Технологичният прогрес сътвори истински чудеса. Днес най-модерните ИТ технологии, които доскоро се смятаха за непосилен лукс, вече са достъпни за широк кръг потребители. Ако доскоро повечето от нас трябваше да се задоволят с евтините гласови домофони, то днес всеки може да оборудва апартамента си с пълноценно видеонаблюдение, използвайки по-модерни системи за сигурност от ново поколение. Точно такава система е видеодомофонът.

Нови, още по-полезни функции на домофона

Видеодомофонни системиВидеодомофонът, инсталиран във вашия апартамент, ви дава възможност не само да общувате от безопасна дистанция с посетителите, но и да виждате събеседника си. Такава важна функция не оставя на нарушителите никаква възможност да заблудят вашата бдителност и да проникнат с измама в дома ви. На практика вие имате пълен контрол над ситуацията.

Съвременният пазар предлага огромен избор от индивидуални решения при домофоните. По-голямата част от моделите с камера са цифрови устройства, базирани на Internet Protocol (IP). Те могат да се контролират от всяка точка на света посредством смартфон, на който е изтеглено съответното мобилно приложение. По този начин ще можете да общувате с посетители, застанали пред входната ви врата, дори когато сте на работа и изобщо отсъствате от дома си.

Домофоните с камера се срещат в множество варианти, сред които:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Многоабонатни;
  • Индивидуални;
  • С черно бял или цветен екран;
  • С една или повече камери.

Продуктите варират и като цена, което често е ключов момент при избора. Важно е да уточним, че видеодомофонът е не просто средство за комуникация с външни лица, а ефективна домашна система за видеонаблюдение. Нейната цена зависи преди всичко от функционалността на устройството и цялостната конфигурация на системата.

Основните модули, които присъстват във видеодомофонната система на всеки производител са външният панел, инсталиран от външната страна на входната точка, и вътрешният абонатен монитор. Най-евтините устройства с черно бял екран са почти излезли от употреба, поради ниското търсене. Разликата в цената на черно-белите видеодомофони и тази на цветните е незначителна, но като функционалност е огромна.

За разширение на функционалните възможности на голяма част от популярните марки видеодомофони могат да се закупят допълнителни аксесоари, например: бутони за достъп, спомагателни камери за разширение на зрителното поле, детектори за присъствие и движение, брави с дистанционно управление от електромагнитен или електромеханичен тип и т.н.

Някои модели видео домофони на марките Dahua и GVS имат още по-големи възможности. Те могат да изпълняват не само функции на охрана и мониторинг, но и активно да си взаимодействат със системите за управление от типа „умен дом”. Опционалният GSM или Wi-Fi модул позволява на смарт домофоните да комуникират със собственика чрез мобилни устройства, получавайки команди от различно разстояние и своевременно уведомявайки го за всякакви проблеми и извънредни ситуации.

Същевременно дизайнът на външните и вътрешни домофонни станции става все по-компактен и привлекателен. Модулът, монтиран на стената не само няма да разваля интериора на жилището, а напротив, ще допринася за по-модерния му и стилен облик. Независимо дали живеете в апартамент или собствена къща, видеодомофонът е достъпно, лесно за инсталиране и максимално ефективно решение за сигурност, което непременно трябва да имате.