DH-TPC-BF3221-T е хибридна термо мрежова камераВ условия на световна пандемия, заради новия коронавирус (2019 – nCoV), основна цел на всяка държава е да ограничи разпространението на вируса, за да не се стигне до драстично нарастване на броя на заболелите, за част от които изходът би могъл да бъде летален. Тъй като един от основните симптоми на болестта COVID-19 е високата телесна температура, това е показателят, по който най-удобно и лесно може да се следят големи потоци от хора.

Dahua Technology е един от първите технологични гиганти, включили се активно в превенцията и контрола над епидемията в Азия. Китайската компания се присъедини активно към глобалните усилия за борба с вируса и ограничаването на неговото въздействие. DH-TPC-BF3221-T е хибридна термо мрежова камера, която измерва температурните стойности на човешкото тяло с изключително висока точност.

След като изпрати първата партида от въпросната разработка в най-засегнатия от болестта район Ухан на 24 януари, термичните видео камери Dahua са внедрени в хиляди обекти в Китай. Осигурени са ключови зони на защита, сред които транспортни възли, търговски комплекси, банки и други места с обществен достъп, а голям брой от тях са насочени към други азиатски държави.

В Хонконг Dahua Thermal Solution намира широко приложение в местните бизнес комплекси, банки, фирмени паркове и др. За да осигурят безопасна и гладка работна среда, доста големи корпорации започват да използват технологията на Дахуа в своите централи и дъщерни дружества, за да помогнат за повишаване на безопасността.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Термалната хибридна камера Dahua измерва температурата на служителите, със способност да обработи поток от хиляди хора ежедневно. В сравнение с традиционния начин за измерване на телесната температура (дигиталните контактни термометри), използването на Dahua Thermal Solution може значително да подобри скоростта и точността на стойностите, и в същото време да помогне за намаляване на риска от кръстосана инфекция чрез безконтактно измерване.

За да измери температурните стойности на 5000 души, на челния термометър ще са необходими около 4,2 часа, тъй като са необходими поне 3 секунди за проверка на всеки отделен човек. Според китайската компанията обаче, на хибрида това би отнело само 30 минути, измервайки температурата на 3 души в секунда. Той също така се отличава с висока точност на измерване от ± 0,3 ℃.

Водещият производител на високотехнологични продукти за охрана и контрол съобщи, че нейната разработка е помогнала на конкретен потребител да открие няколко предполагаеми нови случая още в първите няколко часа от своята работа. Този ефективен метод за контрол и детекция е сред ключовите оръжия, помагащи за ограничаване разпространението на COVID-19.

Благодарение на високата точност, доказана ефективност, силна адаптивност и лесно внедряване, DH-TPC-BF3221-T към момента е внедрена на болшинството летища, жп гари, болници, училища, държавни учреждения и детски градини в Азия. Предстои масово използване на Thermal Hybrid Network Camera на ключови точки в почти всички страни на останалите континенти.

Технически характеристики

Най-новата хибридна термична мрежова камера на Дахуа представлява прецизно и ефективно решение за наблюдение на температурата на човешкото тяло. Разработката комбинира сензор от ванадиев оксид (VOx) и 2 MP сензор за видима светлина. Камерата е снабдена с „blackbody” устройство за самокалибриране, поддържащо постоянна температура като референтна точка за термичната камера.

Термо камерата, оборудвана с blackbody устройството за калибриране и 4 TB мрежови видеорекордер с богат набор от функции, осигурява безконтактен метод за непрекъснат и неинвазивен мониторинг на телесната температура. Допълнително могат да се добавят DHL43-F600 монитор, 2 бр. трипод VCT-999 и 2 скоби RQW026-00. Сред интелигентните функции е търсенето в история по температурна стойност.

Моделът съвместява успешно детекция и термометриране, осъществявайки базови измервания на няколко човека в секунда, при това по време на движение. Системата за температурен мониторинг има напълно автоматизирани програми, сред които е и автоматичното активиране на светлинна и звукова аларма на място.

Технологията за мониторинг на телесна температура помага за предотвратяване на разпространението на вирусни заболявания, помагайки за бързото и точно откриване на температурните стойности, отклоняващи се от нормата. Оборудването за термо изображение би могло да бъде бързо и лесно инсталирано и внедрено във всяка рискова среда, особено на летища, в болници, клиники, офис сгради, круизни кораби и всякакви обществени места с голямо струпване на хора.