обков за алуминиева дограма Обков за алуминиева дограма е нещо, което едва ли говори много на болшинството редови потребители, но всъщност обковът е най-важната част от вратите и прозорците. Това е система от механизми, свързващи отделните компоненти на дограмата – крило и каса. От тази система зависи изцяло как ще се отваря прозореца (по колко оси), дали ще се осигури херметично затваряне и микровентилиране, както и срокът на безпроблемната му работа.

Пазарът предлага безброй решения в тази насока, като част от тях са с много ниско качество, а други осигуряват дългосрочно безпроблемно затваряне и отваряне на прозорците по няколко оси, плътно затваряне, добра шумо и топло изолация и най-важното – допълнителна анти взлом защита, когато се използва секюрити обков за дограмата на рисковите прозорци.

Кои проблеми решава качественият секюрити обков?

Проблемите, които могат да се решат с допълнителното монтиране на противовзломен обков за алуминиева или PVC дограма са много. Казваме ‘’допълнително’’, тъй като това може да се направи впоследствие на влезли в експлоатация дограми, т.е. не е нужно да подменяте цялата дограма в жилището си, за да коригирате вече възникналите нередности. Ето и някои съществени проблеми, които могат да се решат от качествения анти взлом обков:

Проблем №1 възможност за лесно неправомерно проникване

Проблемът на евтиния и некачествен обков е не само затруднената работа на дограмата, но и възможността всеки, с помощта на отвертка или лост да отвори прозореца и да проникне във вашето жилище. За да избегнете загуба на лично имущество и самообладание е добре да инвестирате незначителна допълнителна сума в монтирането на качествен анти взлом обков, който ще направи вашите прозорци значително по-трудни за отваряне, дори с по-прецизни помощни средства.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Проблем №2: Риск за малки деца

С монтирането на секюрити обков се извършва обезопасяване и на самото жилище, тъй като при стандартните дограми винаги съществува риск, оставени без контрол малки деца да отворят прозореца, с което да създадат сериозен риск от падане.Характерно за секюрити обковите е добавянето на допълнителни точки на заключване и по-надеждни насрещници. Разумно решение обаче е и добавянето специални секюрити дръжки, които могат да се заключват, като не позволяват превъртане на дръжката при напън върху обкова.

Проблем №3 Неправилна работа на дограмата

Качеството на дограмата зависи не толкова от здравината на профилите, колкото от вида на обкова. Некачествения обков за алуминиева дограма или PVC профил ще доведе бързо до проблемно отваряне и затваряне на прозореца. С добър и добре регулиран обков, животът на дограмата може да се удължи до цели 60 години, като се постигнат задължителните свойства: херметическо затваряне, микро вентилиране, противовзломна защита и отлична топло и звуко изолация.