Видеонаблюдението най-често се асоциира с разкриване на банкови обири и нападения над денонощни магазини, но истината е, че в последните години то се използва от огромен брой частни лица. Благодарение на модерните технологии, вече всеки може да извърши видеонаблюдение през телефон, като за момента това се оказва най-евтиният и лесен начин за мониторинг на важни за хората обекти – жилища, бизнес, стопански имоти и т.н от разстояние.

Благодарение на изключително евтини приложения като iCam, всеки притежател на компютър и смартфон може да конфигурира собствена мини система за видеонаблюдение, без за целта да са нужни особени усилия и влагане на солидни финансови средства. По този начин, когато сте на почивка, пътувате по работа или искате да имате ефективна бейбифон система, приложения като iCam ви дават инструментите да превърнете уеб камерата на своя компютър или всяка IP камера в охранителна система, чрез която от дистанция да наблюдавате случващото се през телефон или таблет.

Какво ще ви струва iCam наблюдението от дистанция?

онлайн наблюдение на обектиЗа да наблюдавате важни за вас обекти (или лица) през мобилния си телефон, можете да използвате всяко подходящо мобилно приложение. Ние използваме iCam само за да дадем основните насоки, с уговорката, че принципът на работа и цената на почти всички подобни приложения са сходни.

За да използвате мобилно приложение за наблюдение през телефон ще похарчите общо около 5$, като срещу тази ‘’крупна’’ сума ще имате достъп до функции като: детекция за движение, мулти-камерен мониторинг, аудио поток и дори PT (pan-tilt) контрол, в случай че използвате съответните IP камери.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Стъпки по изграждане на наблюдение през телефон

Стъпка 1: Инсталирайте iCam на своя компютър/компютри

Влезте в сайта на iCam или на съответния ап, който смятате да използвате и изтеглете приложението за Mac или PC. След инсталиране, стартирайте програмата и изберете вашата уеб камера от падащия списък, намиращ се до опция ‘’ видео източник’’. След това създайте защитено потребителско име, като използвате такова, което се помни лесно, но в същото време ще бъде трудно за отгатване от ваши близки и приятели, на които не смятате да предоставите достъп до камерите.

Натиснете ‘’Старт’’ и ако приложението поиска, му дайте достъп през защитната стена. Повторете инсталацията за всеки компютър с уеб камера, който смятате да използвате за наблюдение. Ако искате да ползвате повече камери, без за целта да използвате лаптоп или настолен компютър, трябва да обмислите закупуването на IP уеб камера. Това са самостоятелни камери, които можете да свържете към безжична мрежа (Wi-Fi), за да стриймвате към системата за наблюдение. Те притежават функции ‘’pan и tilt’’ – въртене в хоризонтална и вертикална позиция, които можете да управлявате чрез своя таблет или смартфон.

Стъпка 2: Инсталирайте iCam на своето Android или iOS устройство

С нагласяване на камерите, вие сте готови да започнете да наблюдавате от дистанция през телефона важните за вас обекти. Като начало ще трябва да изтеглите приложенията за съответната операционна система – Android или iOS. Когато за първи път стартирате приложението iCam, то ще ви попита дали искате да получавате нотификации при детекция за движение. Активирайте или деактивирайте известията, според своето желание. Съветваме ви да инсталирате нотификациите в началото, като винаги можете да ги откажете, ако установите, че не са ви нужни или изскачащите прозорци станат твърде често явление.

Последна стъпка: влезте с потребителското си име и паролата, които сте избрали в стъпка 1 и камерите за видеонаблюдение ще се появят на екрана на телефона. Вече сте готови да наблюдавате от дистанция през своя смартфон. Честито.