Системите за контрол на достъпа с чип навлизат все по-масово в нашия живот. Добре познатата връзка с ключове постепенно ще остане в миналото, отстъпвайки място на електронните заключвания, отчитащи нашето присъствие за секунди. Този тип системи са предпочитани поради две основни причини – по-висока степен на защита срещу нежелано присъствие и максимален контрол над лицата, пребиваващи в сградата.

Кои са основните предимства на електронните заключвания с чип?

електронно заключванеПредимствата на електронните заключващи механизми, активирани посредством чип съвсем не са малко. Тук ще ви посочим най-ярко открояващите се плюсове, като с времето ползвателите откриват и още редица допълнителни плюсове. Удобството и улеснението за ползвателите на електронни идентификатори е фактор, който не бива да пренебрегваме, въпреки че не присъства в списъка, който сме подготвили.

Подходящи за всякакъв вид сгради

Системите за контрол на достъпа с чип са подходящи за всякакви сгради, независимо от тяхната големина и предназначение. Могат да се интегрират в зависимост от индивидуалните нужди, като по желание, с един чип могат да се отключват жилищни входове и асансьори, както и други входове на различните части от сградата – мазета, тавани, подземни гаражи и т.н.

Ключът е компактен и евтин

Чипът, който ви дава достъп до входа на сградата и асансьора представлява съвсем компактен елемент с големина на копче. Формата може да бъде различна, като най-често се използват такива, наподобяващи ключодържател, които са не само по-удобни за носене в джобове, но и остава скрито тяхното предназначение, така че недоброжелатели по-рядко биха прибягнали до кражба. Цената на един контактен чип често е по-ниска от тази на нов метален ключ за механична брава.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Дава пълна информация за лицата, преминали входа на сградата

При инциденти често е трудно да се уточни вината на даден обитател на една жилищна сграда. В случай на кражба или вандалска постъпка, системата позволява да се изиска изчерпателна информация за лицата, преминали входа на сграда във въпросния ден и час. Благодарение на инсталирания във всеки чип четец се пазят данните за всяко използване на електронния ключ по дати и часове и така лесно могат да се установят евентуални нарушители.

Позволява ограничаване на правото на достъп

Всяка система за контрол на достъпа с чип ви позволява да ограничите правото на достъп за определен период от време или за постоянно. Това е най-ефективния метод да бъдат принудени живущите да плащат навреме входните такси, както и най-лесният начин да се забрани влизането на лица, които вече не живеят в сградата. Вече няма да се налага да вземате ключа от наематели или да сменяте патрона за по-голяма сигурност.

Съхранява се живота на патрона и бравата

Бравите и патроните на входните врати имат строго фиксиран работен живот. На места, където тяхната експлоатация е интензивна, този живот намалява драстично, а това води до излишни разходи или до пълна невъзможност за заключване на входната врата. Благодарение на заключването с чип, патронът и бравата не се използват толкова интензивно, а това удължава значително времето, през което ще бъдат използвани.

Позволява бързо деактивиране на изгубен или откраднат ключ

В случай, че чипът бъде изгубен или откраднат, системата позволява за секунди да се деактивира от паметта на четеца липсващия ключ. Така се намалява рискът от злоупотреби и опасността от посегателства. Плюс на електронните заключвания е, че цената на един изгубен чип е много по-ниска от тази, която бихте заплатили на ключар, за да направи дубликат на изгубения ключ.