Една огромна част от кражбите по света се осъществяват през прозорците. Обикновените дограми биха могли да се отворят принудително, с един лек натиск от външната страна, използвайки отвертка. В случай, че в дома ни живеят деца, тогава когато сме далеч от него, то изискването от обков на дограма е строго задължително.

Противовзломен обков за дограма – кога да го монтираме?

Обков за дограма

Живеем в дни, които са пренаситени с кражби, грабежи, убийства, влизане с взлом и какви ли не още вандалистични постъпки. Именно поради тази причина, нуждата от подобен тип защита, се оказва належаща. Всеки един разумен гражданин се стреми към това да осигури преграда, която да бъде трудна за проникване, с цел опазване личната сигурност и неприкосновеността на имуществото.

Твърде много съвременни системи предопределят възможността от това да бъдат прибавени елементи, които не допускат влизане с взлом. Това устройство, което съумява да гарантира сигурността на хората по домовете им, съдържа заключващи елементи, с подсилени пъпки с гъбовидна форма, срещу които са разположени насрещници с канал. Заключването, само по себе си, се извършва като пъпките се застопоряват в канала с насрещниците.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Защо да не подценяваме необходимостта от подобен тип съоръжение?

Най-общо казано, обковът представлява съвкупност от заключващи механизми. В случай, че те липсват, то отварянето и затварянето на крилата на дограмата би се оказало невъзможно за извършване. Той включва дръжки, насрещници, панти и други елементи. Изключително важно за всеки един потребител е качеството на това, което купува и монтира в своя дом. От него се определя експлоатацията на устройството.

Освен това, тази подробност дава предпоставка за лесното или трудно боравене с прозорците. В случай, че бъде некачествено монтиран, това създава предпоставка за лесното увисване на пантите. Също така, не би предпазвало от студ, вятър и други неблагоприятни климатични явления.

Това, което ви осигурява секюрити обкова на дограма е трудното отваряне на прозорците. Статистиките сочат, че случаите, в които крадците сами се отказват от проникването с взлом, е именно присъствието на тези устройства.  Най-малкото, което биха могли да предложат на клиентите, се състои в това, че недоброжелателят би изпитал сериозно затруднение, ако е решил да отвори прозорците на вашия дом, само с един единствен опит.

Ако сте преценили да отделите една скромна сума за монтиране на вашата сигурност, то по-добре да се замислите сериозно дали си заслужава. Всяко едно устройство, което е подплатено с гаранция и качество, изисква в пъти повече бюджет, за разлика от онези, които не биха ви вдъхнали надежда. Етажите, разположени най-горе в жилищната сграда, би трябвало да бъдат снабдени с ключ.

Това гарантира не само неприкосновеността от крадци, но и сигурността на домакините. Особено, ако отглеждат малки деца. По този начин, те биха ги защитили пълноценно. Без да се налага да ги наблюдават двадесет и четири часа в денонощието. Всеки един гражданин индивидуално следва да вземе своето решение.

Обковът за дограма е едно свръх удобно защитно устройство на всяко едно семейство, грижещо се за своята безопасност. Монтирането му ви защитава всячески от крадци и недоброжелатели, които се опитват да нарушат личното ви пространство, без да имат основателна причина за това.