Пазарът днес предлага богат избор от охранителни системи, вариращи като цени, качество и функции. Логично, по-съвършените модели с повече работни опции се предлагат на по-висока цена, но това съвсем не означава, че по-достъпните изделия са непременно с ниско качество и малък брой функционалности. Тук ще разгледаме две от най-използваните днес системи за сигурност, като обърнем специално внимание на цената спрямо тяхното предназначение и свойства.

Терминал за контрол на достъп

охранителни системи цениСистемите за контрол на достъпа отдавна не се използват единствено в големите бизнес и административни сгради. Те навлизат все по-осезаемо в охраната на жилищни блокове и кооперации, като не е изключено присъствието им и в къщите на по-състоятелните ни сънародници. Цената на едно компактно устройство с базови функции съвсем не е висока. Специализираните магазини предлагат отлични решения под формата на самостоятелни терминали с RIFD четец и клавиатура на съвсем достъпна цена.

Предназначението на този тип охранителни системи, предлагани в случая на символични цени е да ограничат достъпа на външни лица в даден обект и да осъществят контрол над преминаването. Една такава система обикновено се монтира на входната врата на сградата, като управлението се извършва посредством RIFD чипове и карти. Капацитетът дори при най-евтините модели е до 2000 запаметени ключа.

Видеодомофони

Другото решение за охрана на дома, което ще предложим на частните потребители е едно от модерните и многофункционални решения за допълнителна защита на дома. Съвременните видеодомофони са удобен вид охранителни системи на цени, което е перо в бюджета на всяко домакинство (разглеждайки еднопостовите устройства), но предвид нуждата от допълнителна защита, се предполага, че един такъв дом притежава значителни ценности, чието опазване заслужава допълнителна инвестиция.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Еднопостовите видеодомофони от ново поколение имат голям брой свойства. Те дават възможност за видео и аудио комуникация и позволяват добавяне на допълнителен монитор, както и интеграция с друг тип система за контрол на достъпа – най-често възможност за директно отключване и заключване на входната врата. При висококачествените модели се осъществява автоматично включване на камера и монитор при прозвъняване, така че комуникацията да започне без допълнителни операции от страна на ползвателя.