Поставили сте камери за видеонаблюдение, обхващащи целия периметър на вашия имот, входната врата е блиндирана и оборудвана с най-модерната заключваща система и разполагате с аларма и връзка със СОТ. Смятате ли, че сте напълно застраховани срещу обир? Помислете пак. Вероятно дограмата на вашия дом или офис е съвсем стандартно pvc изпълнение, а имотът се намира на ниските етажи. Трябва да помислите за внедряване на противовзломен обков за пвц дограма и едва тогава да смятате, че сте максимално защитени.

Доколко сме уязвими с незащитената дограма?

антивзлом обковСтатистиката от последните години показва увеличаване на проникванията с взлом през незащитени прозорци, намиращи се на най-ниските или последните етажи на блоковете. Истината е, че няма 100% гаранция срещу крадците, но с допълнителна защита, вероятността да ги забавим и следователно да ги откажем от престъпните им намерения е достатъчно висока. Престъпниците не са глупави и поемат много премерени рискове, нападайки там, където шансовете за успех са достатъчно високи.

Ако дограмата на вашия дом, офис или друг тип имот е със стандартен обков, то обезателно трябва да коригирате тази своя небрежност. Вероятно сами сте сте поискали такова изпълнение, но е възможно и изобщо да не сте знаели, че съществува някаква алтернатива. Болшинството собственици на имоти прибягват до подсилване на прозорците с противовзломен обков за пвц дограма чак след като бъдат обрани. Добрата новина е, че изграждането на защита впоследствие е възможна и за целта не е необходимо да се подменя наличната дограма.

Какви са предимствата на секюрити обковите?

Ако по някаква причина (най-често от съображения за икономия) сте поръчали изработка на дограма от нисък клас, то вероятността много скоро тя да започне да ви създава проблеми е значителна. Тук не говорим само за вашата уязвимост срещу грабежи, а за възможността изобщо да не можете да отворите или затворите плътно прозорците на даден етап от тяхната експлоатация.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Ролята на обкова е да осигурява движение по няколко оси на крилата на прозорците, както и плътното им затваряне. Евтините обкови са често некачествени, което означава, че техният експлоатационен живот е много по-кратък в сравнение с този на противовзломните защити, каквито могат да се монтират и допълнително. С монтиране на антивзлом обков на прозорците, вие си гарантирате:

  • Продължителна безпроблемна експлоатация на дограмата;
  • Няколко допълнителни точки на заключване – броят им зависи от това кой клас система ще използвате;
  • Възможност за заключване на прозореца, дори когато е отворен на двуосов механизъм;
  • Възможен е монтаж на допълнителни заключвания на дръжките от вътрешната страна на прозорците – дава повече спокойствие на семейства с малки деца.

Кой може да постави противовзломната защита на прозорците?

Антивзлом защитите за дограма рядко са част от арсенала на масовите производители. Малко са фирмите, които влагат в производството си модерни системи за сигурност, а и клиентите често се отказват от подобна изработка, тъй като тя добавя към цената на изделието. Обикновено, когато извършваме подмяна на цялата дограма в жилището търсим възможност да спестим средства и често икономията е за сметка на сигурността – грешка, която осъзнаваме много скоро.

За щастие има фирми, които се занимават с изграждане на системи за сигурност, в това число и с монтаж на секюрити обков за пвц дограма. Както вече споменахме, такава анти взлом защита може да се внедри допълнително по всяко време, а сумата, необходима за целта съвсем не е непосилна за редовия българин. Не е задължително обковът да се монтира на всички прозорци. На първо време могат да се защитят само най-уязвимите точки.