записващо устройство

Видеорекордерът е устройството, към което постъпва сигналът, заснет от охранителните камери. Без такова устройство нито една система за видеонаблюдение не може да изпълни своето предназначение, тъй като камерите, сами по себе си не могат да ви предоставят изображение от охранявания обект. Те само приемат сигнала, след което го изпращат до устройството, което го форматира и превръща в картина, а също и в звук, когато системата е пригодена за аудио запис.

Видеорекордерите са устройства, които приемат, записват и съхраняват заснетото от камерите за наблюдение. Тези устройства варират като разновидност и принцип на работа, в зависимост от това каква система за видеонаблюдение използвате. Тук ще ви запознаем с видовете записващи устройства и с разликите между различните системи.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

DVR видеорекордери

DVR (Digital Video Recorder) видеорекордерите са устройства за управление и запис на аналогови камери. Те имат от 1 до 4 аудио входа за микрофон и от 4 до 32 видео канала, което означава, че едно устройство може да управлява 32 камери и същевременно да запазва записи на заснетото от тях. Всеки DVR видеорекордер има определен капацитет на паметта, което определя какъв обем от видеозаписите ще се съхранява за по-късен преглед.

DVR рекордерите не могат да работят съвместно с IP цифровите камери за наблюдение. Те са съвместими само с аналоговите модели, което означава, че при промяна на системата от аналогова към цифрова трябва да се подмени и записващото устройство. Окабеляването при евентуална промяна също трябва да се промени изцяло, така че да съответства на новата система.

NVR видеорекордери

NVR (Network Video Recorder) са мрежови устройства, свързани с дигиталните IP камери за наблюдение. Тези устройства приемат целия обем от информация, която високият клас дигитални камери са заснели през интернет връзка. С някои модели NVR видеорекордери може да се осигури също и захранване на камерите, с което се избягва нуждата от осигуряване на отделен захранващ блок. Това улеснява изграждането на системата и я прави значително по-ниска като разход.

Tribrid записващи устройства

Видеорекордерите от типа Tribrid са устройства от ново поколение, които дават възможност за няколко различни режима на запис – постоянен, при детекция за движение или след задействане на аларма. Това позволява да се съхрани голяма част от паметта на записващото устройство и улеснява установяването на нарушения, тъй като се заснемат само подозрителни събития.

Hybrid видеорекордери

Видеорекордерите от типа Hybrid позволяват запис от HD – CVI и IP камери за видеонаблюдение. Те също имат постоянен, при детекция за движение или след задействане на аларма режими на запис и дават възможност за управление и запис както от аналогови, така и от цифрови камери за наблюдение, което ги прави много по-удобни при ползване на комбинирани системи, а също и при ъпгрейдване на цялата система – обикновени при преминаване от аналогово към цифрово видеоналблюдение.

Направи запитване

Имате нужда от качествено записващо устройство за вашата система за видеонаблюдение?

Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

Направи запитване

Твърди дискове за съхранение на записа

Готовите цифрови системи за видеонаблюдение, използващи хард дискови устройства заменят видеорекордерите, базирани на лентов запис с много бързи темпове и това е напълно логично, предвид широкия спектър от възможности, които дигиталните устройства предоставят. Изтъквайки техните предимства не можем да не споменем най-ясно открояващите се:

  • По-високо качество на изображението;
  • Възможност за добавяне на повече камери;
  • По-голям капацитет на архивиране;
  • По-бърз запис и достъп;
  • По-добро управление на базата данни;
  • Подобрена, интелигентна система за разпознаване на лица;