Най-основателната причина да свържем IP камера през рутер е възможността за отдалечен достъп до цифровата система за видеонаблюдение, която ще получим. Удобството да проследяваш и управляваш своята охранителна система през мобилно устройство от различна дистанция е вероятно най-голямото постижение на модерните технологии.

Спомняте ли си как се осъществяваше видеонаблюдението само преди около 10 – 15 години? Е, вече всичко е напълно различно и като качество и като възможности. Вече не е необходимо да стоите 24/7 пред стена с монитори, за да се уверите, че всичко в охранявания обект е наред. За целта е нужно просто да свържете камерата (камерите) през интернет, да изтеглите съответното приложение за мобилен телефон и да бъдете спокойни, че ако системата засече движение, шум или друга индикация за неправомерно присъствие, вие ще бъдете известени на момента.

Как става свързването на IP камери през интернет?

ip камера през рутер Предимството на IP камерите за видеонаблюдение се състои в това, че могат да осъществят пренос на видеосигнал не само през локалната мрежа, но и през налична интернет инфраструктура, така че да може да се извърши отдалечено наблюдение и контрол през мобилно устройство – най-често Android телефон.

Самото свързване и на IP камера през рутер може да се окаже лесна задача за хората с базови познания, но също и истинско предизвикателство за тези, за които модерните технологии са сложни и напълно неразбираеми. Към повечето окомплектовки за видеонаблюдение са приложени съответните инструкции за свързване и настройка на системата, но това съвсем не означава, че стриктното им следване ви гарантира пълен успех. Най-добрият вариант е да поверите задачата на специалист срещу скромно заплащане.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Ако, въпреки това решите да опитате своите възможности и да свържете няколко или дори само една IP камера през рутер е важно да следвате няколко задължителни стъпки:

  • Да конфигурирате системата първо за локален достъп;
  • След това да настроите камерата за отдалечен достъп, следвайки инструкциите, дадени за съответния модел рутер;
  • Да свалите мобилното приложение за отдалечено наблюдение, чрез което ще управлявате видеокамерата.

Ако въпреки прецизното следване на инструкциите, системата не функционира по начина, който сте избрали е възможно да сте допуснали съществени грешки както при настройките на рутера, така и при въвеждане на IP адреса, като уточняваме, че това трябва да бъде публичното IP, а не това на локалната мрежа. Вашият интернет доставчик може да ви предостави необходимите данни.