки инициали, логото на своята компания, емблеми и др.

Размерите на катинара са минимални – диаметър:71мм; височина, 110мм и дебелина: 24мм. Корпусът е от неръждаема стомана, а рамката от усилена, закалена стомана. Лицевата част е със стъклено покритие, под което се поставя желаният декоративен елемент. Под стъклото се намира и батерията, чрез която механизмът се захранва.

Катинарът се предлага в два варианта, що се касае до технологията – RFID 125 kHz (EM4102 / EM4200) и 13,56 MHz (Mifare). Доставя се в комплект с: батерия (предварително инсталирана), 2 бр. чип-ключове и 1 карта за програмиране.

QUAD

quadlockС височина едва 14 мм и електроника за дистанционно управление, QUAD заключването може да се използва максимално гъвкаво. Електрониката е свързана с кабел и може да бъде поставена над, под и от външната страна на затварящия модул. Квадратът, както и електрониката са с размери 60 x 60 x 14 mm всеки. Устройството се захранва от 2 AAA батерии.

Налични са няколко версии:

Electronic със следните характеристики: базиран на технология RFID 125 kHz; Електронен модул, заедно с антената с размер: 60 x 60 x 12 mm; Заключващо устройство в метален корпус: 60 x 60 x 12 mm; 2x литиеви батерии.

Quad-13: Технология – радиочестотна 13,56 MHz (ISO 14443A); Размери: електронен корпус, заедно антената 60 x 60 x 12 mm; Заключващо устройство в метален корпус 60 x 60 x 12 mm; 2x литиеви батерии.

QUAD – 3-12V: Тези версии на заключването се състоят само от заключващата част в метален корпус. Компанията има готовност да произведе конкретната ключалка с индивидуално добавени кабел и щепсел по желание.

Quad – заключваща част: В повечето приложения механизмът/ болтът се заключва директно в рамката на мебелите. С тази заключващ механизъм е възможно да използвате заключването дори на равни повърхности. Вграденият пружинен болт автоматично отваря вратата.

PLUR

PLURPLUR е централна заключваща система, с която могат да се заключват няколко отделни чекмеджета. Заключващият модул се фиксира от вътрешната страна, така че да не утежнява дизайна на мебелите. Начинът на управление е по избор – с електронни карти или чрез Bluetooth комуникация.

Интегрираната батерия позволява гъвкавост и мобилност, тъй като не се изисква свързване към захранващата мрежа. Състоянието на батерията се показва в приложението или се проверява чрез радиочестотния модул при всяко отваряне. В зависимост от честотата на използване, батерията може да осигури до 15 000 отваряния, което покрива средно до 7 години непрекъсната работа.

Налични са два технологични варианта:

RFID 125 kHz (EM4102 / EM4200) с обхват на действие до 30 мм с карти и до 20 mm с чип-ключове;

RFID 13.56 MHz (Mifare) действието е до 20 mm с карти, до 10 мм с дебитни и кредитни карти Mifare и до 15 mm с чип-ключове.

Функциите на системата предлагат удобство, сигурност и защита от неприятни инциденти. Ключалката не се заключва автоматично след всяко затваряне на чекмеджето, а изисква доближаване на картата/ключа. По този начин се елиминира рискът ключът да остане заключен в чекмеджето. Батерията се проверява с всеки цикъл. Когато е изтощена, се активира аларма, а заключването остава неактивно.

Приложената в комплекта адаптерна плоча CABLOXX позволява лесен монтаж със заключващата система Blum Cabloxx.

SOLO-Striker

SOLO-StrikerSOLO-Striker е входно устройство за контрол на достъпа, подходящо за жилища, офиси и търговски обекти. Посредством радиочестотен контрол става възможно да се управлява всяко външно 12V DC устройство.

Доставя се в комплект, включващ: Solo RFID устройство с вътрешно реле – 125 kHz (EM4102 / EM4200); конвектор 12V към 3V; 1 карта за програмиране; 2 чип картови ключа; 1 външна антена (1,5 м обхват); терминален блок за + 12V (червен), минус (черен) и + 12V (жълт).

Не са включени елементите на захранването и ударника. Необходимо е да има пълно съответствие между захранване и ударник.