Едно от най-големите опасения е, че охранителната система за сигурност ще прекъсне работа ако спре електрозахранването. Това всъщност не е така. В действителност повечето системи за сигурност работят дори по време на прекъсване на тока и това не бива да ви безпокои.

Много собственици, преди да си инсталират такава система, са загрижени за това как се захранва охранителната система у дома им, защото все пак токът може винаги да прекъсне и те се безпокоят, че в такъв случай ще останат незащитени, което наистина не е добре, особено ако токът бъде умишлено прекъснат от бандити.

Системи за охранаДа предположим, че сте на почивка и чуете по радиото или в новините, че е имало голяма буря във вашия район, което е довело до прекъсване на електроенергията. Питате се дали вашата система за сигурност все още функционира, защитен ли е домът ви, трябва ли да се върнете вкъщи.

Не се тревожете. Без значение какъв тип охранителна система сте избрали, тя ще продължи да работи дори когато няма електрозахранване във вашия дом. Традиционната система, която се захранва с електричество с ниско напрежение, което означава, че в действителност не се изисква много за да се управлява системата. Тези видове системи притежават голяма и достатъчно надеждна батерия, която да поеме захранването ако електричеството прекъсне.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Друг вариант е охранителната система, захранвана със слънчева енергия, които набират популярност. Можете да настроите системата така, че със слънчева енергия да работи само един компонент от системата, като например охранителната камера, но можете да включите и цялата система.

Системите за сигурност, които работят със слънчева енергия система са по-скъпо решение, но ако търсите нещо по-екологично, което ще гарантира сигурността дори когато няма ток, това е най-добрият вариант.

Има ли разлика между алармените системи и системите за сигурност?

Съществуват големи различия между аларма против крадци и система за сигурност. И двете влизат в описанието охранителна система, но последната осигурява допълнителни предимства за да може да помогне на вас и вашето семейство в случай на нужда.

Всъщност, системата за сигурност е по-редно да се разглежда като инвестиция и това я прави много по-добра от обикновената алармена сигнализация. Преди да се регистрирате към някоя фирма е важно да знаете какво точно получавате и как работи системата за сигурност, която желаете да бъде инсталирана.

Така например една аларма против крадци може да се определи като традиционен тип охранителна система. Най-често тя е снабдена със сензори за вратите и прозорците. Тя ще ви предупреди или ще уведоми служителите на реда, че някой е влязъл в дома ви.

Това е изключително полезно, разбира се, но все пак системата за сигурност може да ви предупреди и за много други опасности, като например рискове свързани с околната среда каквито са евентуален пожар, изтичане на газ или дори наводнение, тоест ще ви охранява от много по-широк спектър потенциални опасности.

Лична сигурност

Да предположим, че живеете в къща и докато слизате от втория към първия етаж сте се подхлъзнали по стълбите. Възможно е да сте се наранили и да не можете да стигнете до телефона. Колко време ще отнеме преди някой да се разтревожи за вас и да дойде да ви потърси?

Много охранителни системи, които спадат към системите за сигурност са оборудвани с технология за домашна сигурност, която може да бъде от полза при нужда от спешна медицинска помощ и когато сте изпаднали в безпомощно състояние.

В много случаи, с инсталирането на система за сигурност у дома можете да получите чип или гривна, която ви позволява да натиснете бутон в случай на нужда. Това ще извести незабавно аварийния персонал на компанията, към която е системата за сигурност, което те ще реагират мигновено.

При покупка на този вид услуга, помощта ще бъде на разположение за вас 24 часа в денонощието и винаги ще се чувствате в пълна безопасност. Тази опция е чудесно за възрастни хора, но също така и тези, които живеят съвсем сами или нямат съседи наблизо, защото живеят в извънградска зона.