обков за доргамаМалко хора си правят труда за осигурят допълнителна антивзлом защита на дограмата в дома си или в своето бизнес помещение. Повечето смятат, че инсталирането на алармена система или такава за видеонаблюдение е напълно достатъчна мярка, но статистиката показва, че грабежите, извършени чрез проникване през прозорците са се увеличили с цели 60% през последните години, включително в жилища и офиси с налична алармена система. Все още ли смятате, че не се нуждаете от секюрити обков за дограма?

Ако нямате никаква представа какво представлява антивзлом защитата на прозорците, то тук ще ви обясним възможно най-просто и кратко. Истината е, че всяка алуминиева и PVC дограма притежава обков. Той представлява система от механизми, благодарение на която прозорците могат да се отварят в различни посоки и разбира се да се затварят при необходимост. Различното при секюрити обковите е, че те обхващат заключването на прозореца от всяка страна – съществуват системи с до 15 заключващи точки. Антивзлом обковите са изработени от специални сплави, устойчиви на удар, деформация и счупване.

Кога може да се монтира секюрити обков?

Добрата новина е, че винаги можете да защити допълнително прозорците в дома си. Монтажът на обков за дограма е напълно възможен дори върху поставена и влязла в експлоатация дограма. Този факт ви дава допълнително успокоение, че все още не е късно да се погрижите за сигурността на своето жилище без да се налага да инвестирате допълнителни средства в подмяна на сравнително новата дограма.

Следва логичният въпрос ‘’Кой’’ може да направи вашата дограма устойчива срещу нежелано проникване? Това не може да направи всяка фирма, произвеждаща PVC и алуминиеви дограми, а още по-малко можете да направите вие. За целта е нужно да се свържете със специализирана фирма, предлагаща изграждане и монтаж на охранителни системи. Специалистите ще ви посъветват коя степен на сигурност при заключването да изберете за всички или за всеки отделен прозорец.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
Направи запитване

Търсите качествени антивзлом решения чрез обков за дограма?

Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

Направи запитване

Кои са степените на сигурност при антивзлом обковите?

Заключващите системи при секюрити обковите имат различна степен на защита срещу външно отваряне. Това дава възможност да се осигури оптимална защита на всеки прозорец, в зависимост от неговата уязвимост. Стандартите при различните защити биват:

  • WK1 степен на сигурност. Подходяща за прозорци, намиращи се на трудно достъпни места. Това е най-ниската степен на защита и се използва предимно при дограми, монтирани на голяма височина или на места, до които, като цяло достъпът е максимално затруднен. Този вид секюрити обкови са устойчиви на счупване чрез човешка сила, удар с твърд предмет и отваряне с обикновени лостови инструменти;
  • WK2 степен на сигурност. Предназначена за лесно достъпни прозорци на сгради с голям риск от проникване на крадци. Този вид заключване е защитен срещу отваряне с помощта на инструменти, като отвертки, клещи, клинове и др. Те са с много висока антивзлом и вандалоустойчивост, като резултатите от тестовете показват, че опитите за проникване с помощта на изброените инструменти не могат да повредят дори профила на затворения прозорец.
  • WK3 степен на сигурност. Това е най-високата степен и както вероятно се досещате е подходяща за много достъпни прозорци. Това са предимно дограмите на първите етажи, които са и най-уязвими срещу набезите на умелите крадци. Този вид секюрити защита представлява комбинация от първите две, които сме посочили плюс допълнително подсилващи заключването компоненти. Те са устойчиви на отваряне с всякакви инструменти, включително отвертки и лостове тип ‘’Кози крак’’.

Защо не бива да отлагате внедряването на допълнителна защита за дограмата?

Практиката ни показва, че болшинството клиенти се обръщат към нас за помощ, едва след като домът им бъде обран. Те са допуснали жилището им да бъде уязвимо откъм прозорците, защото не са знаели, че съществува система, каквато е противовзломният обков за пвц дограма или просто са решили, че такава не им е нужна.

Повярвайте, дори апартаментите, намиращи се на по-високите етажи могат да бъдат атакувани от опитните крадци, особено когато знаят със сигурност, че в дадено жилище има скъпи вещи и пари, които се съхраняват безразсъдно. Нашият съвет е още със самата поръчка на нова дограма да изискате тя да разполага с анти взлом защита, макар че повечето производители не могат да предложат тези решения – особено тези, които поддържат ниски цени.

Повечето потребители дори не знаят, че съществува секюрити обков за алуминиева дограма, защото фирмата производител, приела тяхната поръчка дори не им е споменала за такава възможност. Фирмите, които използват и внедряват тези системи са малко и предимно насочени в сферата на системите за сигурност. Тези, които произвеждат пвц и алуминиеви дограми и врати предлагат универсално решение, което не може ефективно да пази от неправомерно проникване в обекта – жилище, офис или търговско помещение.

Приложимо ли е внедряването на анти-взлом защита за вашата дограма?

Много от хората, които ни потърсиха за помощ споделят, че не са защитили своите прозорци с противовзломен обков за pvc дограма, защото са смятали, че дограмата им не подлежи на такава защита, тъй като е произведена преди повече от 10 години. Това схващане е напълно погрешно – анти взлом обкови могат да се монтират на всички видове профили, независимо от кой тип са и каква е системата на отваряне при тях.

Най-малкото, винаги може да се постави допълнително заключване на дръжките и резетата, така че поне от части да се затрудни неправомерното отваряне на прозорците. Статистиката сочи, че крадците се отказват от намеренията си, когато проникването в даден обект им отнеме повече от 3 минути. Можете да си осигурите тези 3 решаващи минути, чрез внедряване на обков за пвц дограма или алуминиева такава с поне минималната степен на защита – WK1.

Притесненията относно цената на нашите услуги са напълно неоснователни. На база това, което е вероятно да изгубите като финансови средства при един обир, както и преживеният стрес, цената за изграждане на противовзломен обков за алуминиева дограма е съвсем минимална. Тя се формира на база вида и марката на предпочетената система, както и на брой заключващи точки, с които ще се осигури защитата на всеки отделен прозорец.