Болшинството хора у нас и по света се стремят към изграждане на сигурност и спокойствие на местата, които обитават. За да се придържат към тази цел, те се грижат за създаването и монтирането на системи за сигурност, които биха им гарантирали онези безгрижни дни, за които всеки мечтае. Като най-рационално средство се приема качественият видеодомофон.

Видеодомофон – защо имаме нужда от него?

Сигурност благодарение на видеодомофон

Все по-голяма част от гражданите залагат прекомерно на опазване тяхната собственост. Това, от което се нуждаят е качество, осигурено им на добри цени. За да бъде изпълнена докрай целта на разумните хора, то предварителната среща с екип професионалисти, би им помогнала осезаемо. Компетентно консултирани, те имат възможността да заложат на най-рентабилното средство за защита, както на тях, така и на семействата им.

Много от нас са запознати със системите, представляващи видеоомофон. Те изпълняват проста, но твърде ефикасна функция. Едно от основните им задължения се състои в това, че те позволяват да се комуникира свободно и безопасно с разнообразните посетители, без да се налага физическо взаимодействие с тях самите. Все по-колоритни системи се предлагат на пазара.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Специално селектирани за клиента, те му осигуряват всевъзможни функции, от които би могъл да се възползва, заплащайки скромна сума. Ако устройството бъде монтирано от професионалист, то това удължава периода на експлоатация, освен това, много от фирмите предлагат и безплатна поддръжка, в случай, че настъпи неочаквана повреда.

Направи запитване

Искате ефективно решение за максимална сигурност с домофон?

Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

Направи запитване

Какви са ползите от този тип система?

Твърде обширен е списъкът, гласящ ползите от използването на този вид устройство. Една от най-важните и значими, се състои в това, че всеки един собственик на имущество, служещ си с домофон, снабден с камера, има възможността да осъществява видим контакт със своите посетители. Това, което не бива да забравяте, е да информирате стриктно вашето семейство, относно правилното му ползване.

Не се препоръчва да отваряте вратата, преди да сте осъществили видео връзка с човека, който стой от отсрещната страна. В случай, че той не ви осигурява нужния достъп, то тогава бихте могли да се свържете с полиция. Външното тяло на системата е достатъчно голямо, за да може да обхване всеки един правостоящ човек, който се намира в пространството пред входната ви врата. В случай, че не успявате да го съблюдавате, то тогава лицето не желае да бъде идентифицирано.

С помощта на устройството вие осигурявате пълноценната защита на вас, вашите близки и малчугани. Децата, най-често, са склонни да отварят вратата на всеки един, който почука на нея. След монтиране на подобна система, това би могло да се промени. Така и вие не ще се безпокоите, дори в моментите, в които сте на разстояние от дома си.

Живеем в свят, който ни лишава автоматично от сигурни, спокойни и безгрижни дни. Всеки един гражданин полага свръх усилия за опазване имуществената си собственост. Едно от основните правила е да бъдем прецизни и разумни, по отношение на изграждане система за защита. Доверявайки се на видеодомофоните, имаме възможността да отсяваме само онези посетители, които са наши близки и приятели. Всеки един „неканен гост“ бива учтиво отпратен.

Какви функции притежават модерните безжични видео домофони?

Последните разработки при високотехнологичните видеодомофони позволяват много по-удобно и пълноценно използване на системата. Една от иновациите при този тип устройства е безжичният или така нареченият wi-fi домофон, притежаващ много повече и по-прецизни работни опции. Характерен за неговите способности е широкият обхват на наблюдение – при пряка видимост, той достига до 200 м.

Един подобен видеодомофон предлага по-бърз и лесен монтаж, както и значително по-удобно управление и много по-голям спектър от услуги на вътрешния монитор. Ако разгледаме един конкретен модел от този тип, ще забележим вътрешен монитор със 7’’, чувствителен на допир дисплей. Тялото, използвано от собствениците на жилището (вътрешен модул) разполага също с дистанционно управление за работа от разстояние.

Голямо предимство на безжичния домофон с камера е аварийното бек ъп захранване. Устройствата от този тип са оборудвани с резервна литиево-йонна батерия, осигуряваща непрекъсната работа на системата дори при прекъснато електрозахранване. Тази опция е изключително важна за сигурността на собствениците на жилища, тъй като крадците често прекъсват електричеството в обектите, които възнамеряват да атакуват.

Непрекъсната работа на wi-fi домофоните е необходима по още една причина – те често биват използвани за управление на електрическата брава на входната врата в сградата. По начало, тази опция на домофоните (с камера или без) създава едно огромно удобство за живущите в големи жилищни блокове и кооперации, позволявайки им да пропускат определени лица до вътрешността на сградата без да се налага да слизат лично, за да отключат вратата на входа.

Защо да се възползвате от иновациите при домофонните системи?

Една от описаните тук видеодомофонни системи ви осигурява много ползи. Едно от върховите постижения при системите от този тип е възможността да получиш ясна и детайлна картина от пространството пред входната си врата. Едни от качествените модели използват ¼ CMOS камери с широк периметър на наблюдение, гарантиращ невероятния комфорт да следиш дори децата си, играещи пред блока, докато изпълняваш рутинните си задачи в жилището.

Още една, много полезна опция на високия клас безжични домофони е съхранението на запис и снимки. Този лукс се осигурява посредством SD карта памет, в която могат да се запазят до 2GB съдържание. Благодарение на тази опция, можете да сигнализирате органите на реда при системна поява на съмнителни лица около входа на вашия дом, като им покажете как изглеждат, автомобила, с който се движат или други, съществени за разследването детайли.

Какво включва пълното оборудване на подобна система и каква е нейната цена?

Един модерен безжичен видеодомофон се предлага напълно окомплектован с компонентите, необходими за работа и монтаж, което представлява една цялостна система, която не се налага да дооборудвате. Ако вземем за пример устройството, чиито функции и възможности разгледахме до момента, то неговото съдържание включва:

  • Външно зарядно за камерата
  • Зарядно за вътрешния монитор
  • Външна камера
  • Вътрешен монитор
  • Дистанционно
  • Вътрешна скоба
  • SD карта 2GB
  • Закрепващ болт
  • Инструкции за свързване и употреба.

Функции на камерата

Камерите при качествените wi-fi домофонни системи работят на честота от 2.4GHz и на канали в диапазона от 2402 – 2483.5 MHz. Скоростта на предаване на сигнала се осъществява по въздушен път, достигайки до 2 M/Bit в секунда. При тези модели имаме двупосочна комуникация, изпращаща по едно и също време аудио и видео сигнал. Отново ще посочим вградената SD карта с функции за съхранение на видео и снимки.

Относно бюджетът, който ще трябва да отделите за закупуването на една подобна система, можем да ви уверим, че цената е напълно достъпна за съвременния човек, който желае да си осигури защита на личното пространство и собственост, както и максимално удобство. Качествените безжични видеодомофони се предлагат на достъпни цени.

Монтирането и настройките е добре да се извършат професионално, което ще оскъпи съвсем минимално цялата система, но вложените средства ви гарантират толкова предимства, че икономията в този случай е напълно неуместна.