Напоследък се наблюдават зачестили се кражби, обири, нападения, убийства и все неприятни новини, които ни обливат като вълни всеки изминал ден. Хората по света и у нас се стремят към изграждане сигурността в своя дом, търговски обект, офис и местата, които се причисляват към важните за тях, територии. Една от най-новите технологии, използвана в системите за сигурност, се нарича RFID четец.

RFID четец – какво представлява той?

RFID четецВ съпоставка с електромеханичните и радио честотните системи за сигурност, тази иновация, появила се през последните десетилетия, успява да вдъхне в пъти по-високо ниво на надеждност у човек. Нейната функция е да осигурява защита и далеч по-качествено проследяване на материалите, които подлежат на инвентаризация. Най-често бива използвана в библиотеки и множество други търговски обекти.

Това е така, понеже на подобен тип места се изисква прецизно и качествено проследяване на материалите, които са обект на кражба от недоброжелатели. RFID четеца е комбинация между микрочипова и радиочестотна технология. При този вид устройство, разстоянието не е фундаментален фактор. В случай, че бъде извършено нарушение, то подлежи на разконспирация, дори, намиращо се на 2 метра разстояние от четеца.

Сензорите, които отчитат, по принцип са разположени паралелно на входа на дадения търговски обект. Тази технология е крайно благоприятна за огромни търговски обекти, офиси или друг вид сгради и помещения. Тя би могла да се съчетае с контрола на работното време за проследяване потопа на преминаващи хора през определена територия. Това е една от най-сигурните и надеждни системи, благодарение на които, хората имат възможността да се защитят от крадци и измамници.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Специфики на устройството

Скоростта на детекция на технологията е двойно по-висока, в сравнение с всички останали. Именно това е основният фактор, който я превръща в едно от най-употребяваните устройства, съществували някога. Освен това, тя не дава предпоставка за фалшиви аларми и тревоги. За целта е необходимо да бъде настроена по възможно най-точния и правилен начин. Тя е приспособена да отчита правилно, въведената в системата, инвентаризирана вещ.

В сравнение с баркодовите устройства, този тип технология притежава далеч по-дълъг експлоатационен живот. Монтирана и настроена веднъж, то за вас ще се окаже ненужно да повтаряте действието. Изключително надеждно и прецизно устройство, което гарантира пълната сигурност на вашата собственост. Не позволява на крадците да злоупотребяват с нея в нито един момент.

Често, тя осигуряват на собственика повече от 100 000 отчитания, преди да се наложи да бъде заменена с друга такава. Ако се нуждаете от такова устройство, то в интернет бихте могли да се снабдите с подобен тип, като цената е изключително достъпна за множеството потребители. Разбира се, тя е варираща. Специалистите ви съветват да се допитате предварително до тях, тъй като те биха могли да ви посъветват по възможно най-точния и рационален начин.

И въпреки това, нуждаещия се от RFID четец, следва да си го закупи. Това устройство ще ви дари със сигурност и надеждност, в дни на множество кражби, грабежи и друг тип лоши деяния. Осигурява ви пълна защита на вашите вещи, независимо от какво естество са те. Освен това, присъствието й в дадения търговски обект, съумява да вдъхва респект на онзи, който си е помислил да извърши неблагочестиво действие.