турникети цениСтандартните за турникети цени са основният фактор при избор на конструкция от този тип ограничителни съоръжения, както и за ориентиране относно качеството на материалите им на изработка и функционалността им. Тази преграда е изключително предпочитана за външни и вътрешносградни входни зони, заради здравината си, трудната за преодоляване структура и  възможността за обвързване с четящо устройство за идентификация или терминал за покупка и валидиране на билети.

Това са част от основните изисквания за създаване на ефективна пропускателна система. Откриването на всички тях в корпусът на едно съоръжение води до невъзможност за откриване на подходяща негова алтернатива. Турникетът отдавна е предпочитан като най-ефективният преграден компонент за входни зони, защото корпусът му е защитен от намокряне, вандалоустойчив е и  работи отлично при големи температурни амплитуди.

Отчитайки значението на механичният елемент при изграждане на система за контрол на достъп, специалистите по сигурността съветват към изключване на компромисните решения с ниска стойност. Професионално изградената конфигурация с високо качество на изработка на конструкциите, осигурява първокласна охрана в течение на години.

Вариациите в цените на различните турникети са признак за наличие на предимства като автоматизиран контрол и висока пропускателна способност. С кои други модернизирани функции турникетите запазват позициите си на най-предпочитани устройства за контролиране на достъпа, и как те променят цената им?

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Пропускателна скорост

Скоростта на пропускателният режим е основна характеристика на преграда с преназначението на турникет, която е създадена за ограничаване и контролиране на човешки потоци. По-високата скорост на идентификация и задвижване на лостовете (вратичките), и съответно способността за работа с по-голям човекопоток го прави подходящ за обекти с висока обществена значимост и посещаемост.

Този параметър е в пряка зависимост с конструкцията и височината на турникетът, както и с видът на интегрираното към него идентификационно устройство. Биометричните терминали и RFID четците работят с различна скорост на оторизация и съответно – пропуск. Олекотените турникети от няколко обединени метални лостове и металните вратички, които осигуряват едностранен пропуск, се характеризират с по-високоскоростен достъп от около 50 души за минута, но очевидно това не повишава сигурността им.

Такива конструкции са предпочитан допълнителен елемент при многокомпонентна конфигурация от турникети, а цените им са в рамката 1000-2000 лв. Възможността за предварителна настройка на параметри – време за отваряне, затваряне, превъртане на раменете и времето за отворена врата, а също и управлението чрез вграден контролер са функции, които оскъпяват съоръжението.

Преодоляване

Турникетът изгражда високозащитени системи за контролиран достъп, единствено когато конструкцията му е невъзможна за преодоляване чрез прескачане, промушване, припълзяване или счупване. Затова различните обекти се нуждаят от различни конструкции и изграждане на индивидуални конфигурации, които да обхващат плътно площта на рисковата територия.

Трираменният трипод е изключително предпочитан представител на тези устройства, чийто начин на задвижване му отрежда универсално приложение в охраната на обществени обекти. Той изисква поединично преминаване за всеки отделен посетител, извършвано чрез трилостова въртяща се система, което предотвратява възможност за неоторизирано преминаване през нея. П-образната моторизирана пътека осигурява и скрит монтаж на четец за идентификатори, което намалява рисковете от вандалски прояви върху това устройство. Обичайната цена за вариациите на този модел е над 2000 лв.

Роторният турникет, представляващ съоръжение от отвесна ос и фиксирани към нея въртящи се (ротиращи) елементи, е преграждение с широк обхват. Най-високите му вариации надвишават стандартен човешки ръст и достигат 2 -2,5 м. Именно те, като ограждение с най-висока степен на защита, са използвани при входни пунктове на индустриални заводи, фабрики и всички други обекти, изискващи най-високото възможно ниво на защита. Стойността им достига до 10000 лв., а двоен турникет (с двупосочен работен режим за входно.изходен пункт) може да се повиши и до 25 000 лв.

Цени за отделно турникетно съоръжение и за изграждане на конфигурация
5 (100%) 1 оценки