турникети цениСтандартните за турникети цени са основният фактор при избор на конструкция от този тип ограничителни съоръжения, както и за ориентиране относно качеството на материалите им на изработка и функционалността им. Тази преграда е изключително предпочитана за външни и вътрешносградни входни зони, заради здравината си, трудната за преодоляване структура и  възможността за обвързване с четящо устройство за идентификация или терминал за покупка и валидиране на билети.

Това са част от основните изисквания за създаване на ефективна пропускателна система. Откриването на всички тях в корпусът на едно съоръжение води до невъзможност за откриване на подходяща негова алтернатива. Турникетът отдавна е предпочитан като най-ефективният преграден компонент за входни зони, защото корпусът му е защитен от намокряне, вандалоустойчив е и  работи отлично при големи температурни амплитуди.

Отчитайки значението на механичният елемент при изграждане на система за контрол на достъп, специалистите по сигурността съветват към изключване на компромисните решения с ниска стойност. Професионално изградената конфигурация с високо качество на изработка на конструкциите, осигурява първокласна охрана в течение на години.

Вариациите в цените на различните турникети са признак за наличие на предимства като автоматизиран контрол и висока пропускателна способност. С кои други модернизирани функции турникетите запазват позициите си на най-предпочитани устройства за контролиране на достъпа, и как те променят цената им?

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Пропускателна скорост

Скоростта на пропускателният режим е основна характеристика на преграда с преназначението на турникет, която е създадена за ограничаване и контролиране на човешки потоци. По-високата скорост на идентификация и задвижване на лостовете (вратичките), и съответно способността за работа с по-голям човекопоток го прави подходящ за обекти с висока обществена значимост и посещаемост.

Този параметър е в пряка зависимост с конструкцията и височината на турникетът, както и с видът на интегрираното към него идентификационно устройство. Биометричните терминали и RFID четците работят с различна скорост на оторизация и съответно – пропуск. Олекотените турникети от няколко обединени метални лостове и металните вратички, които осигуряват едностранен пропуск, се характеризират с по-високоскоростен достъп от около 50 души за минута, но очевидно това не повишава сигурността им.

Такива конструкции са предпочитан допълнителен елемент при многокомпонентна конфигурация от турникети. Възможността за предварителна настройка на параметри – време за отваряне, затваряне, превъртане на раменете и времето за отворена врата, а също и управлението чрез вграден контролер са функции, които оскъпяват съоръжението.

Преодоляване

Турникетът изгражда високозащитени системи за контролиран достъп, единствено когато конструкцията му е невъзможна за преодоляване чрез прескачане, промушване, припълзяване или счупване. Затова различните обекти се нуждаят от различни конструкции и изграждане на индивидуални конфигурации, които да обхващат плътно площта на рисковата територия.

Трираменният трипод е изключително предпочитан представител на тези устройства, чийто начин на задвижване му отрежда универсално приложение в охраната на обществени обекти. Той изисква поединично преминаване за всеки отделен посетител, извършвано чрез трилостова въртяща се система, което предотвратява възможност за неоторизирано преминаване през нея. П-образната моторизирана пътека осигурява и скрит монтаж на четец за идентификатори, което намалява рисковете от вандалски прояви върху това устройство.

Роторният турникет, представляващ съоръжение от отвесна ос и фиксирани към нея въртящи се (ротиращи) елементи, е преграждение с широк обхват. Най-високите му вариации надвишават стандартен човешки ръст и достигат 2 -2,5 м. Именно те, като ограждение с най-висока степен на защита, са използвани при входни пунктове на индустриални заводи, фабрики и всички други обекти, изискващи най-високото възможно ниво на защита.